Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΑΕΚ-Αίολος 0-4

«Σπαταλώντας» πολλές ευκαιρίες ο Αίολος νίκησε την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ με 0-4, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (14/12) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω συννεφιά, χαμηλή θερμοκρασία και παρουσία 10 περίπου θεατών.
Η ΑΕΚ κατέβηκε ξανά χωρίς διοικητική και προπονητική καθοδήγηση και με πολλές απουσίες. Αμύνθηκε και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και με στόχο να αποφύγει μια ακόμη συντριβή, καταφέρνοντας το έως έναν βαθμό.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα μετά την βαριά ήττα από τον ΑΠΟΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και σκόραρε τέσσερις φορές. Στο πρώτο μέρος σκόραραν οι: Γιάννης Καμαρέτσος και Γιάννης Πιστιόλης και στην επανάληψη οι: Νάσος Τριανταφυλλόπουλος και Κώστας Καλύβας. Ο Αίολος είχε και δυο δοκάρια στο β΄ μέρος με τους Αποστόλη Φούκα και Γιάννη Καμαρέτσο.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική ο Αίολος θα αγωνιστεί με την Φραγκίστα, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει με τον ΑΠΟΚ. Ο Αίολος έφτασε τους 12 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 4. Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το 2019.

Λιγοστοί θεατές
Την αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 7η αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας παρακολούθησαν περίπου 10 θεατές.


Άδειοι και οι πάγκοι
Εκτός από τις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου άδειοι ήταν και οι πάγκοι των δυο ομάδων, αφού ΑΕΚ και Αίολος είχαν αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών έκαστος.

Αγνοεί το γκολ
Μόλις ένα τέρμα και από την 1η αγωνιστική έχει σκοράρει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Υπηρεσιακός γκολκίπερ


Ο προερχόμενος από τραυματισμό μέσος της ΑΕΚ Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία) υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του.

Εξέτισαν δυο
Από πλευράς γηπεδούχων εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του ο Κώστας Μπακόλας και από πλευράς φιλοξενούμενων ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος εξέτισε την 3η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του.

Α΄ Μέρος

Στην αρχή και στο τέλος
Ο Αίολος σκόραρε στο 1ο  μέρος στην αρχή του και στο φινάλε και προηγήθηκε με 2-0.

Όμορφο γκολ «Καμ»


Ο νεαρός Γιάννης Καμαρέτσος (Φωτογραφία) μόλις στο 7΄ έκανε όμορφη προσπάθεια και με εντυπωσιακό μακρινό σουτ στο δεξί «Γ» της εστίας της ΑΕΚ πέτυχε νωρίς-νωρίς το 0-1.



Σε καίριο σημείο


Σε καίριο χρονικό σημείο το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία «ζευγάρωσε» τα τέρματα του, καθώς ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Αποστόλης Φούκας από δεξιά σέντραρε και ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία) εύκολα σε κενή εστία πέτυχε το 0-2. 



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Έξοχη προσπάθεια εκτός περιοχής και ξαφνικό σουτ του Καμαρέτσου κατέληξε στο δεξί «Γ» της εστίας του Αρκουμάνη (0-1).
22΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. πάσαρε στον Σερπάνο, που σούταρε και ο Αρκουμάνης μπλόκαρε.
30΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, σούταρε από πλάγια θέση και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.
43΄: Σουτ του Καλύβα απέκρουσε ο Αρκουμάνης.
44΄: Ο Φούκας από δεξιά τροφοδότησε τον Πιστιόλη που από κοντά σε κενή εστία σκόραρε για το 0-2.

Β΄ Μέρος

Έξω ο «Γκριμ»-Μέσα ο «Τακαρέλ»

 













Ο μέσος της ΑΕΚ Σπύρος Γκριμόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού με τον γκολκίπερ Κώστα Χειλά (Φωτογραφία Δεξιά) να αγωνίζεται μέσα και σε θέση αριστερού μέσου.




Κοντά στο γκολ


Με την έναρξη του β΄ μέρους οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν το τρίτο γκολ, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νάσου Τριανταφυλλόπουλου από τα δεξιά η κεφαλιά του Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία) σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.


Την συνδύασε με γκολ


Ο Νάσος Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) συνδύασε την πολύ καλή του εμφάνιση με ένα γκολ στο 67΄, όταν μετά το τεχνικό σουτ του Γιάννη Καμαρέτσου που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ στην επαναφορά σκόραρε το 0-3.



Στο 0-4 με «Κάλυβ»


10 λεπτά πριν το φινάλε ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα. 



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Φούκα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.
54΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Πιστιόλη, που σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε.
65΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μάρκη απέκρουσε σε κόρνερ ο Αρκουμάνης.
67΄: Όμορφο σουτ του Καμαρέτσου εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τριανταφυλλόπουλος Α. με πλασέ από κοντά έκανε το 0-3.
80΄: Ο Καλύβας μετά από κόντρα βρέθηκε τετ α τετ με τον Αρκουμάνη και με πλασέ στην δεξιά γωνία έκανε το τελικό 0-4.
83΄: Σουτ του Πιστιόλη από καλή θέση απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Αρκουμάνης.
87΄: Σουτ του Σερπάνου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Δικαριθέντες
ΑΕΚ: Ντότσικας, Καλτσής
Αίολος: Καμαρέτσος, Τριανταφυλλόπουλος Α., Πιστιόλης, Μούργκας

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (-): Αρκουμάνης, Λάππας, Νιαβής, Ιωάννου, Γκριμόπουλος(46΄ λ.τρ. Χειλάς), Ντότσικας, Ζιάκας, Κολλημένος, Καλτσής, Παπανικολάου, Γιαννόπουλος Δ.

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τόλης(31΄ Φούκας), Τριανταφυλλόπουλος Α., Μούργκας, Σκαρμούτσος, Μπακογεώργος, Μάρκης, Καμαρέτσος, Σερπάνος, Καλύβας, Πιστιόλης

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος