Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Oικονόμος Τσαριτσάνης-Ποταμιά 2-0

Για το καλύτερο δυνατό προσπάθησε για ακόμη μια φορά η Ποταμιά, η οποία «λύγισε» στην επανάληψη από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, που επικράτησε με σκορ 2-0.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Τσαριτσάνης «Γεώργιος Μητσιμπόνας», αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Ο Οικονόμος του Γιάννη Τσακμακίδη έφτασε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και τρίτη συνολικά, σκοράροντας στην επανάληψη με τον Χάρη Μουλτσιά και στις καθυστερήσεις με τον Δημήτρη Τόλιο. Οι Λαρισαίοι μετά το πολύτιμο «τρίποντο» ανέβηκαν στην 7η θέση με 14 πόντους και αποσπάστηκαν στο +3 από τη διαχωριστική γραμμή σωτηρίας.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρουσιάστηκε παρά τις απουσίες ιδιαίτερα ανταγωνιστική, δυσκολεύοντας κατά πολύ τον αντίπαλο της και κρατώντας έως το 58΄ το «μηδέν». Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό, ώστε να αποφύγει την 4η συνεχόμενη ήττα της. Λίγο πριν την επίτευξη του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων αποβλήθηκε ο αρχηγός Γιώργος Φαρμάκης. Οι Μεγαλοχωρίτες παραμένουν τελευταίοι με 2 βαθμούς.
Την 11η αγωνιστική που θα γίνει στις 1 Δεκεμβρίου η Τσαριτσάνη θα αγωνιστεί στην Αταλάντη με την τοπική ομάδα, ενώ η Ποταμιά θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο Πιερικό.

Χωρίς γκολ εκτός έδρας
Η Ποταμιά δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε κανένα εκτός έδρας παιχνίδι, έχοντας δεχτεί 14.

Με τρεις τιμωρημένους
Τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισαν από πλευράς Ποταμιάς οι Σπύρος Ξαγάρας και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, καθώς και ο προπονητής Γιάννης Φλωράκης. Από πλευράς Τσαριτσάνης την τιμωρία του εξέτισε ο Πολύκαρπος Δραγατσίκης.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα


Στο αρχικό σχήμα των Μεγαλοχωριτών επανήλθαν οι: Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία αριστερά), Βασίλης Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία κέντρο) και Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Ξαγάρα, Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου(Τιμωρημένοι) και Κώστα Κουτσουπιά(Μπήκε ως αλλαγή).

Τελευταίο Ρόμαν


Ο μεοσοεπιθετικός της Ποταμιάς Κρίστιαν Ρόμαν(Φωτογραφία) αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τα χρώματα της ομάδας, καθώς η συνεργασία του με τον σύλλογο ολοκληρώνεται.

Διαφορά τριών
Ο Οικονόμος βρίσκεται πλέον στο +3 από τη γραμμή της παραμονής, ενώ η Ποταμιά που αναζητά την πρώτη της νίκη απομακρύνθηκε στο -11.

Α΄ Μέρος

Ισόπαλο ημίχρονο
Η ομάδα της Τσαριτσάνης δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με την Ποταμιά να έχει παρουσιαστεί ιδιαίτερα καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με χτύπημα φάουλ του Κώστα Σταμούλη στα τελευταία λεπτά το α΄ μέρους.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Πλασέ του Δραχαλίβα κατέληξε ελάχιστα άουτ από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
6΄: Ο Δραχαλίβας δοκίμασε σουτ, με τον Ανδρούτσο να αποκρούει.
16΄: Διαγώνιο σουτ του Μουλτσιά έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
42΄: Ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε φάουλ, ο Γαλάνης πλάσαρε έξω από την εστία του Ανδρούτσου.
43΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σταμούλη κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του Νούσια.
45΄+1΄: Κοτνινό σουτ του Καραλούλη αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

«Λύγισε» η Ποταμιά
Οι Ευρυτάνες δεν κατάφεραν να φύγουν με θετικό αποτεέλσμα από την Τσαριτσάνη, καθώς η πίεση των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ δυο φορές για το τελικό 2-0.

Λύση από Μουλτσιά 


Ο Οικονόμος προηγήθηκε στο 58΄, όταν ο Γιάννης Μπαλογιάννης τροφοδότησε τον Χάρη Μουλτσιά(Φωτογραφία), ο οποίος πλάσαρε για το 1-0, νικώντας τον πολύ καλό Κώστα Ανδρούτσο.

Αποβολή Φαρμάκη


Ο Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το περιβραχιόνιο πέρασε στον Κώστα Γιαννακόπουλου για τα εναπομείναντα λεπτά.

Έβαλε το «κερασάκι»


Ο νεοεισελθών και προερχόμενος από τραυματισμό Δημήτρης Τόλιος(Φωτογραφία) αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου στα καρέ της Ποταμιάς και τελικά κατάφερε στο 94΄ να σημειώσει το τελικό 2-0, μετά την ασίστ του Χάρη Μουλτσιά.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ευθύβολο σουτ του Μπάμη εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα και έφυγε σε κόρνερ.
58΄: Ο Μπαλογιάννης έκανε κούρσα από δεξιά, γύρισε στον Μουλτσιά, ο οποίος με κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-0.
67΄: Σουτ του Καραλούλη απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
88΄: Ο Τόλιος επιχείρησε σουτ, που έφυγε μόλις πάνω από το τέρμα του Ανδρούτσου.
90΄: Σουτ του Τόλιου απέκρουσε ο Ανδρούτσος.
93΄ Καλοχτυπημένο φάουλ του Τόλιου απομάκρυνε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
94΄: Ο Μουλτσιάς γύρισε στον Τόλιο, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ διαμόρφωσε το 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Γκαμπέτας, Φλώρος, Αθανασόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Γιάννης Τσακμακίδης): Νούσιας, Μάρκου, Γαλάνης, Καρλιάμπας, Φλώρος, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης(82΄ Τόλιος), Μουλτσιάς, Μπαλογιάννης(91΄ λ.τρ Αργύρης), Δραχαλίβας(82΄ Χρυσοστόμου)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος, Παρασκευόπουλος(62΄ Κουτσουπιάς), Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(84΄ Γιαννακόπουλος), Λέρης, Σταμούλης, Ρόμαν, Χρυσικός(72΄ Μπουμπουρής)

Διαιτητής: Γεώργιος Παπαδόπουλος(Μακεδονίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Παπαδόπουλος(Μακεδονίας)
2ος Βοηθός: Στέφανος-Μιχαήλ Τέγος(Γρεβενών)







Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Πηγή& Φωτογραφίες: radioelassona.gr , elassonanews.gr