Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Παίδες: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 73-87

Σε ένα αρκετά ανοιχτό ματς, στο οποίο οι δυο ομάδες έπαιξαν όμορφο μπάσκετ ο Έσπερος Λαμίας επικράτησε με 73-87 της Π.Α.Κ., κρατώντας το προβάδισμα για τη 2η προνομιούχο θέση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 11. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου κατάφερε να κοντράρει έναν δυνατό αντίπαλο και να διεκδικήσει τη νίκη. Μάλιστα η διαφορά με τη λήξη των 30΄ ήταν μόλις στους δυο πόντους. Οι Καρπενησιώτες γνώρισαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους, μένοντας μαθηματικά εκτός διεκδίκησης πρόκρισης. Έχουν σημαντικά παράπονα από τη διαιτησία, όπως αναφέρουν στην επίσημη σελίδα τους. Ο Βαγγέλης Μπόνιας ξεχώρισε επιθετικά με 27 πόντους.
Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη με την εκτός έδρας νίκη του παραμένει σε θέση ισχύος για τη 2η θέση, που οδηγεί στη 2η φάση. Οι Λαμιώτες έχουν τέσσερις νίκες και μια ήττα και κατέκτησαν ένα πολύτιμο «δίποντο». Θανάσης Χαρίλας και Γιάννης Λεμονής έβαλαν 28 πόνοτυς, παίρνοντας στις «πλάτες» τους την ομάδα τους.
Την επόμενη(8η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. αντιμετωπίζει στο τοπικό ντέρμπι τον Άτλαντα, ενώ ο Έσπερος «κοντράρεται» με τα πρώτα Μπούκαλη. Εκρεμμούν τα εξ αναβολής ματς της 8ης αγωνιστικής Έσπερος Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας και Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ.

Ανοιχτό ματς
Ένα αρκετά όμορφο ματς, στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι επιθέσεις παρακολούθησαν περίπου 60-70 θεατές, παρά το πρωινό του αγώνα. 


Σταθερά ψηλά 


Ο Βαγγένης Μπόνιας(Φωτογραφία) με 27 πόντους και τρία εύστοχα 3ποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ της Π.Α.Κ. Με 18 τελείωσε το ματς ο Δημήτρης Μαυραγάνης.

Δυο στους 28

 













Θανάσης Χαρίλας(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Λεμονής(Φωτογραφία δεξιά) με 28 πόντους πρωταγωνίστησαν για τους νικητές. Ο Χαρίλας έβαλε και τέσσερις τρίποντες «βόμβες» και Λεμονής μια. 


Ισόπαλο το πρώτο
Με το ισόπαλο 23-23 τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν από νωρίς ένα όμορφο παιχνίδι.


Μικρό προβάδισμα
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με την ολοκλήρωση του α΄ μέρους 39-44. Το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου ήταν 16-21 υπέρ τους.


Πλησίασε η Π.Α.Κ.
Με τη λήξη της τρίτης περιόδου η Πανευρυτανίκη μείωσε στους δυο ,ύστερα από ένα επιμέρους 20-17. Το 30λεπτο ολοκληρώθηκε στο 59-61 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Έφυγε με το «διπλό»
Η ομάδα του Μάνθου Σοφογιάννη επιβλήθηκε με 73-87 της Π.Α.Κ., κάνοντας ένα επιμέρους 14-26 στην τελευταία περίοδο.

Κρατήθηκε δελτίο


16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα ο Γιάννης Κουδουνάς(Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. εξύβρισε τη διαιτητή Μαρία Ζαφείρη, με αποτέλεσμα να κρατηθεί το δελτίο του. Ο ίδιος, μαζί με τον συμπαίχτη του Γιώργο Ντότσικα και τον Νίκο Γκιολέ των Λαμιωτών δεν ολοκλήρωσαν το ματς λόγω 5 ατομικών φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
23-23, 39-44, 59-61, 73-87

Συνθέσεις Ομάδων



Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης, Φλωράκης, Κουδουνάς 12(4), Ανδρεάκης, Κότσιεβ 9, Μαυραγάνης 18, Μαραγούσιας, Κοτσιμπός, Ντότσικας 7, Μπόνιας 27(3)

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Αργύρης 1, Μαντανίκας, Ζιάκας, Ράρρας, Μπίτζας 5, Χαρίλας 28(4), Πιλάτος 6, Λύκος, Μπρέκας 2, Κεφαληνάκης 4, Λεμονής 28(1), Γκιολές 12

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Βαγγέλης Δέδες& Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Αλεξάνδρα Τσιαμάκη

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος