Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 62-55

Τη μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Άτλας, ο οποίος επιβλήθηκε στο τοπικό ντέρμπι με 62-55 της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη ανέβασε την απόδοση του στην επανάληψη και κατάφερε να φύγει νικητής από το γήπεδο, διατηρώντας αρκετές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι παίχτες του έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα, αρχίζοντας στο 3ο δεκάλεπτο την αντεπίθεση τους. Έχει πλέον τρεις νίκες και δυο ήττες. Ο Παναγιώτης Κατσαρός σημείωσε 15 πόντους με τρία εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έκανε θετική εμφάνιση, βρισκόμενη με +13 μπροστά στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ωστόσο δεν κατάφερε να κυμανθεί στα ίδια στάνταρ απόδοσης, έχοντας και πολλές χαμένες ελεύθερες βολές. Ο Γιώργος Ντότσικας ξεχώρισε επιθετικά με 26 πόντους και τρία 3ποντα. Η Πανευρυτανική σε επτά αναμετρήσεις έχει δυο νίκες και πέντε ήττες.
Ο Γυμναστικός θα αγωνιστεί στις 8 Δεκεμβρίου στη Λαμία με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη(Έχει συνολικά τρεις αγώνες για τη 1η φάση), ενώ η Π.Α.Κ. ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις στις 22/12 με την ίδια ομάδα στο Καρπενήσι.

2 στα 2
Ο Άτλας είχε επικρατήσει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με σκορ 56-67. Το ματς παρακολούθησε αρκετός κόσμος για ακόμη μια φορά. 


«15αρης» ο Κατσαρός


Με 15 πόντους και τρία 3ποντα ο Παναγιώτης Κατσαρός(Φωτογραφία) ξεχώρισε επιθετικά για τον Άτλαντα. Τρεις λιγότερους και ένα εύστοχο 3ποντο πέτυχε ο Αουρέλ Ελεζάι. 


Χωρίς Κουδουνά
Η Ακαδημία αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Κουδουνά, το δελτίο του οποίου κρατήθηκε στο ματς με τον Έσπερο Λαμίας.  Μάλιστα η ομάδα συμμετείχε με καινούργια εμφάνιση.

Μπροστάρης ο Ντότσικας


Για τους ηττημένους ο αρχηγός Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία) ήταν εξαιρετικός με 26 πόντους και τρεις τρίποντες «βόμβες». Με 12 ακολούθησε ο Δημήτρης Μαυραγάνης.


Ελπίζει σε πρόκριση
Τη 2η προνομιούχο θέση θα διεκδικήσει ο Άτλας κόντρα στον Έσπερο Λαμίας, που έχει τον πρώτο λόγο λόγω του +7 του πρώτου αγώνα του Καρπενησίου.

Προβάδισμα Π.Α.Κ.
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου μπήκε καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 7-13.

«Νταμπλ» διαφορά
Την πολύ καλή της απόδοση, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι συνέχισε η Π.Α.Κ., που έκλεισε το ημίχρονο στο +13(13-26). Έκανε ένα επιμέρους 6-13 στη δεύτερη περίοδο.

Έγινε ντέρμπι
Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη «αφυπνίστηκε» στην τρίτη περίοδο και με ένα επιμέρους 27-16 μείωσε στου 2(40-42), βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι.

Ολική ανατροπή Άτλαντα


Ο Άτλας κατάφερε να γυρίσει ολοκληρωτικά το ματς και να φτάσει στο νικηφόρο 62-55. Στην τελευταία περίοδο έκανε ένα επιμέρους 22-13. Καθοριστικούς πόντους σηεμίωσε ο Παναγιώτης Μόκκας(Φωτογραφία). Για τις δυο ομάδες οι πρώτοι σκόρερ Παναγιώτης Κατσαρός και Γιώργος Ντότσικας αποχώρησαν με 5 ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
7-13, 13-26, 40-42, 62-55

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 7(1), Σταμούλης, Γεωργαλής, Μόκκας 8, Τουφεκούλας, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσαρός 15(3), Ελεζάι 13(1), Δροσίνης 9, Κρίκας 2, Ανδρέου 8, Μάκκας

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης 8, Φλωράκης, Αρβανίτης, Ανδρεάκης, Κότσιεβ 3(1), Μαυραγάνης 12, Μαραγούσιας, Κοτσιμπός, Ντότσικας 26(3), Τσάνε 2, Μπόνιας 4

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Μπουμπουρής























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος