Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Αίολος-ΑΕΚ 2-0

Δύσκολα, αλλα δίκαια με γκολ στο τελευταίο τέταρτο του ματς  των «Γιάννηδων» Καμαρέτσου και Πιστιόλη ο Αίολος προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου,  νικώντας την μαχητική ΑΕΚ με 2-0.
Ο ημιτελικός κυπέλλου διεξήχθη το Σάββατο 30 Νοεμβρίου  στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 2.30 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από διάστημα βροχόπτωσης και με αρκετό κρύο.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα όσο περνούσε η ώρα στο ματς έντεινε τις προσπάθειες του και την πίεση του στην αντίπαλη ομάδα,  για να σκοράρει στο 76΄ ο νεαρός Γιάννης Καμαρέτσος και να ανοίξει τον δρόμο προς την πρόκριση στον τελικό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο 14χρονος Γιάννης Πιστιόλης στο 90΄ με υποδειγματικό τελείωμα. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία κατέβηκε με μόλις 12 ποδοσφαιριστές.
Η ΑΕΚ ήταν αρκετά μαχητική και προσηλωμένη στο αμυντικό της πλάνο για 75 περίπου λεπτά δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα παρά την κατοχή της μπάλας από τον αντίπαλο και προσπαθούσε να «παγώσει» τον ρυθμό του ματς, για να το οδηγήσει στην παράταση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού δέχτηκε δυο γκολ με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα-αποκλεισμό.
Η ομάδα του Αίολου περιμένει τον αντίπαλο της για τον τελικό κυπέλλου, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού Ποταμιά-Φραγκίστα.

Βροχή στο α΄ μέρος
Με μεγάλο χρονικό διάστημα βροχόπτωση έγινε το πρώτο μέρος, ενώ η επανάληψη έγινε κάτω από συννεφιά και χαμηλή θερμοκρασία.

Αντίπαλος ο Χάσκος
Ο βοηθός προπονητή του Αίολου Γιάννης Χάσκος αντιμετώπισε για πρώτη φορά ως αντίπαλος την πρώην του ομάδα την ΑΕΚ.


Κέρδος οι «μικροί»
Πέρα από την πρόκριση το μεγαλύτερο κέρδος στον φετινό Αίολο είναι η μείωση αισθητά του μέσου όρου ηλικίας και η αγωνιστική παρουσία των πιτσιρικάδων.

Ποιότητα με «Ντο»


Ο έμπειρος Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) ντεμπούταρε για φέτος με την ΑΕΚ, έπαιξε στο κέντρο και έδωσε ποιότητα και εμπειρία στον «δικέφαλο» με την παρουσία του. Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος του Αιόλου.

Με Ποταμιά ή Φραγκίστα
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα αγωνιστεί στον τελικό κυπέλλου ενάντια στον νικητή του ζευγαριού Ποταμιά-Φραγκίστα.

14ος τελικός
Ο Αίολος θα αγωνιστεί για 14η φορά στον τελικό κυπέλλου και ύστερα από το 2018. Έχει κατακτήσει 7 φορές το τρόπαιο.

1η από τρεις
Ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλου του Αιόλου εξέτισε την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του. Με τρεις έχει τιμωρηθεί και ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος της Φραγκίστας, που έχει εκτίσει και αυτός μια.

Α΄ Μέρος

Χωρίς τέρματα
Χωρίς τέρματα και στο ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Ο Αίολος είχε την κατοχή της μπάλας, έκανε κάποιες τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη φάση για γκολ μπροστά από τα καρέ της ΑΕΚ.

Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι
Ο Αίολος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 26΄ σε μαρκάρισμα του Ηλία Μπουμπουρή πάνω στον Κώστα Καλύβα. Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος άφησε το παιχνίδι να εξελιχτεί.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Σερπάνου στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε εύκολα ο Ιωάννου.
19΄: Σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
24΄: Αδύναμο σουτ του Μπακόλα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτος.
29΄: Ο Τόλης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Μπακογεώργου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
45΄: Ο Καμαρέτσος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Μπακογεώργου έφυγε λίγο άουτ.

Β΄ Μέρος

Βρήκε την λύση στο τέλος
Ο Αίολος βελτίωσε αισθητά την απόδοση του, πίεσε ψηλά και αφού δε βρήκε το γκολ στο 67΄ με δυο τέρματα στο τελευταίο 15λεπτο του ματς έφτασε το τελικό 2-0.

Η προειδοποιητική βολή


Ο Αίολος έχασε την καλύτερη του στιγμή στο ματς στο 67΄ όταν μετά την σέντρα του Γιάννη Πιστιόλη από αριστερά, ο Τόλης Φούκας (Φωτογραφία) από κοντά χωρίς πίεση σούταρε μονοκόμματα πάνω από την εστία της ΑΕΚ.


«Ξεκλείδωσε» την άμυνα ο «Καμ»


Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα στο 76΄ παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, όταν ο Τόλης Φούκας σέντραρε από αριστερά και ο Γιάννης Καμαρέτσος (Φωτογραφία) με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 1-0.




Με τον καλύτερο τρόπο


Η αλλαγή του Αίολου ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία) που είχε πολύ καλή παρουσία συνδύασε την εμφάνιση του με γκολ στο 90΄ ολοκληρώνοντας το ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Γιάννης Καμαρέτσος έβγαλε τον Γιάννη Πιστιόλη τετ α τετ με τον Κώστα Ιωάννου και με εξαιρετικό πλασέ στην αριστερή γωνία πέτυχε το τελικό 2-0.



Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Εκτέλεση κόρνερ του Καλύβα από αριστερά απέκρουσε ο Ιωάννου και στην συνέχεια το κοντινό σουτ του Καμαρέτσου κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων.
50΄: Ο Φούκας βρήκε τον Καλύβα, που σούταρε από καλή θέση άουτ.
67΄: Ο Πιστιόλης σέντραρε από αριστερά και ο Φούκας μόνος από κοντά σούταρε μονοκόμματα πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
76΄: Ο Φούκας σέντραρε από αριστερά και ο Καμαρέτσος από κοντά με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου σκόραρε (1-0).
82΄:  Ο Καλύβας έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε και ο Ιωάννου απέκρουσε.
90΄: Ο Καμαρέτσος έβγαλε από δεξιά τον Πιστιόλη μόνο απέναντι στον τερματοφύλακα και με ιδανικό πλασέ στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Τόλης, Μπακόλας, Κωστής, Ντότσικας

Δικαριθέντες
Αίολος: Καμαρέτσος, Πιστιόλης, Μούργκας , Μπακογεώργος
ΑΕΚ: Ντότσικας, Παπανικολάου, Οικονόμου, Νιαβής

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν ένα κακό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες και δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι για τον αγώνα και κρατάω μόνο την νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Εμείς δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε, καθώς δεν υπάρχει συμμετοχή στις προπονήσεις και μοιραία δεν είχαμε και καλή συνοχή στις γραμμές μας στο γήπεδο. Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω ένα ευχάριστο γεγονός και την παρουσία ενός παιδιού που έχει απίστευτο ταλέντο τον Γιάννη τον Πιστιόλη, που θέλει μεγάλη προσοχή από όλους μας, καθώς αυτό το παιδί μπορεί να παίξει σε μεγάλες κατηγορίες.»


*Η ΑΕΚ συμμετέχει χωρίς προπονητική καθοδήγηση και με πρωτοβουλίες των παιχτών της.


Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τόλης, Τριανταφυλλόπουλος Α., Μούργκας, Σκαρμούτσος, Φούκας, Μπακογεώργος, Σερπάνος(62΄ Πιστιόλης), Μάρκης, Καλύβας, Καμαρέτσος

ΑΕΚ(-): Ιωάννου, Μπακόλας, Μπουμπουρής, Οικονόμου, Νιαβής, Ντότσικας, Κωστής, Παπανικολάου, Γκριμόπουλος(78΄ Γιαννόπουλος Δ.), Λάππας(85΄ Κολλημένος), Αρκουμάνης(46΄ λ.τρ. Καλτσής)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος