Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΟΚ-Αίολος 0-4

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Αίολος επικράτησε με 0-4 του ΠΑΟΚ σε ένα ματς που συμμετείχαν οι δυο νεανικότερες ομάδες της κατηγορίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ο ΠΑΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες και δεν βρέθηκε στην καλύτερη του ημέρα, γνωρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Επιθετικά απείλησε μόλις σε δυο περιπτώσεις. Ο «δικέφαλος» έμεινε στον έναν βαθμό.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα ήταν ανώτερος και έφτασε στο δεύτερο συνεχόμενο θετικό του αποτέλεσμα με μηδέν παθητικό. Σκόραρε δυο φορές σε κάθε ημίχρονο. Δυο τέρματα για τον Κώστα Καλύβα και ένα για τους: Δημήτρη Μπισμπίκη και Κώστα Σερπάνο, με τον Γιάννη Πιστιόλη να σημαδεύει το δοκάρι. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στη 2η θέση με 6 πόντους.
Για την επόμενη(5η) αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου τον πρωτοπόρο ΑΠΟΚ, ενώ ο Αίολος κερδίζει στα χαρτιά με 3-0 το Ραπτόπουλο και θα αλοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο με το εξ αναβολής ματς απέναντι στην Φραγκίστα.

Σχεδόν άδειες
Το παιχνίδι παρακολούθησαν μόλις 15-20 θεατές. Το τοπικό πρωτάθλημα διεξάγεται φέτος μόλις με 5 ομάδες και το ενδιαφέρον του κόσμου μειώνεται όλο και περισσότερο.


Με Αναστασόπουλο στον πάγκο
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με αρκετές απουσίες και αποστολή μόλις 13 ποδοσφαιριστών. Απουσίαζε ο προπονητής Γιώργος Χρυσαφόπουλος και την ομάδα καθοδήγησε ο έτερος κόουτς της ομάδας Λάκης Αναστασόπουλος(Φωτογραφία), που πήρε και χρόνο συμμετοχής. 


Κερδίζει εντυπώσεις
Πολύ καλή προσπάθεια για την ομάδα του Αιόλου, η οποία συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα με νέα διοίκηση, αλλάζοντας το αγωνιστικό της προφίλ και δίνοντας έμφαση στο νεανικό στοιχείο. Φυσικά και ο ΠΑΟΚ λαμβάνει μέρος στην Α΄ ΕΠΣΕ για ακόμη μια χρονιά με πιτσιρικάδες.

Προσθήκη στο επιτελείο


Ο προπονητής των νικητών Κώστας Γουλέτας έχει εδώ και λίγες ημέρες ως άμεσο συνεργάτη του στην ομάδα τον Γιάννη Χάσκο(Φωτογραφία), πρώην προπονητή της ΑΕΚ.

Οι δυο νεανικότερες
Οι δυο ομάδες αποτελούν τις πιο νεανικές του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ άρχισε με 4 παιδιά κάτω των 20 ετών και ο Αίολος με 5.

Έπαιξε με Ζανιά


Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Βαγγέλης Ζανιάς(Φωτογραφία), που δεν είχε αγωνιστεί στα δυο πρώτα του ματς έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην επιστροφή του στην ομάδα από τα Άγραφα.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα δυο γκολ
Ο Αίολος ήταν καλύτερος, επιβάλλοντας τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίχτες του Κώστα Γουλέτα προηγήθηκαν με 0-2.

Πλησίασε το 1-0


Ο «δικέφαλος» σε αντεπίθεση έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 17ο λεπτό, αλλά το σουτ του Κώστα Ρουμελιώτη(Φωτογραφία) απέκρουσε ο Θεοδόσης Κόκκοτος.

Στον αέρα ο «Μπίμπι»


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 29΄, όταν ο Νάσος Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Δημήτρης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) με ωραία κεφαλιά σημείωσε το 0-1.



Ιδανική ασίστ


Στην επόμενη αξιόλογη του ευκαιρία ο Αίολος διπλασίασε τα τέρματα του με τον Γιάννη Καμαρέτσο(Φωτογραφία) να τροφοδοτεί τον Κώστα Καλύβα, ο οποίος τελείωσε τη φάση για το 0-2.




Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Καλύβας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Πατλιάς στη δεξιά του γωνία.
4΄: Ο Καμαρέτσος πάσαρε στον Σερπάνο, που σούταρε και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία.
17΄: Ο Ρουμελιώτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε, με τον Κόκκοτο να αποκρούει στη δεξιά του γωνία.
19΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο Πατλιάς στη δεξιά του γωνία.
23΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Τριανταφυλλόπουλου Α. από δεξιά απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
25΄: Ο Φούκας έκανε ατομική ενέργει ακι σουττ εκτός περιοχής, που πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Πατλιά.
29΄: Κόρνερ του Τριανταφυλλόπουλου Α. από δεξιά, ο Μπισμπίκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ(0-1).
38΄: Ο Καμαρέτσος έκανε προσωπική προσπάθεια, απόφυγε τον Παταλιά, πάσαρε στον Καλύβα, ο οποίος σε κενό τέρμα σημείωσε το 0-2.

Β΄ Μέρος

Ίδιος συντελεστής
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία με όμορφο ποδόσφαιρο έφτασε στην επίτευξη δυο ακόμη τερμάτων για το τελικό 0-4.

Δεύτερο «Καλάιφερτ»


Με ένα υπέροχο γκολ ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία) πέτυχε στο 50΄ το 0-3, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Κυριάκου Μούργκα. Ο «Καλάιφερτ» σημείωσε το 2ο του προσωπικό γκολ στον αγώνα με εξαιρετική «λόμπα».




Άνοιξε λογαριασμό


Ο 14χρονος Κώστας Σερπάνος(Φωτογραφία) σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Α΄ ΕΠΣΕ, όταν με κεφαλιά μετά το χτύπημα κόρνερ του Κώστα Καλύβα στο 61΄ «έγραψε» το 0-4. Ιατρός αγώνα ήταν ο πατέρας του Δημήτρης, βετεράνος ποδοσφαιριστής, που «καμάρωσε» τον μικρό γιο του να χρίζεται σκόρερ.




Παραλίγο σκόρερ


Ένας ακόμη νεαρός ποδοσφαιριστής του Αιόλου, ο Γιάννης Πιστιόλης(Φωτογραφία) πλησίασε το γκολ, αλλά στο 86΄ το όμορφο σουτ που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτη Πατλιά και έφυγε άουτ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 77΄ ο Πιστιόλης είχε τροφοδοτήσει τον Φούκα, που σκόραρε, αλλά ο β΄ βοηθός κ. Σώμαλης ακύρωσε το γκολ σωστά ως οφσάιντ.


Έκαναν ντεμπούτο

 












Για τον Αίολο ο κεντρικός αμυντικός Σταύρος Σκαρμούτσος(Φωτογραφία αριστερά) και ο 14χρονος Παντελής Γιαννιώτης(Φωτογραφία δεξιά) πραγματοποίησαν την πρώτη τους συμμετοχή με τα «κιτρινομπλέ». Ο πρώτος αποκτήθηκε από τα Άγραφα και ο δεύτερος από την Ακαδημία.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Μούργκας με μπαλιά τροφοδότησε τον Καλύβα, ο οποίος από θέση έξω δεξιά με υπέροχη «λομπα» διαμόρφωσε το 0-3.
56΄: Ο Φούκας τροφοδότησε τον Καμαρέτσο, που σε θέση τετ α τετ σούταρε έξω από την αντίπαλη εστία.
61΄: Ο Καλύβας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σερπάνος με κεφαλιά από κοντά πραγματοποίησε το 0-4.
65΄: Ο Φούκας βρέθηκε απέναντι στον Πατλιά, σούταρε και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
68΄: Σουτ του Φούκα κόντραρε στα σώματα, νέο σουτ του Μπισμπίκη κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ.
71΄: Κόρνερ του Ζανιά από αριστερά, σουτ του Λιάπη έφυγε πάνω από την εστία του Κόκκοτου.
84΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. σούταρε από αριστερά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πατλιά.
86΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Πιστιόλη, σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής και δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και έφυγε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης, Μούργκας, Φούκας

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: -
Αίολος: Καλύβας, Καμαρέτσος, Μούργκας, Σερπάνος, Τριανταφυλλόπουλος Α.

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για το παιχνίδι τους και στη δική μου ομάδα, αλλά και στον Αίολο για τη νίκη του.»









Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν ένα παιχνίδι άνοστο και κακό και από τις δυο πλευρές. Ήταν ένας αγώνας, που υπήρχε περίπτωση να μην γίνει λόγω των γνωστών γεγονότων. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν ήμασταν καλοί, δεν βγάλαμε στοιχεία που δουλεύουμε όλη την εβδομάδα. Έχουμε αρκετά αγωνιστικά θέματα, διότι δεν έχουμε απαρτία στις προπονήσεις. Τη μια ημέρα δουλεύουμε με 7 ποδοσφαιριστές και την άλλη μέρα με διαφορετικούς 7 και δεν υπάρχει συνοχή. Το μόνο που κρατώ είναι το αποτέλεσματα, η εμφάνιση μας προσωπικά δεν με ικανοποιεί. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ και στον φίλο μου Λάκη Αναστασόπουλο. Κουράγιο σε αυτόν και σε εμένα και σε όλες τις ομάδες της Ευρυτανίας, διότι δεν είναι πρωτάθλημα αυτό κατά την άποψη μου. Εμένα με στεναχωρεί πάρα πολύ που έχω νεαρά παιδιά με διάθεση για ποδόσφαιρο, αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να παίξουν. Συνεχίζουμε.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Πατλιάς, Τσάκνης, Ζανιάς, Κωσταρέλος, Μίλης(76΄ Αναστασόπουλος), Καλτσούνης, Μαστρογιάννης, Λιάπης, Χότζα(51΄ Μπαλωμένος), Ρέπας, Ρουμελιώτης

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος Β.(46΄ Σκαρμούτσος), Τριανταφυλλόπουλος Α., Τόλης(64΄ Γιαννιώτης), Μπισμπίκης, Καμαρέτσος, Μούργκας, Φούκας, Σερπάνος(72΄ Πιστιόλης), Καλύβας, Μπακογεώργος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος