Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Μουξιός: «Θα δείξουμε στη συνέχεια ποιος είναι ο πραγματικός Ηρακλής Λάρισας»

Ο νεαρός Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Λάρισας Γιάννης Μουξιός παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Evrytania Sport. Η ομάδα του αντιμετωπίζει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου την Ποταμιά στο Καρπενήσι για την 4η αγωνιστική του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Αναφέρεται πρώτα από όλα στο ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα, που την βρίσκει στον μόλις έναν βαθμό και χωρίς να έχει σκοράρει. Πιστεύει ότι οι πρωταθλητές Λάρισας παίζουν ποιοτικό ποδόσφαιρο και έχουν αρκετά καλό κλίμα. Η ομάδα του τονίζει πως θα ανακάμψει άμεσα και οι δυνατότητες του πραγματικού Ηρακλή θα φανούν σύντομα. Απαντά στην ερώτηση μας για τον 3ο Όμιλο, επισημαίνοντας  ποια στοιχεία κυριαρχούν στα παιχνίδια. Τέλος στη συζήτηση του δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στους τρεμπλούχους Ευρυτανίας και στο επικείμενο καθοριστικό και για τους δυο παιχνίδι.
Ο επιθετικός Μουξιός γεννήθηκε στις 30/10/1999 και άρχισε την καριέρα του από την ακαδημία Ελπίδες της Ξάνθης. Συνέχισε στις τοπικές ομάδες ΑΠΟ Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίστηκε στην Κ19 της Λάρισας(Super League), σκοράροντας 9 τέρματα. Το περασμένο καλαοκαίρι μεταγράφηκε στον Ηρακλή Λάρισας, με τον οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ στα φιλικά ματς, ενώ έχει παίξει ως αλλαγή σε δυο συναντήσεις της Γ΄ Εθνικής.

Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:
 
Evrytania Sport: Θα θέλαμε καταρχάς Γιάννη ένα σχόλιο σου για τα τρία πρώτα παιχνίδια του Ηρακλή Λάρισας.
Γιάννης Μουξιός: «Θεωρω πως σταθήκαμε άτυχοι, είχαμε δύσκολο πρόγραμμα δυο εκτος εδρας και στη συνέχεια ένα εντός με δυνατές ομάδες,  κάτι το οποίο μας δυσκόλεψε για να κάνουμε μια καλη αρχη και να πάρουμε ψυχολογία για την συνέχεια. Είμαστε ομάδα που προσπαθει να παίξει καλο και ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλα πρέπει να δέσουμε περισσότερο σαν ομάδα, κατι που ειμαι σίγουρος ότι θα γίνει καθώς έχουμε πολυ καλο κλίμα παρα τα άσχημα αποτελέσματα και δόξα τω Θεω οι συνθήκες που δουλεύουμε μπορώ να πω πως είναι επαγγελματικες και βάζουμε πολυ όρεξη σε αυτό που κάνουμε.»

Evrytania Sport: Τι έχει φταίξει κατά τη γνώμη σου και ο Ηρακλής δεν έχει σκοράρει; Πιστεύεις θα ανακάμψετε;
Γιάννης Μουξιός: «Δεν νομίζω οτι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποιο δεν σκοραραμε, η ομάδα διαθέτει ικανοτατους παίχτες, παρόλα αυτα το να μην καταφέραμε μέχρι στιγμής να σκοραρουμε σίγουρα ειναι άσχημο. Πιστεύω πως πρέπει να γίνουμε πιο δημιουργικοί,να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τα λαθη των αντιπάλων και να βάλουμε ουσία στο παιχνίδι μας. Ειμαι σίγουρος οτι θα ανακάμψουμε, δεν ειναι αυτος ο αληθινός Ηρακλής που βλέπουμε στις τρεις πρωτες αγωνιστικές και νομίζω ολοι το γνωρίζουν.»

Evrytania Sport: Πως έχει δεις έως τώρα τα αποτελέσματα στον 3ο Όμιλο;
Γιάννης Μουξιός: «Επειδή έχουμε παίξει μόλις τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να έχεις ξεκάθαρη εικόνα, διότι οι ομάδες δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους καθώς καμία ομάδα δεν εχει 0 βαθμούς, αλλά επίσης καμια δεν εχει το απόλυτο δηλαδή 9. Για τον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής μέχρι στιγμής ειδα οτι κυριαρχεί αυτός που μπαίνει στο παιχνίδι αποφασισμένος, σοβαρός,με πολλή όρεξη και κυρίως μυαλό! Η καλη διαχείριση του αγώνα πιστεύω είναι το κλειδι που μπορεί να σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αλήθεια ειναι όμως οτι προσπαθώ να ειμαι επικεντρωμένος στον Ηρακλή δίνοντας το 100% καθημερινά και προσφέροντας τα μέγιστα για να καταφέρει ο Ηρακλής να φτάσει εκει που το αξίζει.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή(13/10) αντιμετωπίζετε την Ποταμιά. Τι γνωρίζεις για τον αντίπαλο και τι να περιμένουμε από εσάς σε αυτό το παιχνίδι;
Γιάννης Μουξιός: «Η Ποταμιά ειναι μια ομάδα που δεν έχει ξεκινήσει καλα το πρωτάθλημα και φαίνεται να εχει δυσκολίες, όμως αυτο ειναι ενα κίνητρο για να αποδείξει ότι ειναι μια αξια ομάδα και να σταθεί καλα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, οπότε πιστεύω θα μπει δυνατά στο παιχνίδι, αναζητώντας τους 3 βαθμούς. Απο την αλλη εμείς σαν Ηρακλής δουλεύουμε ολη την εβδομάδα σκληρά για να καταφέρουμε να πάρουμε το διπλο και τους 3 βαθμούς παίζοντας έξυπνα και πηγαίνοντας το παιχνίδι εκει που θέλουμε, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, να πάρουμε ψυχολογία για τη συνέχεια και να δείξουμε σε όλους ποιος ειναι ο Ηρακλής και τι μπορεί να καταφέρει. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο!»


Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος