Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Κριστιάν Ρόμαν: «Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο ματς με τον Ηρακλή Λάρισας»

Ο μεσοεπιθετικός Κριστιάν Ρόμαν παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport, μιλώντας για τις πρώτες του εντυπώσεις για τη νεά του ομάδα, την Ποταμιά. Χαρακτηρίζει ως φοβερά παιδιά τους συμπαίχτες του και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από αυτούς και την πόλη του Καρπενησίου. Η ομάδα του έχει αφήσει πίσω τη βαριά ήττα από τον Θησέα Αγριάς και σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι και το καθένα ξεχωριστά, ενώ δεν περνάει από το μυαλό του ο υποβιβασμός.
Οι προσωπικοί του στόχοι είναι να αγωνιστεί σε υψηλότερη κατηγορία και θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει με δουλειά, επιδιώκοντας να βελτιώνεται ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος. Μας αναφέρει τους λόγους που βρίσκεται στην ομάδα του Μεγάλου Χωριού. Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρισας υπόσχεται να δώσει τα πάντα, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Ο Κριστιάν Ρόμαν γεννήθηκε στις 14/3/1994 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ωστόσο έχει Μεξικάνικες «ρίζες». Έχει αγωνιστεί στην ομάδα της Αμερικής Laredo Heat και στις κολλεγιακές του California State Univercity Chico State Wildcats και Northridze. Η θητεία του συνεχίστηκε στην Ευρώπη με την Saters της Σουηδίας και την Vasco Da Gama Da Vidigueira(Γ΄ Εθνική) της Πορτογαλίας. Εδώ και λίγο διάστημα ανήκει στην Ποταμιά, με την οποία έχει ήδη δυο συμμετοχές στη Γ΄ Εθνική ως βασικός, παίζοντας  στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η συνέντευξη του Ρόμαν έχει ως εξής:

Evrytania Sport: Κριστιάν, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα της Ποταμιάς και την πόλη του Καρπενησίου;
Κριστιάν Ρόμαν: «Η πρώτη μου εντύπωση από την ομάδα είναι ότι λειτουργεί ως μια οικογένεια, είναι μια σφιχτή κλειστή ομάδα, που αποτελείται από φοβερά παιδιά. Είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι. Το Καρπενήσι είναι μια υπέροχη πόλη, γεμάτη από υπέροχους ανθρώπους και ενέργεια. Είναι αρκετά φιλικό στο έπακρο και ένα φοβερό μέρος για εμένα σε αυτή τη φάση της καριέρας μου.»

Evrytania Sport: Γνωρίσατε πρόσφατα ποια βαριά ήττα. Θεωρείς ότι θα αποφύγετε τον υποβιβασμό και θα παραμείνετε στην κατηγορία;
Κριστιάν Ρόμαν: «Ήταν μια σκληρή ήττα μακριά από την έδρα μας. Έχουμε κοιτάξει τα λάθη μας και ο υποβιβασμός είναι κάτι, το οποίο δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό μας αυτήν την στιγμή. Η ομάδα δουλεύει σκληρά, για να προετοιμαστεί για το επόμενο παιχνίδι. Αυτοί οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί στην έδρα μας. Πρέπει να κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και η ομάδα να προετοιμάζεται για κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζει.»

Evrytania Sport: Για ποιον λόγο αποφάσισες να έρθεις στην ομάδα της Ποταμιάς;
Κριστιάν Ρόμαν: «Οι λόγοι που βρίσκομαι εδώ και παίζω για την Ποταμιά είναι για να κάνω τους συμπαίχτες μου και το επιτελείο γύρω μου καλύτερο και την ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά μαζί, χτίζοντας τη χημεία της ομάδας και προσπαθώντας να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.»

Evrytania Sport: Ποιοι είναι οι επόμενοι σου ποδοσφαιρικοί στόχοι;
Κριστιάν Ρόμαν: «Σχεδιάζω να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο και πιστεύω ότι μπορώ να το κατορθώσω με σκληρή δουλειά, προετοιμασία  και να γίνομαι καλύτερος όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος, ασκώντας επίδραση και στον κόσμο.»

Evrytania Sport: Μίλησε μας για το επόμενο σας παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρισας.
Κριστιάν Ρόμαν: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας. Η ομάδα υπόσχεται να δώσει μια μάχη και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, υπερασπιζόμενοι τη φανέλα μας και δουλεύοντας ως ομάδα.»



Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος