Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Το αξιόλογο σύνολο του Θησέα Αγριάς

Με εκτός έδρας αντίπαλο τον Θησέα Αγριάς συνεχίζονται οι υποχρεώσεις της Ποταμιάς για την 3η αγωνιστική την Κυριακή 6/10. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη συμμετέχει  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία, ύστερα από την πολύ καλή πορεία της, που συνδυάστηκε με παραμονή. Η Αγριά άρχισε με εντός έδρας ήττα απέναντι στον Πιερικό και εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στα Σέλλανα. Βασικό μέλος της είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Βελουχίου Λευτέρης Γιαουπλάρι.
Νέα πρόσωπα στο φετινό ρόστερ είναι οι: Απόστολος Ιωαννίδης(Μετέωρα), Γιάννης Κυρίτσης(Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά), Μάνος Ιακωβίδης(Κ19 ΝΠΣ Βόλος), Αλέξανδρος Σιώμος(Σαρακηνός), Ντάριο Βαν Ντε Γούιχε(Αγία Άννα) και Γιάννης Ζαχαράκης(Πύρασος), ενώ διατηρήθηκε ο περυσινός «κορμός», καθώς υπήρξαν πολλές ανανεώσεις παιχτών.
Ο Θησέας Αγριάς είναι αθλητικός και ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα την Αγριά του νομού Μαγνησίας. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1927 και χρώματα του συλλόγου είναι το πράσινο και το λευκό. Διαθέτει ενεργό τμήμα ποδοσφαίρου ανδρών, το οποίο έχει λάβει μέρος στο παρελθόν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Την αγωνιστική περίοδο 2018-19, αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική κατηγορία, στην οποία παρέμεινε και συμμετέχει και τη φετινή περίοδο. Έδρα του είναι το Γήπεδο Αγριάς «Γεώργιος Πασχαλίδης» και Πρόεδρος του ο Νίκος Αραμπατζής, αντικαθιστώντας τον επιτυχημένο Τάκη Αλιάτη. Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δυο κύπελλα Θεσσαλίας.

Ξεκίνημα με ήττα και ισοπαλία
H Αγρία ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 0-1 από τον δυνατό Πιερικό, ενώ τη 2η αγωνιστική έπαιξε στα Σέλλανα και ήρθε ισόπαλη με 2-2, δεχόμενη την ισοφάριση στο 93΄. Είχε προηγηθεί με 0-2 με γρήγορα τέρματα των: Βλάχου και Κοτζαθανάση.
Η σύνθεση με τον Πιερικό: Κεφαλάς, Ιακωβίδης, Διαμαντόπουλος, Μπόρας(46΄ Ζαχαράκης), Γιαουπλάρι(75΄ Κυρίτσης), Γαλανόπουλος(46΄ Κοτζαθανάσης), Χατζησταμάτης(71΄ Σιώμος), Πέτσης, Ιωαννίδης, Οικονόμου, Βλάχος
Η σύνθεση με τα Σέλλανα:  Κεφαλάς, Κυρίτσης, Διαμαντόπουλος, Γιαουπλάρι, Ιακωβίδης, Κοτζαθανάσης(58΄ Μπόρας), Πετσής(77΄ Βαν Ντε Γούιχε), Χατζησταμάτης, Βλάχος(68΄ Σιώμος), Οικονόμου, Ιωαννίδης(72΄ Γαλανόπουλος)


Το ρόστερ του Θησέα 


Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Ντάριο Βαν Ντε Γούιχε
Τερματοφύλακας
27
Αποστόλης Κεφαλάς
Τερματοφύλακας
27
Ερρίκος Βαν Ντε Γούιχε
Αμυντικός
22
Λευτέρης Γιαουπλάρι
Αμυντικός
25
Αρκάδιος Δημητριάδης
Αμυντικός
24
Μάριος Διαμαντόπουλος
Αμυντικός
20
Γερμανός Ιακωβίδης
Αμυντικός
19
Απόστολος Ιωαννίδης
Αμυντικός
22
Θανάσης Μπόρας
Αμυντικός
24
Σταύρος Νιαώτης
Αμυντικός
18
Γιώργος Γαλανόπουλος
Μέσος
19
Δημήτρης Ζάχος
Μέσος
20
Νίκος Κοτζαθανάσης
Μέσος
25
Θανάσης Κυρίτσης
Μέσος
19
Κώστας Οικονόμου
Μέσος
35
Σπύρος Παναγιώτης
Μέσος
19
Απόστολος Χατζησταμάτης
Μέσος
22
Ηλίας Βλάχος
Επιθετικός
21
Γιάννης Ζαχαράκης
Επιθετικός
29
Γιάννης Κυρίτσης
Επιθετικός
19
Βασίλης Πετσής
Επιθετικός
21
Αλέξανδρος Σιώμος
Επιθετικός
23

Λευτέρης Γιαουπλάρι


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αγωνίζεται στον Θησέα ο Λευτέρης Γιαουπλάρι, ποδοσφαιριστής του Βελουχίου τη σαιζόν 2017-2018.

Παρέμεινε στη Γ΄ Εθνική
Εξαιρετικά τα πήγε στην πρώτη παρουσία του στη Γ΄ Εθνική η Αγριά υπό τις οδηγίες του Λάκη Μπακάλη, τερματίζοντας 7η και εξασφαλίζοντας την παραμονή της. Είχε 10 νίκες-5 ισοπαλίες-11 ήττες(35 βαθμοί) και τέρματα 31-37 στον 4ο Όμιλο υπό τις οδηγίες του Λάκη Μπακάλη, που αντικατέστησε μετά την 5η αγωνιστική τον Κώστα Παπαστεργίου. Ο κ. Μπακάλης συνεχίζει και τη φετινή περίοδο.  Γυμναστής τη φετινή σαιζόν είναι ο Σωτήρης Πετσιμέρης και προπονητής τερματοφυλάκων ο Λευτέρης Φούτρης. 


Η Αγριά
Η Αγριά είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Μαγνησίας, που βρίσκεται 7 χλμ. ανατολικά του Βόλου. Αποτελεί έδρα του δήμου Αγριάς ο οποίος περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Αγριάς, Δράκειας και Χανίων. Βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού Κόλπου ενώ απέχει μισή ώρα από το χιονοδρομικό κέντρο των Χανίων. Το 2011, ο πραγματικός πληθυσμός του δ.δ. Αγριάς ήταν 5.191 κάτοικοι.










Πηγή: e-thessalia.gr, karditsapress.gr, Βικιπαίδεια, magnesianews.gr