Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Θησέας Αγριάς-Ποταμιά 5-0

Βγάζοντας αυτοματισμούς και παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο ο Θησέας Αγριάς νίκησε με το επιβλητικό 5-0 την Ποταμιά.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Αγριάς «Γεώργιος Πασχαλίδης» και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς και παρουσία περίπου 80 θεατών.
Ο Θησέας Αγριάς του Λάκη Μπακάλη έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και μόλις στο 9΄ είχε προηγηθεί με 2-0 με τα γκολ των Αλέξανδρου Σιώμου και Νίκος Κοτζαθανάση. Το ημίχρονο έκλεισε στο  3-0 στο 26΄ με την κεφαλιά του Ηλία Βλάχου. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα για τους «πράσινους» παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο σε όλο το πλάτος του γηπέδου μέσα σε ένα δίλεπτο «ξέσπασμα» οι αλλαγές Γιάννης Ζαχαράκης(79΄) και Μάριος Διαμαντόπουλος (81΄) πραγματοποίησαν το ευρύ 5-0. Δοκάρι στο 90΄ και ευκαιρία για ένα έκτο τέρμα είχε ο Ερρίκος Βαν Ντε Γούιχε.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη γνώρισε μια βαριά ήττα και σε αυτό το ματς δε μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική. Οι ποδοσφαιριστές υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, χάνοντας και σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους τους. Ήδη πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο το σκορ ήταν στο 2-0 με τους πρωταθλητές Ευρυτανίας να παίζουν πιο ανοιχτά και τον αντίπαλο να βρίσκει πολλούς κενούς χώρους βγάζοντας πολλές φάσεις μπροστά από το τέρμα του Ανδρούτσου.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Ποταμιά υποδέχεται στο Καρπενήσι τον Ηρακλή Λάρισας στις 13 Οκτωβρίου, ενώ η Αγριά παίζει εκτός έδρας με την Αταλάντη. Ο Θησέας έφτασε τους 4 βαθμούς πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη, ενώ η Ποταμιά έμεινε στον 1.

Περίπου 80
Καλοκαιρινές συνθήκες επικρατούσαν στην Αγριά με το ματς να γίνεται με θερμοκρασία λίγο κάτω από τους 30 βαθμούς και παρουσία περίπου 80 θεατών.



Κοντά στην ομάδα
Μερίδα φιλάθλων είχε στο πλευρό της και σε αυτό το παιχνίδι η Ποταμιά με περίπου 10 με 15 άτομα να ταξιδεύουν από το Καρπενήσι στην Θεσσαλική πόλη.


Προληπτικά εκτός
Ο έμπειρος μέσος Κώστας Οικονόμου της Αγριάς έμεινε στον πάγκο προληπτικά και δεν αγωνίστηκε.

Μέσα ο «Ζάρα»


Η Ποταμιά είχε μόλις 1 αλλαγή στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Διγενή. Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) επέστρεψε από τραυματισμό, «ντεμπούταρε» με την Ποταμιά παίζοντας στο κέντρο παίρνοντας τη θέση του τραυματία Βασίλη Παρασκευόπουλου.

Αντίπαλος ο Λευτέρης


Ο τέως ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ Λευτέρης Γιαουπλάρι (Φωτογραφία) έπαιξε αντίπαλος με την Ποταμιά αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας του Θησέα.Είναι μέλος της Αγριάς για 2η συνεχόμενη χρονιά.


Ίδιο ξεκίνημα
Όπως και στο Προάστιο με τα Σέλλανα την περασμένη αγωνιστική ο Θησέας σκόραρε δυο φορές στο πρώτο 10λεπτο.

Α΄ Μέρος

Μπήκε αποφασισμένος
Ο Θησέας Αγριάς μπήκε αποφασισμένος στο παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και με την συμπλήρωση του ημιχρόνου είχε ένα ευρύ προβάδισμα υπέρ του με 3-0.

Μπροστά με Σιώμο


Μόλις στο 4΄ μετά από λάθος γύρισμα παίκτη της Ποταμιάς προς τα πίσω ο Αλέξανδρος Σιώμος με υποδειγματικό πλασέ στην δεξιά γωνία του Κώστα Ανδρούτσου πέτυχε το 1-0.




Διπλασίασε ο captain


Πριν καλά-καλά «ξεπεράσει» την ψυχρολουσία του γκολ η ομάδα της Ευρυτανίας δέχτηκε και δεύτερο τέρμα στο 9΄ όταν ο άλλοτε παίκτης του Ρήγα Φεραίου Νίκος Κοτζαθανάσης (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ εκτός περιοχής σκόραρε διπλασιάζοντας τα τέρματα του Θησέα (2-0).



Ζήτησε πέναλτι
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 15΄ για πέναλτι και τράβηγμα του Πάνου Μπουμπουρή στον Αλέξανδρο Σιώμο με τον Λαρισαίο ρέφερι Χρήστο Νίτσα να αφήνει το ματς να εξελιχτεί.


3-0 από Βλάχο


Ο Θησέας στο 26΄ έκανε 3 τα τέρματα του όταν ο Βασίλης Πέτσης σέντραρε από δεξιά ο Ηλίας Βλάχος από κοντά με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Βλάχος και Κοτζαθανάσης σκόραραν για 2ο σερί ματς. 



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Μετά από λάθος γύρισμα ποδοσφαιριστή της Ποταμιάς, ο Σιώμος με πλασέ στην δεξιά γωνία του Ανδρούτσου από τα όρια της περιοχής έκανε το 1-0.
5΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου από καλή θέση έφυγε ψηλά άουτ.
9΄: Ο Κοτζαθανάσης με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των Μεγαλοχωριτών (2-0).
11΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, σούταρε χαμηλά και ο Κεφαλάς απέκρουσε σε κόρνερ από τη δεξιά του γωνία.
14΄: Ο Πέτσης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Βλάχου πέρασε άουτ.
23΄: Ο Βαν Ντε Γούιχε σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Βλάχου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
26΄: Ο Πέτσης σέντραρε από δεξιά και ο Βλάχος από κοντά με σουτ έκανε το 3-0.
33΄: Δυνατό σουτ του Πέτση έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
38΄: Ο Πέτσης με όμορφη κάθετη έβγαλε τον Βλάχο τετ α τετ με τον Ανδρούτσο, που πλάσαρε και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
42΄: Ο Αθανασόπουλος τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος πλάσαρε πάνω από το τέρμα της Αγριάς.

Β΄ Μέρος

Χωρίς σκοπιμότητες
Η Ποταμιά δεν κλείστηκε στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα ο Θησέας να βρει αρκετούς χώρους και να φτάσει στα τελευταία λεπτά του ματς σε ένα επιβλητικό σκορ (5-0).

«Εκτέλεσε» ο Ζαχαράκης


Ο δραστήριος Βασίλης Πέτσης στο 79΄ σέντραρε από αριστερά και ο έμπειρος Γιάννης Ζαχαράκης με δυνατό σουτ πέτυχε το 4-0.




5σφαιρη με Διαμαντόπουλο


Η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε στο τελικό 5-0 όταν ο Μάριος Διαμαντόπουλος στο 81΄ έκανε έξοχη ατομική μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πανέμορφο δυνατό σουτ σκόραρε. 



Δοκάρι για τον Θησέα


Με την συμπλήρωση των 90΄ ο Θησέας είχε δοκάρι σε σουτ του Ερρίκου Βαν Ντε Γούιχε (Φωτογραφία).


Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Κοτζαθανάσης βρήκε τον Πέτση, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Ανδρούτσο, σούταρε, ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουε και στην επαναφορά ο Ιωαννίδης σε κενή εστία σούταρε άουτ.
56΄: Ο Πέτσης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και σουτ του Σιώμου απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο Ανδρούτσος.
60΄: Ο Ζαχαράκης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια ,πλάσαρε εκτός περιοχής και ο Ανδρούτσος μπλόκαρε.
64΄: Ο Αθανασόπουλος τροφοδότησε τον Νούλα, που σούταρε και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε.
65΄: Ο Ρόμαν έδωσε για τον Σταμούλη, που σούταρε και ο Κεφαλάς μπλόκαρε.
70΄: Ο Διαμαντόπουλος τροφοδότησε τον Ζαχαράκη, που σούταρε, ο γκολκίπερ των Μεγαλοχωριτών απέκρουσε και στην επαναφορά σουτ του Γαλανόπουλου έφυγε άουτ.
75΄: Ο Πέτσης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Χατζησταμάτη έφυγε άουτ.
78΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Γενιτσαρόπουλου έφυγε πάνω από το τέρμα της Αγριάς.
79΄: Ο Πέτσης σέντραρε από αριστερά και το δυνατό σουτ του Ζαχαράκη κατέληξε στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (4-0).
82΄: Ο Διαμαντόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με έξοχο δυνατό σουτ πέτυχε το τελικό 5-0.
90΄: Ο Κυρίτσης πάσαρε στον Βαν Ντε Γούιχε, που σούταρε, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι των Ευρυτάνων.

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης

Δικαριθέντες
Θησέας Αγριάς: Κοτζαθανάσης, Πέτσης, Σιώμος, Ζαχαράκης
Ποταμιά: -

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Μπακάλης (Θησέας): «Μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο πρώτο μισάωρο, όπως μπαίναμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Πετύχαμε δυο γκολ πάλι στο πρώτο δεκάλεπτο, ήμασταν καλοί και είχαμε διάρκεια και στα 90 λεπτά. Είχαμε πολύ καλές φάσεις, πολύ καλές συνεργασίας, αλλά και διάρκεια και διάθεση. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Βοήθησε σε αυτό και ο αντίπαλος, ο οποίος πίεσε σε πολλά διαστήματα ψηλά, με αποτέλεσμα να βρούμε εμείς χώρους και να δουλέψουμε πιο καλά .Νομίζω ήταν μια από τις καλές εμφανίσεις που μακάρι να έχουμε παρόμοιες και στη συνέχεια. Καλή συνέχεια στον συνάδελφο και στην Ποταμιά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.»

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Νομίζω ότι εμείς το ματς το χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε βέβαια ότι η ομάδα του κ. Μπακάλη μπαίνει δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Δυστυχώς δεν ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Αρκετοί παίχτες μου δεν έχουν εμπειρία από την κατηγορία και δεν συνειδητοποίησαν με τι ομάδες παίζουμε. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, δεν χωράει κριτική. Ήταν καλύτερη η ομάδα του Θησέα, της δίνω συγχαρητήρια και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε, έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας, είναι σημαντικό αυτό για εμάς, για να ανακάμψουμε και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Θησέας Αγριάς (Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς, Κυρίτσης, Ιακωβίδης, Γιαουπλάρι(71΄ Μπόρας), Βαν Ντε Γούιχε Ε., Χατζησταμάτης(67΄ Γαλανόπουλος), Πέτσης, Σιώμος, Βλάχος(59΄ Ζαχαράκης), Κοτζαθανάσης, Ιωαννίδης(64΄ Διαμαντόπουλος)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Μπουμπουρής(82΄ Χρυσικός), Αθανασόπουλος(82΄ Γιαννακόπουλος), Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(80΄ Ηλιάδης), Λέρης, Ρόμαν, Γενιτσαρόπουλος, Ζαραβέλης(46΄ Σταμούλης)

Διαιτητής: Χρήστος Νίτσας (ΣΔΠ Λάρισας)
1ος Βοηθός: Βασίλειος Μάνος (ΣΔΠ Λάρισας)
2ος Βοηθός: Θωμάς Ντελέζος (ΣΔΠ Λάρισας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος