Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Έφηβοι: ΑΣΕ Μπούκαλη-Γ.Σ. Άτλας 46-64

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον εφηβικό Άτλαντα, που επικράτησε με 46-64 των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, εκκινώντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη έμειναν πίσω στο σκορ από νωρίς και δεν κατάφεραν να κάνουν την αντεπίθεση τους, γνωρίζοντας τη δεύτερη τους ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Πρώτος σκόρερ για τους Λαμιώτες ήταν ο Παναγιώτης Γεωργούσης με 19.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έδειξε νωρίς τις διαθέσεις του, πήρε το προβάδισμα ασφαλείας και πανηγύρισε δίκαια το πρώτο του «δίποντο». Ο Γυμναστικός δείχνει ικανός να προκριθεί στην επόμενη φάση, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Μανώλη Κάππα με 18 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο.
Για την 3η αγωνιστική ο Άτλας θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την Αναγέννηση Λαμίας την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Μια ημέρα μετά τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη αγωνιζόνται με τον Έσπερο Λαμίας.

Ιδανικο διήμερο
Ο Γυμναστικός είχε επικρατήσει μια ημέρα στο παιδικό πρωτάθλημα της Π.Α.Κ., κάνοντας το 2 στα 2.

Παρά έναν..20

Για τους γηπεδούχους ο Παναγιώτης Γεωργούσης(Φωτογραφία) σημείωσε 19 πόντους. Ο Αλέξανδρος Τυμπλαλέξης έβαλε 8 με ένα εύστοχο 3ποντο.

Διεκδικεί πρόκριση
Το πρώτο «εισιτήριο» της πρόκρισης φαινομενικά θα κατακτηθεί από τον Έσπερο Λαμίας, με τους Καρπενησιώτες να διεκδικούν το δεύτερο από αυτά.

On fire o Κάππας

Ο γκάρντ των νικητών Μανώλης Κάππας(Φωτογραφία) συνεχίζει τις πολύ καλές του παρουσίες, έχοντας 18 πόντους με μια τρίποντη «βόμβα». Ο Κώστας Σεριανάι έβαλε 12 με τρία 3ποντα, ενώ με 10 ο Αουρέλ Ελεζάι ήταν διψήφιος για δεύτερι σερί μέρα. 


Πάντα δίπλα στον Άτλαντα
Ο προπονητής Άγγελος Σαμαντάς στέκεται δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα, προτού αναχωρήσει για την Αθήνα. Έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία του Γυμναστικού. Το ματς παρακολούθησε και ο Δημήτρης Σεριανάι, που μετακινήθηκε στον Έσπερο Λαμίας.



Μπήκε δυναμικά
Ο Άτλας προπορεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 10-17, δείχνοντας τις προθέσεις τους.

Ημίχρονο με «νταμπλ» σκορ
Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Λερογιάννη σημείωσαν ένα επιμέρους 7-17 στη δεύτερη περίοδο, στην οποία κυριάρχησαν, φτάνοντας στο +17(17-34).

Σταθερά ο Γυμναστικός
Στην τρίτη περίοδο το συγκρότημα του Φώτη Πιτσιλιώνη δεν κατάφερε να αντεπιτεθεί, μειώνοντας ελάχιστα τη διαφορά κατά δυο πόντους. Το επιμέρους σκορ 15-14 έφερε το 32-48, με το οποίο τελείωσαν τα πρώτα 30΄.

Διατήρησε τη διαφορά
Οι Καρπενησιώτες έφτασαν στο τελικό 46-64, μετά το ισόπαλο επιμέρους 16-16 του τελευταίου δεκαλέπτου. 


Με 5 φάουλ
Αποχώρησαν λόγω συμπλήρωσης 5 ατομικών φάουλ οι: Αλέξανδρος Τυμπλαλέξης(ΑΣΕ Μπούκαλη), Κώστας Σεριανάι και Αουρέλ Ελεζάι(Άτλας).


Τα δεκάλεπτα
10-17, 17-34, 32-48, 46-64

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Λαμπρακόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Γεωργούσης 19, Κοτσαρίδας 4, Γκούμας, Πατάγιας 3, Τυμπλαλέξης 8(1), Σταματόπουλος 4, Παπαδήμας Π. 2, Παπαδήμας Κ. 6

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας 9(1), Ανδρέου Γ., Μπούργος, Κάππας 18(1), Σεριανάι 12(3), Μανταλιός, Κατσαρός, Ελεζάι 10, Ανδρέου Π. 6, Κρίκας, Δροσίνης 9(1), Μπουμπουρής

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Βαγγέλης Δέδες (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)



















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής