Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0

Με γκολ στα τελευταία λεπτά της συνάντησης η Ποταμιά έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του πολύ καλού Βελουχίου και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν ο πρώτος προημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δυσκολευτεί να βρει χώρους εως αυτό το σημείο. Τελικά με ένα τέρμα του Μιχάλη Νούλα στο 84΄ στον παίχτη παραπάνω οι Μεγαλοχωρίτες πέτυχαν τη νίκη και απομένουν δυο ακόμη αγώνες, ώστε να υπερασπίσουν τα πρωτεία στον θεσμό. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ακυρώθηκε γκολ του Χρήστου Λέρη ως οφσάιντ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλυο στο δοκάρι.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός και συμπαγής στο γήπεδο, παίζοντας με πάθος κόντρα σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Μάλιστα ο «ιστορικός» έπαιξε χωρίς τους Αθηναίους ποδοσφαιριστές του. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Άλεξ Μπακαλίδη στο 79΄. Το Βελούχι στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα, στο οποίο είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του.
Οι Μεγαλοχωρίτες αντιμετωπίζουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου σε έναν καθοριστικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής(7η αγωνιστική) στην έδρα τους τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, ενώ το Βελούχι θα έχει παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Αρκετός κόσμος
Περισσότεροι από 100 θεατές παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παιχνίδι. Ο νικητής του παιχνιδιού θα ήταν αυτός που θα είχε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου και συνεπώς το νοκ-άουτ ματς χαρακτηρίστηκε ως πρόωρος τελικός.


Ο επόμενος αντίπαλος
Οι Μεγαλοχωρίτες θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό τον νικητή του έτερου προημιτελικού μεταξύ ΠΑΟΚ και Φραγκίστας.

Επιστροφή Παρασκευόπουλου


Μετά από έναν μήνα ο μπακ της Ποταμιάς Βασίλης Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία) επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Χωρίς 4 ποδοσφαιριστές
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έπαιξαν χωρίς τους τέσσερις Αθηναίους ποδοσφαιριστές της Έκτορα Λεωνίδα-Κουνέτα, Πέτρο Δάβαρη, Γιώργο Θεοχάρη και Δημήτρη Ντούμα.

Α΄ Μέρος

«Διαβασμένο» το Βελούχι
Η ομάδα του ΑΠΟΚ ήταν αρκετά καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο με 0-0. Η Ποταμιά δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, με το Βελούχι μάλιστα να «πατάει» πολύ καλά στο γήπεδο, αν και αγωνίζεται μια κατηγορία παρακάτω.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Κατσαρής επιχείρησε σουτ, το οποίο απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Φακίτσας.
11΄: Ο Κατσαδούρος τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, το σουτ του οποίου από αριστερά μάζεψε ο Ανδρούτσος.
17΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Σερπάνο, που σούταρε από δεξιά και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε σε κόρνερ.
43΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Νούλα, αδύναμο σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Φακίτσας.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκε η Ποταμιά
Οι τυπικά γηπεδούχοι βελτίωσαν την απόδοση τους στην επανάληψη, ήταν ανώτεροι, έχοντας καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από τον αντίπαλο τους και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή και να φτάσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο στη νίκη-πρόκριση.

Δοκάρι και ακυρωθέν γκολ


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα και στην επαναφορά ο Χρήστος Λέρης(Φωτογραφία κέντρο) την έσπρωξε στα δίχτυα, όμως ο β΄ βοηθός Γιώργος Δροσίνης(Φωτογραφία δεξιά) ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, με τους Μεγαλοχωρίτες να διαμαρτύρονται. 





Έφυγαν δυο τραυματίες

 













Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Δημήτρης Τσιγαρίδας προέβη σε δυο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς αποχώρησαν οι: Μάριος Πατρώνης(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία δεξιά). Ο τελευταίος μάλιστα είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά πιο νωρίς.


Με παίχτη λιγότερο


Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 79΄, καθώς ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία) αρχηγός του ΑΠΟΚ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο του και αποβλήθηκε. Ο «Μπάκα» θα απουσιάσει από το επόμενο ματς της ομάδας του.


«Λύτρωση» με Νούλα


Η Ποταμιά έφτασε στο 1-0 στο 84ο λεπτό με τελείωμα του Μιχάλη Νούλα(Φωτογραφία), που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ μετά την ασίστ του Κρίστιαν Ρόμαν.





Ντεμπούτο Κουτσουπιά


Την πρώτη του ολιγόλεπτη παρουσία με την Ποταμιά έκανε ο Κώστας Κουτσουπιάς(Φωτογραφία), που μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Νούλας από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.
49΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα και στην επαναφορά ο Λέρης σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
61΄: Χτύπημα φάουλ του Ζαλοκώστα, κεφαλιά του Φαρμάκη μπλοκαρίστηκε από τον πορτιέρο του Βελουχίου.
79΄: 2η κίτρινη(αποβολή) του Μπακαλίδη για επικίνδυνο παίξιμο.
82΄: Σέντρα του Ζαλοκώστα από αριστερά, κεφαλιά του Νούλα έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
84΄: Ο Ρόμαν με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τον Νούλα σε θέση τετ α τετ, που σούταρε ψηλά στην αντίπαλη εστία και άνοιξε το σκορ σε 1-0.
85΄: Σουτ του Νούλα εκτός περιοχής έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
86΄: Καλό σουτ από τον Μπόνια έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
87΄: Ο Ρόμαν τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος δοκίμασε σουτ από δεξιά, που απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο Φακίτσας.
93΄: Σέντρα του Τσιλιμέκη από δεξιά απέκρουσε ο Ανδρούτσος και στην επαναφορά ο Κατσαδούρος δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Ανδρούτσος, Φακίτσας, Σκοπέτος, Τσιλίκας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ζαλοκώστας, Λέρης, Νούλας
ΑΠΟΚ: Παχής, Τσιλίκας, Φακίτσας, Πατρώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Νομίζω ότι ήταν δίκαιη η νίκη μας απέναντι σε μια ιστορική ομάδα, η οποία κατείχε τα πρωτεία τόσα χρόνια. Η ομάδα μου ήταν ανώτερη, θα μπορούσε να είχε τελείωσε το ματς πολύ νωρίτερα, δεν ήμασταν αρκετά σοβαροί. Αυτό οφείλεται και στην απόδοση του αντιπάλου, ο οποίος προσπάθησε να κλείσει τους χώρους, παίζοντας κλειστό ποδόσφαιρο και διώχνοντας την μπάλα. Το πρώτο ημίχρονο χάθηκε, μπήκαμε στον ρυθμό τους, αν και είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αν ήμασταν λίγο πιο σοβαροί θα μπορούσαμε να προηγηθούμε και να ανοιχτεί η αντίπαλη ομάδα. Από εκεί και πέρα θα γινόταν τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αν εξαιρέσεις δυο φορές που έπιασε την μπάλα ο τερματοφύλακας μας, ο αντίπαλος δεν πέρασε το κέντρο. Δεν μπορεί να κερδίσει κάποιος, διώχνοντας μόνο την μπάλα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, η κούραση είναι σημαντική, είμαστε λίγα άτομα, προσπαθούμε να στάθουμε αξιοπρεπώς σε μια κατηγορία πρωτόγνωρη για εμάς. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα πρωτεία σε τοπικό επίπεδο, κατακτώντας το κύπελλο. Πιστεύω η συνέχεια θα είναι καλύτερη για εμάς, όσον αφορά και το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Καταρχάς να αναφέρω ότι όλη η εβδομάδα ήταν λίγο παράξενη και ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρόλα αυτά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που το ματς έγινε, μου αρέσει το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μου με έκαναν πάρα πολύ περήφανο με την προσπάθεια, την προσήλωση και το πλάνο μας. Παίξαμε με μια ομάδα, η οποί συνυπολογίζοντας και τα φιλικά, τα οποία θεωρώ πολύ σημαντικά έχει παίξει τουλάχιστον 12 αγώνες μέχρι σήμερα. Συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με διαφορετικές παραστάσεις, διαφορετική ταχύτητα. Είναι φυσιολογικό να έχουν καλύτερο ρυθμό οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς. Εμάς ήταν μόλις το δεύτερο μας επίσημο παιχνίδι συν δυο φιλικά, σύνολο τέσσερα. Φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό με την αντίπαλη ομάδα. Παρόλα αυτά μέχρι να μείνουμε με 10 παίχτες, είχαμε κλείσει τους χώρους πάρα πολύ καλά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή οργάνωση και βγαίναμε πολύ καλά στην κόντρα επίθεση. Όσο πέρναγε ο χρόνος οι φυσικές μας δυνάμεις έπεφταν. Συγχαρητήρια στην Ποταμιά για τη νίκη της, καλή επιτυχία στη συνέχεια του θεσμού. Εύχομαι τα καλύτερα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Τέλος θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές μας και μαζί με τον Χρήστο Λιάνγκο κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα, για να παρουσιάζεται η ομάδα μας όσο το δυνατόν καλύτερη κάθε φορά, έτσι ώστε να βοηθήσουμε όχι μόνο εμάς, αλλά και το επίπεδο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος(73΄ Μπόνιας), Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας, Λέρης(88΄ Κουτσουπιάς), Ρόμαν, Γενιτσαρόπουλος, Χρυσικός(52΄ Ζαλοκώστας Δ.)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Τσιλιμέκης Δ., Πατρώνης(64΄ λ.τρ Τριανταφύλλου), Παχής, Ζαχαράκης, Σκοπέτος, Κατσαδούρος, Ίβρος(46΄ Βούρτσας), Τσιλίκας, Μπακαλίδης, Σερπάνος(70΄ Φλωράκης, 76΄ λ.τρ Μπορότης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος  Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος