Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλη συμμετοχή στο Καρπενήσι- Παρών ο Αντιπεριφερειάρχης στην Τελετή Έναρξης07υ δεν έχουν κολυμβητική «στέγη» έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα, με τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να στηρίζουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Πριν την έναρξη των αγώνων διεξήχθη η Τελετή Έναρξης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Άριστείδη Τασιού και του Αντιπροέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Γιώργου Κατσαρού. Παράλληλα, δόθηκαν διπλώματα από τη σχολή κριτών και χρονομετρών.
Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, στάθηκε στο επίπεδο των αθλητών, καθώς και στην ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία: «Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των αγώνων, με τη συμμετοχή σωματείων που δεν έχουν έδρα και δίνουν μάχη για να αναδείξουν τους καλούς αθλητές. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, καθώς υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι κολυμβητές που πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο. Αν αυτοί οι σύλλογοι είχαν πισίνες, θα μπορούσαν να φτάσουν στο επίπεδο των ομάδων που έχουν κολυμβητική «στέγη» και εύχομαι να τα καταφέρουν, καθώς είναι πολλά τα σωματεία που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, κυρίως στα νησιά και εύχομαι η Πολιτεία να τα δει με άλλο μάτι και να αποκτήσουν έδρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Καρπενησίου για τη συμπαράσταση, παραχωρώντας το Κολυμβητήριο, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη, Αριστείδη Τασιό. Βρίσκουμε ανταπόκριση από το Δήμο, όχι μόνο σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά και στους χειμερινούς αγώνες και το κοινό στηρίζει αυτές τις προσπάθειες. Υπάρχει, επίσης, βοήθεια και από τον Περιφερειάρχη Στρερεάς, Φάνη Σπανό και ελπίζω να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες συναντήσεις σε αυτό το καθαρό και αξιοπρεπέστατο κολυμβητήριο. Εύχομαι στα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα εδώ να πλαισιώσουν στο μέλλον τις Εθνικές μας ομάδες».
Πρωταθλητής ο ΝΟ Ζακύνιθου
Ο ΝΟ Ζακύνθου «Πρωτέας» αναδείχθηκε πρωταθλητής στη γενική βαθμολογία Ανδρών-Γυναικών, στο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Συλλόγων που προετοιμάζονται στη θάλασσα. Το πρωτάθλημα έγινε στο Καρπενήσι και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (8/9).
Ο «Πρωτέας» κατέλαβε την πρώτη θέση στη βαθμολογία, τόσο των ανδρών, με 132 βαθμούς, όσο και των γυναικών, με 155 βαθμούς, συγκεντρώνοντας 287 στη γενική βαθμολογία. Τη δεύτερη θέση πήρε ο ΝΟ Αλιβερίου με 209 βαθμούς, μαζεύοντας 109 στους άνδρες και 100 στις γυναίκες. Τρίτος στη γενική βαθμολογία αναδείχθηκε ο Πρωτέας Καλύμνου με 96 βαθμούς, καθώς βρέθηκε πίσω από τους δύο πρωτοπόρους στους άνδρες με 70 βαθμούς, ενώ στις γυναίκες την τρίτη θέση πήρε ο Φιλαθλητικός Καλύμνου με 47 βαθμούς. Στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες ξεχώρισε ο πολυνίκης ΝΟ Αλιβερίου.
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ