Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Παναιτωλικός Κ19-Ποταμιά 2-1

Με 2-1 επικράτησε η ομάδα κάτω των 19 του Παναιτωλικού της τρεμπλούχου Ευρυτανίας Ποταμιάς.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Emileon του Αγρινίου και άρχισε στις 17:50 μεταξύ συγγενών και φίλων.
Ο Παναιτωλικός Κ19 του Βασίλη Ξανθόπουλου που έχει ήδη δώσει δυο επίσημες συναντήσεις στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League συνδύασε τη διακοπή με ένα φιλικό ματς. Στο πρώτο μέρος έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί με δοκάρι του Νίκου Ντούκα, ενώ στην επανάληψη ανέτρεψε το σκορ με σκόρερ τους: Βασίλη Σκιαδά και Χρήστο Μπελεβώνη, οι οποίοι προήλθαν από τον πάγκ.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε αρκετά καλό «τεστ» κόντρα σε έναν δυνατό και νεανικό αντίπαλο. Οι Μεγαλοχωρίτες που έπαιξαν με αρκετές απουσίες είχαν θετική παρουσία, προηγήθηκαν στις αρχές του δευτέρου μέρους με γκολ-πέναλτι του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Μάλιστα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ του Κώστα Γιαννακόπουλου
Οι Αγρινιώτες για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ19 της Super League θα παίξουν με τον ΟΦΗ, ενώ η Ποταμιά θα δώσει δυο ακόμη αναμετρήσεις έως την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Δυνατό «τεστ»
Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού έδωσε ένα αρκετά δυνατό ματς κόντρα στην ομάδα νέων μιας αξιόλογης ΠΑΕ, που επενδύει στις ακαδημίες της.

Αρχή με 0/2
Ο Παναιτωλικός του Βασίλη Ξανθόπουλου έχει γνωρίσει την ήττα στις δυο πρώτες του αναμετρήσεις. Ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ και με 0-1 από τη Ξάνθη, ακολουθώντας τον δρόμο της ανδρικής ομάδας.

Πολλές απουσίες
Μόλις 15 ποδοσφαιριστές είχε στη διάθεση του ο προπονητής της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκης. Δεν αγωνίστηκε μόνο ο τερματοφύλακας Γρηγόρης Παπαιωάννου, που ανήκει στον ΑΠΟΚ. 


Α΄ Μέρος

Δεν σημειώθηκε τέρμα
Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή, αλλά όχι και την ουσία οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Λόγω ζέστης υπήρξε ένα time out σε κάθε ημίχρονο από τον ρέφερι κ. Ασημάκη.

Είχαν δοκάρι τα «καναρίνια»


Μεγάλη ευκαιρία με τον Νίκο Ντούκα(Φωτογραφία) έχασε η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου, αλλά το πλασέ του πρώτου κατέληξε στο αντίπαλο δοκάρι και κατέληξε άουτ.


Ακυρώθηκε ένα έξοχο τέρμα


Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) σκόραρε στο 45΄ με θαυμάσια κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου, ωστόσο ο α΄ βοηθός Νίκος Τσιλίκας ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ εν μέσω διαμαρτυριών.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Γιαννακόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, με τον Παρδαλό να μαζεύει.
16΄: Σέντρα του Μουρατίδη από τα αριστερά, σουτ του Ντούκα απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανδρούτσος στην αριστερή του γωνία.
25΄: Ο Φραγκούλης έκανε την σέντρα, ο Παναγιωτόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
29΄: Ο Παρδαλός εκτέλεσε βολέ και ο Ντούκας μετά από λάθος του Παρασκευόπουλου πλάσαρε στο δεξί δοκάρι της Ποταμιάς και η μπάλα πέρασε άουτ.
31΄: Χτύπημα φάουλ του Σκόνδρα απέκρουσε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
41΄: Πλασέ του Ντούλια ύστερα από όμορφο συνδυασμό των γηπεδούχων έφυγε πάνω από την εστία του Ανδρούτσου.

Β΄ Μέρος

Με ανατροπή ο Παναιτωλικός
Οι τρεμπλούχοι Ευρυτανίας «αιφνιδίασαν» και προηγήθηκαν με 0-1, ωστόσο ο Παναιτωλικός ανέτρεψε το σκορ και έφτασε στο τελικό 2-1.

Γκολ-πέναλτι Γενιτσαρόπουλου


Οι Ευρυτάνες προηγήθηκαν στο 57΄, όταν ο ρέφερι κ. Ασημάκης υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Στάθη Μελιάδη πάνω στον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία), ο οποίος από τα «11» νίκησε τον Βαγγέλη Κοντογιάννη(Έπεσε στη σωστή γωνία, και πέτυχε το 0-1.








Γρήγορη «απάντηση»


Ο δυνατός στο ψηλό παιχνίδι Βασίλης Σκιαδάς(Φωτογραφία) με κεφαλιά στο 63o λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 για τους νέους του Παναιτωλικού. 


Τελικός «άσος»


Με όμορφη προσπάθεια του Χρήστου Μπελεβώνη(Φωτογραφία) οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 2-1 στο 81o λεπτό.




Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Γενιτσαρόπουλος επιχείρησε σουτ από δεξιά, το οποίο έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
57΄: Ο Γενιτσαρόπουλος ανατράπηκε από τον Μελιάδη, κερδίζοντας πέναλτι. Ο παθών με εύστοχη εκτέλεση στην αριστερή γωνία του Κοντογιάννη άνοιξε το σκορ(0-1).
60΄: Κόρνερ του Σκόνδρα από δεξιά, κεφαλιά του Σκιαδά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
61΄: Πάσα του Παναγιωτίδη στον Μουρατίδη, ο οποίος σούταρε από αριστερά πάνω από το τέρμα του Καλύβα.
63΄: Ο Σκιαδάς πετάχτηκε με κεφαλιά μετά από σέντρα από αριστερά του Σαράκη και έστειλε την μπάλα εξ επαφής στη δεξιά γωνία του Καλύβα(1-1).
67΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Καρατσόλη από δεξιά κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
74΄: Ο Λέρης πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα από δεξιά, με τον Κωνσταντόπουλο να ανακόπτει σωτήρια.
81΄:Ο Μπελεβώνης έκανε όμορφη προσπάθεια, κέρδισε και τις κόντρες και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Καλύβα σημείωσε το τελικό 2-1.
89΄: Πάσα του Πλεξίδα στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος έπιασε όμορφο σουτ από αριστερά, το οποίο απέκρουσε ο Καρβέλης.

Συνθέσεις Ομάδων

Παναιτωλικός Κ19 (Βασίλης Ξανθόπουλος): Παρδαλός(46΄ Κοντογιάννης, 83΄ Καρβέλης), Κωνσταντόπουλος, Μελιάδης(58΄ Σαράκης), Φραγκούλης, Σαράκης(46΄ Σκιαδάς), Παναγιωτίδης, Ντούλιας(46΄ Θεοδώρου), Μουρατίδης(83΄ Τσακνής), Ντούκας(46΄ Μπελεβώνης), Σκόνδρας, Παναγιωτόπουλος(63΄ Καρατσόλης)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος(55΄ Καλύβας), Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος, Ξαγάρας(46΄ Μπίκας), Φαρμάκης, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Λέρης, Γιαννακόπουλος(46΄ Χρυσικός), Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Δημήτρης Ασημάκης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Τσιλίκας(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Βλάχος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος