Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Μαυραϊκή Σοφάδων-Ποταμιά 0-1

Στο τελευταίο της ματς πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η Ποταμιά άντεξε στην πίεση της δυνατής Μαυραϊκής και επικράτησε με σκορ 0-1.
Η φιλική συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων, αρχίζοντας στις 5 και 30 και παρουσία περισσότερων από 200 θεατών.  
Η Μαυραϊκή του Φώτη Ράικου αποτελεί ένα αρκετά δυνατό σύνολο, με πρωταγωνιστικές βλέψεις στη Α΄ ΕΠΣ Καρδίτσας, αν και «νεοφώτιστη». Είχε τον έλεγχο και την υπεροχή στο ματς, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Highlight του αγώνα η απόκρουση του Κώστα Ανδρούτσου στο σουτ του Θανάση Μαντέλα.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη προηγήθηκε νωρίς με τέρμα του συνήθη ύποπτου Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και διατήρησε έως το τέλος το προβάδισμα της, έχοντας πολύ καλή αμυντική παρουσία. Οι Μεγαλοχωρίτες συμμετείχαν σε ένα ακόμη παιχνίδι με αρκετές απουσίες και αποστολή μόλις 15 ποδοσφαιριστών.
Οι Καρδιτσιώτες  αγωνίζονται στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣ Καρδίτσας σε μια εβδομάδα εκτός έδρας με την Κρανιά. Η Ποταμιά αντιμετωπίζει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου την Αταλάντη εκτός έδρας για την πρεμιέρα του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

Ζουν για την ομάδα
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 200 φίλαθλοι της ομάδας των Σοφάδων.  


Πρόβα «τζενεράλε»
Οι τρεμπλούχοι Ευρυτανίας έδωσαν το τελευταίο τους παιχνίδι, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της Γ΄ Εθνικής, απέναντι στην Αταλάντη. Δεν θα διεξαχθεί το προγραμματισμένο για την Τετάρτη 18/9 φιλικό ματς με το Νέο Κρίκελλο.

Παρουσία Κουτσονάσιου


Το παιχνίδι παρακολούθησε ο προπονητής της ομάδας γυναικών Α΄ Εθνικής Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας Τάκης Κουτσονάσιος(Φωτογραφία), που συνδέεται με στενή φιλία με τον προπονητή της Ποταμιάς Γιάννη Φλωράκη.

«Νεοφώτιστη» η Μαυραϊκή
Η Μαυραϊκη ανέβηκε φέτος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Καρδίτσας και αναμένεται να πρωταγωνίστησει, έχοντας ένα αρκετά δυνατό ρόστερ. Προπονητής της είναι ο παλαιός ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Καρδίτσας και της Λαμίας Φώτης Ράικος. Μάλιστα οι Σοφαδίτες άρχισαν με νίκη στο κύπελλο, καθώς κέρδισαν άνετα με 6-0 της Νεφέλης, έχοντας ως σκόρερ τους: Μαντέλα(3), Μπαντή, Τσακίρη και Πολύζο. Επόμενος τους αντίπαλος στη διοργάνωση θα είναι ο συντοπίτης Ηρακλής Σοφάδων.

Στην κερκίδα ο Κρανής
Στην εξέδρα του σταδίου βρέθηκε ο νεαρός Βασίλης Κρανής των Σελλάνων, που προπονήθηκε με την Ποταμιά. 


Α΄ Μέρος

Ανθοδέσμη γηπεδούχων
Μετά την είσοδο των δυο ομάδων ο αρχηγός της Μαυραϊκής Βαγγέλης Φουντούνας παρέδωσε ανθοδέσμη στον αντίστοιχο της Ποταμιάς Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.


Προβάδισμα Ποταμιάς
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν μια από τις λιγοστές τους ευκαιρίες και προηγήθηκαν με 0-1. Καλύτερη η ομάδα της Μαυραϊκής ,η οποία δεν είχε ωστόσο ουσία.

Γρήγορο τέρμα


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) σκόραρε σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1 στο 8΄ με ωραίο σουτ, ύστερα από την πολύ καλή σέντρα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου. 





Εκτός περιοχής


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος κινήθηκε ταχύτατα, μετά την μπαλιά του Χρήστου Λέρη και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Μάριο Σαϊνη(Φωτογραφία), με τον ρέφερι κ. Δημάκη να υποδεικνύει παράβαση εκτός περιοχής και «κιτρινίζοντας» τον κίπερ των Σοφάδων. 



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Αθανασόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος ξεμαρκαρίστηκε και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων σημείωσε το 0-1.
19΄: Ο Μπαντής Ε. δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
21΄: Δυνατό σουτ του Μαντέλα από θέση αριστερά απέκρουσε στη γωνία του ο Ανδρούτσος.
41΄: Σέντρα του Τσακίρη από δεξιά, κεφαλιά του Φουντούνα κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
43΄: Kόρνερ του Μπαντή Ε. από τη δεξιά πλευρά, γυριστό σουτ του Σαϊνη Χ. κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανδρούτσου.
45’ +2΄: Ο Τσακίρης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Β΄ Μέρος

Ανώτερη η Μαυραϊκή
Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να ισοφαρίσουν στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας την υπεροχή, ωστόσο βρήκαν απέναντι τους μια αρκετά συμπαγή άμυνα, η οποία διατήρησε το τελικό 0-1.

Έπαιξε ο Τόμι


Σε ολόκληρη την επανάληψη συμμετείχε για την Ποταμιά ο αριστερός χαφ Τόμι Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία), που επανήλθε από τραυματισμό. Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα Κ19 της Λαμίας.

Τον «νίκησε» ο Ανδρούτσος

 












Ο φορ Θανάσης Μαντέλας(Φωτογραφία αριστερά) σούταρε στο 76΄ και ο τερματοφύλακας Κώστας Ανδρούτσος(Φωτογραφία δεξιά) έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση, διατηρώντας το «μηδέν». Ο Μαντέλας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Καρδιτσιώτες σκόρερ, κατακτώντας πέρυσι το πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο Παλαμά. 



Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Μπαντής Σ. τροφοδότησε τον Μαντέλα, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
63΄: Συνδυασμός Κατσαρή-Ζαλοκώστα-Καλύβα, σουτ του τελευταίου κατέληξε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
71΄: Χτύπημα φάουλ του Μπαντή Ε. από αριστερά, κεφαλιά του Σαϊνη Χ. μπλόκαρε ο Ανδρούτσος.
72΄: Ο Μαντέλας  δοκίμασε σουτ από αριστερά, που πέρασε μόλις έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.
76΄: Σέντρα του Σαϊνη Μ. από δεξιά, ο Μαντέλας σούταρε και ο Ανδρούτσος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
90΄: Κόρνερ του Καλλιώρα Β. από δεξιά, κεφαλιά του Μπαντή Ε. μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
96΄: Ο Μπαντής Ε. επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, που πέρασε πάνω από το τέρμα του Ανδρούτσου.

Κίτρινες Κάρτες
Σαϊνης Μ., Λέρης

Συνθέσεις Ομάδων

Μαυραϊκή (Φώτης Ράικος): Σαϊνης Μ., Μπαντής Δ., Σαϊνης Μ., Σαϊνης Χ., Ισούφης, Τσακίρης, Καλλιώρας Β., Φουντούνας, Μπαντής Ε., Μπαντής Σ., Μαντέλας
Έπαιξαν και οι: Λάζος, Μπαντής Ι., Σαλής, Πολύζος Δ., Καλλιώρας Γ., Πάγκαλος, Πολύζος Σ.

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Παρασκευόπουλος(46΄ Χρυσαφόπουλος), Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Λέρης, Χρυσικός(46΄ Ζαλοκώστας Ι.), Πλεξίδας(66΄ Μπίκας), Μισύρης(46΄ Καλύβας Τ.), Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Σπύρος Δημάκης(ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Φώτης Γκούζας(ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Νίκος Γούσιας(ΣΔΠ Καρδίτσας)





















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος