Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Για μια ακόμη ονειρική σαιζόν ο Α.Ο. Λαμίας



Το γυναικείο βόλεϊ της Λαμίας έχει το δικό της καμάρι και δεν είναι άλλο από τον Α.Ο. Λαμίας 2013, που θα συμμετάσχει και τη νέα περίοδο(3η συνεχόμενη) στο πρωτάθλημα της Pre League, η οποία αποτελεί τη δεύτερη εν τάξει κατηγορία της χώρας μετά την Α1΄. Το Σάββατο(27/7) βρέθηκαν μάλιστα στο Καρπενήσι μεταξύ άλλων και παρακολούθησαν το φιλικό της Εθνικής γυναικών με την Ουγγαρία ο Πρόεδρος Βασίλης Παπαμίχος, ο επί σειρά ετών προπονητής των επιτυχιών Ηλίας Αγγέλης, η αρχηγός και άλλοτε μέλος του Ολυμπιακού Χαρούλα Σαββίδου και η προπονήτρια των ακαδημιών και πρώην αρχηγός Δήμητρα Ζαχαρή. 

Να αναφερθεί πως ο ΑΟΛ έδωσε το 2013 τα πρώτα του ματς στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΚΕΛ κόντρα στην πλέον ανενεργή ομάδα της Ευρυτανίας Άτλαντα, ενώ το 2018 πανηγύρισε την παραμονή του στην Pre League στο κλειστό Καρπενησίου απέναντι στον Γ.Σ. Πετρούπολης. 

Την ομάδα 2018-2019 που διεκδίκησε την άνοδο στην Α1΄ κόντρα σε ιστορικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αποτελούσαν σύμφωνα με τα στοιχεία του site της ΕΟΠΕ οι: Χαρούλα Σαββίδου, Τζωρτζίνα Καϊμάκη    (Πασαδόροι), Μαντώ Φαλέγκα, Σεβαστή Κόμνου, Μαρίνα Τσιλαλή, Μαίρη Μπούκουρα, Σαβερίνα Κολέτσι(Ακραίες), Τάνια Κιουτσιούκη, Δέσποινα Παπαμίχου, Ματίνα Πανοπούλου, Χάιδω Πατερέκα(Κεντρικές), Ευαγγελία Υφαντή, Αθανασία Τσιούμα, Σπυριδούλα Κίσσα(Διαγώνιες), Γιάννα Μάρκου, Αννέτα Κλέτσα(Λίμπερο) και το τεχνικό επιτελείο οι: Ηλίας Αγγέλης(Προπονητής), Βασίλης Αναγνωστόπουλος(Βοηθός προπονητή), Δημήτρης Μπαμπάσης(Στατιστικολόγος), Χρήστος Μπαχλαβάς(Τιμ μάνατζερ), Νίκος Πατατούκος(Φυσιοθεραπευτής), Δημήτρης Ρίζος(Γυμναστής) και Απόστολος Δουμανάς(Γενικός Αρχηγός).

Ήδη έχουν ενταχθεί στο νέο ρόστερ(2019-2020) οι: Στέλλα-Μαρίνα Τσιάκουλα(21χρονη κεντρική από τον Παναθηναϊκό), Αποστολία Νούσια(28χρονη ακραία από τον Παναθηναϊκό), Σάνια-Κόγια Τζούριτς(28χρονη Βόσνια διεθνής ακραία από τον Αίαντα Ευόσμου), Ιφιγένεια Φαλιάγκα(25χρονη ακραία από τη Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου) και Ελευθερία Παπαδοπούλου(18χρονη κεντρική από τον Άρη), ενώ ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τις: Χαρούλα Σαββίδου, Γιάννα Μάρκου και Τζωρτζίνα Καϊμάκη 

Παρελθόν έχουν αποτελέσει η 23χρονη κεντρική Τάνια Κουτσιούκη, που συνεχίζει στον Άρη, η 24χρονη ακραία Μαίρη Μπούκουρα που αποτελεί πλέον μέλος του Α.Ο. Θήρας και η 25χρονη ακραία Μαντώ Φαλέγκα, η οποία μεταγράφηκε στα Πεύκα, σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις του Α.Ο.Λ.
Το νέο πρωτάθλημα εκκινεί στις 5/10, με τις Λαμιώτισσες να αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στην πρεμιέρα σε μια αρκετά δυνατή αναμέτρηση.























Φωτογραφίες: lamiaole.gr