Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Ξεκινά το 4ο Τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων – Το πρόγραμμα των Αγώνων


Οχτώ ομάδες θα συμμετάσχουν στο 4ο Τουρνουά 5Χ5 που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αγράφων, στο πλαίσιο του προγράμματος των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων.

Μετά από κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του Δημαρχείου στο Κερασοχώρι, το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται ως εξής:
 

Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ

1 Ραπτόπουλο Ευρυτανίας – Άμπαλοι Ραπτοπούλου Πέμπτη 8 Αυγούστου 6.00μ.μ.

2 ΑΕΛ – Evrytania Sport Λημερίου Πέμπτη 8 Αυγούστου 6.00μ.μ.

3 Νεολέρα – Μπυραστές Γρανίτσας Παρασκευή 9 Αυγούστου 6.00μ.μ.

4 Valaora FC – Πέλφε Team Βαλαώρας Παρασκευή 9 Αυγούστου 6.00μ.μ.



Προημιτελικά

Ραπτόπουλο Ευρυτανίας - Άμπαλοι (Α)

ΑΕΛ – Evytania Sport (Β)

Νεολέρα - Μπυραστές (Γ)

Valaora FC – Πέλφε Team (Δ)


Ημιτελικά

Νικητής Α-Νικητής Γ (Ε)

Νικητής Β-Νικητής Δ (ΣΤ)


Τελικός

Νικητής Ε-Νικητής ΣΤ


Την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 & 9 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί αγώνες, το Σάββατο 10/8 οι ημιτελικοί και την Κυριακή 11/8 ο μεγάλος τελικός του Τουρνουά.

Το πρόγραμμα για τα γήπεδα διεξαγωγής των ημιτελικών αγώνων και του μεγάλου τελικού, θα ανακοινώνεται αμέσως μετά τη λήξη των παιχνιδιών.
 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

• Το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται εγκαίρως από το site του Δήμου και την προσωπική σελίδα του υπεύθυνου στο Facebook (F: Vasso Feggouli)  και θα κοινοποιείται και στους υπεύθυνους των ομάδων. Για να αναβληθεί αγώνας πρέπει να υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες κατά την ώρα του αγώνα .Στην περίπτωση αυτή ο αγώνας διεξάγεται την ημέρα και ώρα που θα οριστεί από τον υπεύθυνο του τουρνουά. Αλλαγή ώρας ή ημέρας προκαθορισμένου αγώνα δεν θα γίνεται παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και πάντα μετά από ενημέρωση και έγκριση του υπεύθυνου.

• Η ομάδα που δεν έχει ενημερώσει έγκαιρα για τη μη προσέλευση της στον αγώνα, χάνει τον αγώνα με 2-0 τέρματα. Οι ώρες έναρξης και λήξης των αγώνων θα τηρούνται αυστηρά, γι’ αυτό η προσέλευση των ομάδων ορίζεται 15’ πριν την έναρξη του αγώνα.

• Ομάδα που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του πρωταθλήματος θα αποβάλλεται.

• Οι ομάδες πρέπει να έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση(σορτς, φανέλες, κάλτσες).

• Οι παίκτες υποχρεούνται να δηλώνονται από τον αρχηγό της ομάδας σε ονομαστική κατάσταση στον υπεύθυνο του τουρνουά πριν από την έναρξη του αγώνα. Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι 10 ποδοσφαιριστές για τους αγώνες. Μεταγραφές ή εγγραφές νέων παικτών κατά τη διάρκεια του τουρνουά γίνονται δεκτές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι κανονισμοί είναι ίδιοι με του ΚΑΠ με τις εξής εξαιρέσεις:

1. Διάρκεια αγώνα 45’. Ημίχρονο 20 λεπτά. Ανάπαυλα 5 λεπτά..

2. Επίσημος χρονομέτρης των αγώνων είναι ο διαιτητής.

3. Τα φάουλ, κόρνερ, ελεύθερα χτυπήματα γενικά, είναι όλα έμμεσα και όχι άμεσα εκτός από το πέναλτι.

4. Δεν ισχύει το οφ-Σαιντ.

5. Τα πλάγια άουτ (αραουτ) εκτελούνται με τα πόδια και όχι με τα χέρια.

6. Υπάρχει μια περιοχή του τέρματος και ο γκολκίπερ μπορεί να δρα μέσα σε αυτή με τα πόδια, τα χέρια, το κεφάλι, το σώμα και έξω από αυτήν σαν κανονικός παίκτης. Ο τερματοφύλακας και μόνο επαναφέρει την μπάλα όταν αυτή έχει βγει άουτ με χέρια η πόδια. Στην περίπτωση που την στήσει κάτω και αντίπαλος χωρίς επαφή βάλει γκολ το γκολ μετράει.
7. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες, μόνο που η μπάλα πρέπει να είναι εκτός παιδιάς, η να έχει διακοπεί ο αγώνας. Ο παίκτης που αντικαθίσταται μπορεί να ξανασυμμετάσχει στον αγώνα.