Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή(30/8) η κλήρωση της Α΄ ΕΠΣΕ-Δήλωσαν συμμετοχή 5 σωματεία

Αναβλήθηκε τελικώς η κλήρωση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ευρυτανίας για την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα. Δήλωσαν συμμετοχή μόλις 5 σωματεία στο νέο πρωτάθλημα με την παράταση να δίνεται για την ομάδα του ΑΠΟΚ, που δεν προσκόμισε δήλωση συμμετοχής, αλλά ούτε και το διοικητικό της συμβούλιο παρότι είχε εκπρόσωπο στα γραφεία της ΕΠΣ.
Από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και τα στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής: Νίκος Δροσίνης, Ηλίας Γκαλιμάνης, Παναγιώτης Κολλημένος, Γιάννης Μαντζιούτας και Δημήτρης Αθανασόπουλος. Απουσίαζαν οι: Άρης Τσιούνης, Βασίλης Στασινός και Μάκης Κακιώρης. Η εκτελεστική επιτροπή συνεδρίασε πριν την προσέλευση των σωματείων για την διαδικασία της κλήρωσης.
Από πλευράς ομάδων παραβρέθηκαν οι: Γιώργος Γκορόγιας(Ποταμιά), Κώστας Σιταράς(Αίολος), Γιώργος Χρυσαφόπουλος(ΠΑΟΚ) και Παναγιώτης Παπαρούπας(ΑΠΟΚ).
Δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα οι εξής 5 ομάδες: Αίολος, ΠΑΟΚ, Φραγκίστα, ΑΕΚ και Ραπτόπουλο. Στο κύπελλο δήλωσε επιπλέον συμμετοχή ο εκπρόσωπος του νομού στην Γ΄ Εθνική Ποταμιά.

Στήριξη στον πρωταθλητή
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας συνεχάρη την ομάδα της Ποταμιάς που δήλωσε συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική και ο ίδιος, όπως και όλη η ΕΠΣΕ θα είναι κοντά στην προσπάθεια του εκπροσώπου μας στην Εθνική κατηγορία. Παράλληλα κάλεσε όλα τα σωματεία να στηρίξουν εμπράκτως τον εκπρόσωπο του νομού μας.


Κοντά στα σωματεία
Ο κ. Παπαντζίμας επίσης τόνισε ότι φέτος θα είναι ακόμη πιο κοντά από κάθε άλλη φορά σε όλες τις ομάδες η ένωση, στηρίζοντας τα σωματεία της ΕΠΣΕ.

Παραμένει ο 1 «μικρός»
Και στο νέο πρωτάθλημα η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά στην σύνθεση της έναν ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών(Ισχύει ο γεννημένος από 1/1/1999 για το νέο πρωτάθλημα)

Απευθείας ο πρωταθλητής με +6
Αλλαγή θα υπάρξει στον τρόπο ανάδειξης του πρωταθλητή, αφού σε περίπτωση που ο 1ος έχει διαφορά +6 βαθμών από τον δεύτερο κατακτά απευθείας το πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνονται Play Off με τους πρώτους «4» σε ένα μίνι πρωτάθλημα με ειδική βαθμολογία, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Πρόγραμμα για τα μπαράζ
Επίσης στα μπαράζ δεν θα γίνεται κλήρωση, αλλά ορισμός του προγράμματος με τον 1ο  και το 2ο να έχουν πλεονέκτημα και να ξεκινούν αγωνιζόμενοι με τον 4ο και 3ο αντίστοιχα.

Δήλωσαν οι μικτές
Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή των μικτών ομάδων στο νέο πρωτάθλημα των Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Ερώτηση για το μείον
Ο Πρόεδρος του Αίολου Κώστας Σιταράς έκανε αναφορά στην παρουσία του ΑΠΟΚ στα περσινά Play Off και επεσήμανε αν θα έπρεπε βάσει κανονισμού το Βελούχι να μηδενιστεί και να αγωνιστεί στην πιο κάτω κατηγορία, αφού δεν αγωνίστηκε σε τρια παιχνίδια. Οι άνθρωποι της ΕΠΣΕ απάντησαν ότι ο κανονισμός, αυτός ισχύει για την κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και ότι για τα Play Off δεν υπάρχει κάποια αναφορά.

Κυρώσεις σε αντίστοιχη περίπτωση
Πιθανές κυρώσεις θα υπάρχουν με κάποιο χρηματικό πρόστιμο, εφόσον την νέα σεζόν ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν, όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά με ΑΠΟΚ και Φραγκίστα, που αποσύρθηκαν στα μισά τις διαδικασίας.

Ορίστηκε για Παρασκευή
Παράταση πήρε η κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου, αφού δήλωσαν μόλις 5 και 6 ομάδες αντίστοιχα  συμμετοχή.

Τελεσίδικο σε Βελούχι
Ο «ιστορικός» ΑΠΟΚ δεν δήλωσε συμμετοχή παρότι είχε εκπρόσωπο στην κλήρωση. Η ΕΠΣΕ απέστειλε επιστολή στην ομάδα αναφέροντας της ότι έχει δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα μέχρι την Παρασκευή (30/8) το απόγευμα. Σε διαφορετική περίπτωση το πρωτάθλημα θα γίνει με μόλις 5 ομάδες.




Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος