Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Ποταμιά-Ηλυσιακός(Κ18) 3-0

Βελτιώνοντας την απόδοση της στην επανάληψη η Ποταμιά επιβλήθηκε με 3-0 της πολύ καλής Κ18 του Ηλυσιακού.
Το φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας διεξήχθη την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 6 και 15. Παρόντες ήταν μόλις 25-30 θεατές.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη αγωνιζόμενη με αρκετές απουσίες έφτασε στο ευρύ σκορ, κάνοντας καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Ο Κώστας Σταμούλης άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και οι: Πάνος Χρυσικός και Σπύρος Ξαγάρας(Με πέναλτι) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Οι τρεμπλούχοι Ευρυτανίας συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν όψει του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.
Ο Ηλυσιακός(Κ18) των Βασίλη Καλτσή και Χρύσανθου Παπανάκου είχε αρκετά καλή παρουσία και αδικειται από το τελικό σκορ, έχοντας αρκετές ευκαιρίες, για να πετύχει ένα γκολ. Η ταλαντούχα ομάδα έδειξε ότι βαδίζει σε καλό δρόμο, δίνοντας το πρώτο της «τεστ».
Οι Μεγαλοχωρίτες θα «κλείσουν» το προσεχές διάστημα το επόμενο τους φιλικό, ενώ ο Ηλυσιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο Καρπενήσι.

Έπαιξαν 80΄


Η συνάντηση είχε διάρκεια 80 λεπτά και σφύριξαν από πλευράς γηπεδούχων οι: Κώστας Κουτσουπιάς και Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία) σε κάθε μέρος αντίστοιχα.

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία
Ο Ηλυσιακός προπονήθηκε στο Καρπενήσι με διαμονή στο Avaris(25-31 Αυγούστου) με τις ομάδες Κ18 και Κ16.

Πρώτο φιλικό
Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη έδωσε το πρώτο της φιλικό. Πριν λίγες ημέρες έπαιξε στην Κέρκυρα με τον Θιναλιακό για το κύπελλο Ελλάδος.

Καινούργια πρόσωπα
 

Στο αρχικό σχήμα της Ποταμιάς συμμετείχαν οι: Βαγγέλης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία αριστερά), Κώστας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Πλεξίδας(Φωτογραφία κέντρο) και Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία δεξιά), που δεν είχαν αγωνιστεί στην Κέρκυρα. Ο πρώτος, που είχε πολύ καλή παρουσία ανήκει ακόμη στον ΑΠΟΚ.

Α΄ Μέρος

Θετικός ο Ηλυσιακός
Οι «κίτρινοι» των Καλτσή-Παπανάκου ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί. Ωστόσο αυτό το κατάφερε η Ποταμιά, φτάνοντας στο 1-0.

Εκμεταλλεύτηκε το λάθος


Ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) στο 35o λεπτό εκμεταλλεύτηκε ασθενής απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα σε σέντρα-σουτ του Χρήστου Λέρη και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.



Εκτός ο «Τσίτας»


Στο πρώτο μέρος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) της Ποταμιάς, ενώ προληπτικά αποχώρησε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Μιχάλης Νούλας.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλεξίδα από δεξιά, κεφαλιά του Αθανασόπουλου κατέληξε πάνω από την εστία του Πανταζή.
19΄: Σουτ του Σκαμπαρδώνη απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
28΄: Ο Λέρης επιχείρησε σουτ, το οποίο μπλόκαρε στη γωνία του ο πορτιέρο του Ηλυσιακού.
35΄: Σέντρα-σουτ του Λέρη από δεξιά απέκρουσε ασθενώς ο Μύλος Χ. και ο Σταμούλης εξ επαφής με πλασέ σημείωσε το 1-0.
36΄: Χτύπημα φάουλ του Κουτσούκου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανδρούτσος.
40΄+1΄: Ο Γιακουμής σούταρε από καλή θέση άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων,.

Β΄ Μέρος

Ανεβασμένη η Ποταμιά
Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη είχαν καλύτερη παρουσία στην επανάληψη, φτάνοντας στο τελικό 3-0. Η κάτω των 18 του Ηλυσιακού έκανε εξίσου καλή εμφάνιση.

Ξεχωρίζει ο κίπερ


Πολύ καλή παρουσία για τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς Κώστα Ανδρούτσο(Φωτογραφία αριστερά). Highlight οι αποκρούσεις του σε προσπάθειες του Χρήστου Σκαμπαρδώνη(Φωτογραφία δεξιά) στο 52΄ και στο 78΄.


Έπαιξαν «Κούτς»-Χρυσικός


Με τους γηπεδούχους συμμετείχαν στο δεύτερο ημίχρονο ο Κώστας Κουτσουπιάς(Φωτογραφία) του Απόλλωνα Λιτοχώρου και ο Πάνος Χρυσικός του Αιόλου, έχοντας θετική παρουσία.

Βρήκε δίχτυα


Ο Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία) πραγματοποίησε το 2-0 στο 59΄ με ωραία κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα του Χρήστου Κατσαρή. 



Με πέναλτι το τελευταίο


Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σπύρου Ξαγάρα(Φωτογραφία) στο 68o λεπτό. Στην παράβαση υπέπεσε ποδοσφαιριστής του Ηλυσιακού, που έκανε χέρι μετά από κεφαλιά του Κώστα Κουτσουπιά στο αντίπαλο δοκάρι. 




Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Σκαμπαρδώνης βρέθηκε σε θέση τετ α α τετ, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Ανδρούτσος έξοχα.
56΄: Σουτ του Κατσαρή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
58΄: Χτύπημα πλάγιο του Κατσαρή από δεξιά, το σουτ του Κουτσουπιά ανακόπηκε από τα σώματα προ της γραμμής.
59΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από αριστερά και ο Χρυσικός με γυριστή κεφαλιά στο αριστερό «παραθυράκι» του Ηλυσιακού σημείωσε το 2-0.
68΄: Κόρνερ του Λέρη ααπό δεξιά, κεφαλιά του Κουτσουπιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων, με παίχτη τους να κάνει χέρι στην επαναφορά και τον ρέφερι να υποδεικνύει πέναλτι. Εύστοχα εκτέλεσε ο Ξαγάρας(3-0).
75΄: Σουτ του Κατσαρή απομάκρυνε ο τερματοφύλακας του Ηλυσιακού στη δεξιά του γωνία.
78΄: Φαλτσαριστό σουτ του Σκαμπαρδώνη από θέση αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ανδρούτσος.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Παρασκευόπουλος, Γιαννακόπουλος(34΄ λ.τρ Μισύρης), Ξαγάρας, Φαρμάκης(41΄ Κουτσουπιάς), Αθανασόπουλος, Λέρης, Πλεξίδας(41΄ Μπουμπουρής), Νούλας(44΄ Χρυσικός), Σταμούλης, Κατσαρής

Ηλυσιακός Κ18 (Βασίλης Καλτσής& Χρύσανθος Παπανάκος): Πανταζής, Παππάς, Τσουρέας, Σαούλι, Τυράσκης, Κίτσιος, Κουτσούκος, Χοτζάι, Χατζηάδης, Γιακουμής, Σκαμπαρδώνης(Μύλος Χ., Μαρκάκης, Ρομπότσι, Νιαρχάκος, Γυρνάς, Κωλέτσης, Πανούσης, Ζαρταλούδης, Άκολι, Μύλος Δ., Μπατράνης, Ζαχαρός, Μπούζης, Μανωλακάκης)

Διαιτητές: Κώστας Κουτσουπιάς(Α΄ Μέρος), Γιώργος Φαρμάκης(Β΄ Μέρος)







































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος