Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Kώστας Μπακόλας: «Η ΑΕΚ τα πήγε καλύτερα απ΄ότι περιμέναμε»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Αγίων Ευρυτάνων Γιάννης Χάσκος έδωσε πολύτιμο χρόνο συμμετοχής σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή και όχι άδικα. Ο λόγος για τον Κώστα Μπακόλα, που αποτελεί το μέλλον της ομάδας, συμμετέχοντας σχεδόν σε όλα τα ματς των «κιτρινόμαυρων». Ο νεαρός παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport με την ευκαιρία του αφιερώματος στην ομάδα. Αρχικά θεωρεί πως η πορεία του «δικεφάλου» ήταν καλύτερη του αναμενομένου, σταθμίζοντας την αποχή τριών ετών από την Α΄ ΕΠΣΕ. Χαρακτηρίζει ως οικογενειακό το κλίμα της ομάδας ,συντελώντας στο να αποκτήσει νέους φίλους εκτός γηπέδου.
Παράλληλα μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του κ. Χάσκο, ενώ αναφέρεται στους λόγους της αποχής των νεαρών παιδιών από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και στα επόμενα ποδοσφαιρικά του πλάνα.
Ο Κώστας Μπακόλας είναι γεννημένος στις 18 Ιουλίου του 2002. Έβγαλε το πρώτο του δελτίο στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και συνέχισε στη Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με τη φανέλα του Απεραντιακού, λαμβάνοντας μέρος την περίοδο 2017-2018 στο εν λόγω πρωτάθλημα και σκοράροντας μια φορά. Το 2018 μεταγράφηκε στην ΑΕΚ με την οποία έπαιξε σε 13 ματς της Α΄ κατηγορίας, ξεχωρίζοντας στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα και καλύπτοντας τη θέση ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών.

Η συνέντευξη ήταν η ακόλουθη:
Evrytania Sport:  Κώστα μίλησε μας αρχικά για την προηγούμενη σαιζόν της ΑΕΚ.
Κώστας Μπακόλας: «Η ΑΕΚ τη φετινή χρονιά τα πήγε αρκετά καλά και ίσως και καλύτερα απ΄ότι περιμέναμε μετά την αποχή τριών ετών στην Α΄ κατηγορία. Περιμένουμε την επόμενη χρονιά, για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα.»

Evrytania Sport: Πως έζησες το κλίμα μέσα στην ομάδα;
Κώστας Μπακόλας: «Οι συμπαίχτες μου από την πρώτη στιγμή με έκανα να νιώσω οικεία και σαν οικογένεια, αφού το κλίμα ήταν αρκετά φιλικό και όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότ,ι χρειαζόμουν. Υπήρχε επικοινωνία εντός και εκτός γηπέδου και χάρης σε αυτό δημιουργήθηκαν αρκετές φιλίες.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για τον προπονητή σου κ. Χάσκο.
Κώστας Μπακόλας: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος, στήριγμα σε ό,τι χρειαστεί κάποιος, ειδικά αν του δείξεις ότι θέλει να μάθεις και να βελτιωθείς, στο οποίο και σε βοηθάει.»

Evrytania Sport: Για ποιον λόγο πιστεύεις ότι τα νεαρά παιδιά δεν συμμετέχουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα;
Κώστας Μπακόλας: «Η μεγάλη αποχή των συνομηλίκων μου από τον χώρο οφείλεται σε μια εντός εισαγωγικών μπασκετοποίηση  που τραβά περισσότερο ενδιαφέρον. Για να μείνουν στο γήπεδο τα νέα παιδιά πρέπει να το θέλουν, αλλά και να αναζητήσουν τη μοναδικότητα του ποδοσφαίρου.»

Evrytania Sport: Τέλος θα θέλαμε να μας πεις τα πλάνα σου για τη νέα περίοδο.
Κώστας Μπακόλας: «Θα παραμείνω στην ΑΕΚ, για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, όσο το επιτρέπει το διάβασμα, καθώς θα είμαι μαθητής της Γ΄ Λυκείου.»




Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος