Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Στο Καρπενήσι για προετοιμασία η πρωταθλήτρια Ευαγγελία Ζυγόρη


Στο Καρπενήσι για το κύριο μέρος της προετοιμασίας της ενόψει του μεγάλου στόχου, του πανελλήνιου πρωταθλήματος Α-Γ η Λία (Ευαγγελία) Ζυγόρη(Έχει κάνει αρκετές προετοιμασίες) στο Καρπενήσι.
Η Βοιωτή (έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αντίκυρα Βοιωτίας), δρομέας, πραγματοποιεί αυτό το διάστημα στο Καρπενήσι το κύριο μέρος της προετοιμασίας της ενόψει των δύσκολων αγώνων που θα ακολουθήσουν.
Κορυφαίος και "μεγάλος" στόχος, σε πρώτη φάση, οι αγώνες που θα γίνουν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία ανδρών – γυναικών, που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο, 27-28 Ιουλίου, στο “Παμπελοποννησιακό” στάδιο της Πάτρας.
Η πρωταθλήτριά μας «ανέβασε» στον προσωπικό της λογαριασμό (προφίλ) που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της από το στάδιο της, πανέμορφης αυτή την εποχή, πόλης της Ευρυτανίας οι οποίες συνοδεύονταν από το παρακάτω κείμενο:
Ο χρήστης “Ζυγόρη Ευαγγελία” γεμάτη ευγνωμοσύνη στην τοποθεσία Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.
“Θέλω να πω δημόσια ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για την ευγενική χορηγία ώστε να γίνει η προετοιμασία μου σωστά ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος που έρχεται το προσεχές διάστημα στο “Αλουμίνιο της Ελλάδος” και στον κ. Γιάννη Καραβά”.


Η 27χρονη, δρομέας η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στον στίβο σαν αθλήτρια της «Αθλητικής Γυμναστικής Ενωσης Βοιωτίας», τα τελευταία χρόνια ανήκει στον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυφάδας, όπου παράλληλα γυμνάζει παιδιά μιας και είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ.
Πέρσι, στους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών που έγιναν στο “Παμπελοποννησιακό” στάδιο της Πάτρας (14-15/7), αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας καθώς τρέχοντας με την ομάδα 4Χ400μ. του συλλόγου, μαζί με τις: Κυριακοπούλου-Κοραϊνη, Αρσενου και Λευκοπουλου, έκαναν χρόνο 3’44’’74 και κατέλαβαν την 1η θέση.
Στον τελικό των 400μ. είχε καταλάβει την 3η θέση (πίσω από την Μαρία Μπελιμπασάκη και την Δέσποινα Μουρτά) σημειώνοντας χρόνο 54’’09 που αποτελεί και το ατομικό της ρεκόρ.
Στη συνέχεια (20 - 21 Ιουλίου) έτρεξε στο στάδιο της Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία) εκπροσωπώντας την χώρα μας στους αγώνες για το βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου στην κατηγορία ανδρών - γυναικών. Τρέχοντας  με την ομάδα 4Χ400μ., μαζί με τις: Δέσποινα Μουρτά, Αννα Βασιλείου και Ελπίδα Καρκαλάτου, έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση και βοήθησε έτσι ώστε η ομάδα μας να κάνει χρόνο 3’33’’89 που τις κατέταξε στην δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο).
Στους ίδιους αγώνες έτρεξε και στα 400μ. Τρέχοντας στην πρώτη τελική σειρά, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, έκανε χρόνο 54’’49 και ήταν δεύτερη πίσω από τη Μουρτά και 8η στο σύνολο.
Με την επιτυχία της στη Στάρα Ζαγόρα και έχοντας και το προπέρσινο 3’32’’80, η εθνική μας ομάδα 4Χ400μ. γυναικών συμμετείχε στους αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βερολίνο. Η Ζυγόρη τρέχοντας μαζί με τις δίδυμες: Αννα και Ειρήνη Βασιλείου και την Δέσποινα Μουρτά έκαναν χρόνο 3’34’’69 και κατέλαβαν στην 6η θέση στη σειρά τους, επίδοση που τους έδωσε την 13η θέση στο σύνολο.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι το τετραήμερο, Πέμπτη 11, Παρασκευή, 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου, στο Γκέβλε της Σουηδίας θα διεξαχθεί το 12ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ23.
Το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 13 – 14 Ιουλίου, με τις Ε.Α.Σ. / σωματεία «μοιρασμένα» σε Καβάλα και Χαλκίδα θα διεξαχθούν οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ16.
Το Σάββατο, 13/7, στην  Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) θα διεξαχθούν οι αγώνες για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18.

Πηγή: starsports.gr (Σωτηρόπουλος Δημήτρης)