Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Όταν η Κρέντη διέπρεπε στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας

Η πρώτη χρονιά στην ιστορία της Κρέντης(2005-2006) στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας έμελλε να είναι ιστορική, καθώς πλησίασε την είσοδο της στους τελικούς των Play Off, τερματίζοντας στην 3η θέση. Με αρκετά παιδιά από το χωριό και τις ποιοτικές προσθήκες από το Καρπενήσι των: Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου, Παναγιώτη Ζωχάκη, Παναγιώτη Φούκα και του «αειμνήστου»  πορτιέρο Γιάννη Κωστούλα οι Κρεντιώτες εντυπωσίασαν, φτάνοντας και σε μια ιστορική νίκη επί του ΑΠΟΚ με 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του «ιστορικού» σε κανονική διάρκεια τοπικού πρωταθλήματος, αλλά και η «παρθενική» του Α.Ο.Κ..
Πρώτος προπονητής της ομάδας ήταν ο Παναγιώτης Λάλλας(Η ομάδα ανέβηκε από το Β΄ τοπικό ως πρωταθλήτρια), που τον αντικατέστησε το καλοκαίρι του 2005 ο Κώστας Πασσάς, που οδήγησε το συγκρότημα της Δυτικής Ευρυτανίας. εκ του ασφαλούς. Σην Προεδρία βρισκόταν ο Βασίλης Τσέτσος. Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος και Κώστας Μάκκας του Σταύρου ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 10 γκολ, ενώ οι: Γιάννης Κωστούλας και Γιάννης Μάκκας πρώτευσαν σε συμμετοχές.
Τα δυο τελευταία χρόνια η Κρέντη, που συμμετείχε το διάστημα 2005-2017 ανελλιπώς στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν δήλωσε συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα. Τελευταίος της Πρόεδρος ήταν ο Χρήστος Λάππας.

Η ιστορική νίκη επί του ΑΠΟΚ
Κρέντη-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-1
Σκόρερ: 29΄ Χρυσαφόπουλος, 65΄ Βούρτσας Ν.-52΄ Τσιλίκας

Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Κώστας Πασσάς): Κωστούλας, Μάκκας Α., Βούρτσας Α., Βούρτσας Λ.(71΄ Ντάλλας Σ.), Μάκκας Λ., Βούρτσας Ν., Χρυσαφόπουλος, Μάκκας Ι., Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Βούρτσας Δ.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Τσακανίκας, Τριανταφυλλόπουλος Ν., Χόντος, Τσουκαλάς, Σερπάνος, Ρούσσης, Φύκας, Τριανταφυλλόπουλος Ε., Τσιλίκας, Αθανασίου(66΄ Παπαδημητρίου), Κούρλος

Διαιτητική 3αδα: Νίκος Γκορόγιας-Παναγιώτης Πλατής-Αργύρης Δεινόπαππας(ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Τι έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες
Ευρυτανικά ΝΕΑ

Ευρυτανικός Παλμός


Οι συμμετοχές& οι σκόρερ:
Παίχτης
Συμμετοχές
Γκολ
Γιάννης Κωστούλας
20
-
Γιάννης Μάκκας
20
-
Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος
19
10
Αλέκος Μάκκας
19
1
Λάμπρος Μάκκας
19
-
Θανάσης Βούρτσας
19
-
Λάμπρος Βούρτσας
18
-
Παναγιώτης Ζωχάκης
17
3
Κώστας (Σ) Μάκκας
16
10
Νίκος Βούρτσας
16
3
Σπύρος Μάκκας
16
1
Κώστας (Χ) Μάκκας
14
-
Παναγιώτης Φούκας
10
1
Γιώργος Βούρτσας
9
1
Δημήτρης Βούρτσας
9
-
Σπύρος Μπύρος
9
-
Βαγγέλης Τσιγαρίδας
8
-
Θανάσης Ντάλλας
5
-
Παναγιώτης Κουτσιούμας
4
-
Παναγιώτης Χαντζόπουλος
4
-
Γιώργος Κωνσταντινίδης
2
-
Σωτήρης Ντάλλας
2
-
Αποστόλης Ντάλλας
1
-
Παναγιώτης Λεπενιώτης
1
-
Δημήτρης Κολλημένος
1
-