Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Επαινούν τον Πλαβούκο οι τερματοφύλακες του Πανιωνίου


Μάτιτς Κότνικ, Ζερεμί Μαλέρμπ, Δημήτρης Νίκας. Οι τρεις τερματοφύλακες του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ για την περίοδο 2019-2020, μιλούν στο panioniosfc.gr για την προετοιμασία στο Καρπενήσι(11-23 Ιουλίου, Montana) τόσο μεταξύ τους όσο και με τον προπονητή τους, Γιάννη Πλαβούκο, αλλά και για την νέα περίοδο και τους στόχους τους.
Στο Καρπενήσι η τριάδα των τερματοφυλάκων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ δούλεψε σκληρά υπό τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων, Γιάννη Πλαβούκου, ενώ φυσικά αποτέλεσαν και το πρώτο κομμάτι του παζλ, στο χτίσιμο της ομάδας από τον Απόστολο Μάντζιο.
Ο Μάτιτς Κότνικ, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει την 3η του χρονιά κάτω από τα δοκάρια των “κυανέρυθρων” τόνισε: “Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στο Καρπενήσι σε ιδανικές συνθήκες. Για 12 ημέρες μπορέσαμε να γνωρίσουμε και τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων, τον κ. Πλαβούκο και να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει από εμάς. Είμαστε μια ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες και εμείς οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν, να νιώσουν ότι βρίσκονται στο σπίτι τους και να δέσουμε ως σύνολο. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά, λόγω και του γεγονότος ότι θα ξεκινήσουμε με μειονέκτημα, όμως μετά από 3 χρόνια στην ομάδα και γνωρίζοντας το ελληνικό πρωτάθλημα, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε μια καλή χρονιά”.
Ο Ζερεμί Μαλέρμπ από την πλευρά του επεσήμανε: “Ήταν 12 ημέρες όπου μπορέσαμε να δουλέψουμε σε εξαιρετικές συνθήκες και πάνω στην φυσική κατάσταση, αλλά και στην τακτική, προκειμένου να μπορέσουμε σιγά σιγά να χτίσουμε και την ομάδα. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι το προπονητικό κέντρο ήταν θαυμάσιο και μας παρείχε όλες τις δυνατότητες να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Είναι πολύ καλό το ότι εγώ μαζί με τον Μάτιτς (Κότνικ) και τον Ντίμι (Δημήτρη Νίκα), είμαστε για δεύτερη χρονιά μαζί και άρα γνωριζόμαστε πλέον μεταξύ μας. Με τον νέο προπονητή κ. Πλαβούκο, είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε απρόσκοπτα και να καταλάβουμε την φιλοσοφία του, αλλά και το τι ζητάει από εμάς τόσο για την προπόνηση όσο και για τους αγώνες. Είχε αρκετό ενδιαφέρον, καθώς μάθαμε αρκετά διαφορετικά πράγματα. Είμαστε μια ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες, αλλά νομίζω ότι ήδη έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε το ομαδικό πνεύμα. Κι αυτό είναι το ζητούμενο, καθώς μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά, αλλά είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχουμε καταφέρει να πάρουμε τους βαθμούς, γιατί και να παλεύουμε ξέρουμε, αλλά και έχουμε ποιότητα ως ομάδα”.
Τέλος, ο Βενιαμίν της παρέας, ο Δημήτρης Νίκας, σχολίασε: “Είμαι δεύτερη χρονιά στην ομάδα, αλλά το καλό για μένα είναι ότι έχω δίπλα μου τον Μάτιτς και τον Ζερεμί, με τους οποίους ήμασταν μαζί και πέρσι. Ήταν δεδομένο ότι από την στιγμή που πλέον έχουμε περάσει ένα χρόνο μαζί, η συνεργασία μας θα ήταν εξαιρετική. Εγώ ως μικρότερος λαμβάνω μεγάλη στήριξη και από τους δύο. Παράλληλα όμως, προσπαθώ να αφομοιώνω τις κινήσεις και τα καλά στοιχεία από τα άλλα δύο παιδιά και γενικά να παίρνω μαθήματα. Ξέρω την νοοτροπία του προπονητή μας κ. Μάντζιου, ενώ με τον ερχομό του κ. Πλαβούκου, είχαμε την ευκαιρία να προσαρμοστούμε γρήγορα στις απαιτήσεις του και πλέον απολαμβάνουμε την προπόνηση. Έχοντας ξεκινήσει από την ακαδημία του συλλόγου, για μένα αποτελεί μεγάλο κίνητρο το ότι έχω καταφέρει να βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα. Από κει και πέρα, οφείλω να συνεχίσω να προσπαθώ, προκειμένου να δικαιώσω και όλους όσοι πίστεψαν σε μένα και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία.

Πηγή: panioniosfc.gr