Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Αξία στην μεγάλη κατηγορία ο Παναιτωλικός

Η πέμπτη κατά σειρά ομάδα της Super League 1 που διεξάγει προετοιμασία στο Καρπενήσι είναι ο Παναιτωλικός. Τα «καναρίνια» διαμένουν στο Montana(23 Ιουλίου-1 Αυγούστου) και «χτίζονται» στο αθλητικό κέντρο, επιστρέφοντας στον τόπο μας μετά από έναν χρόνο απουσίας.
Οι Αγρινιώτες μετά την περυσινή τους 9η θέση θα συμμετάσχουν για 7η συνεχόμενη σαιζόν στο πρωτάθλημα της Super League. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται πλέον ο Πορτογάλος Λουίς Κάστρο, αντικαθιστώντας τον Τραϊανό Δέλλα. Φιλικό ματς με τη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου, ενώ οι επίσημες υποχρεώσεις θα εκκινήσουν με αγώνα εκτός έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Η ΠΑΕ Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. με τον διακριτικό τίτλο ΠΑΕ Παναιτωλικός επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Έχει επίσημο έτος ίδρυσης το 1926 και αποτελεί τμήμα του αθλητικού σωματείου «Παναιτωλικός Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος».
Η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο ιδιόκτητο γήπεδο του συλλόγου, χωρητικότητας 6.200 θεατών. Ιδιοκτήτης του συλλόγου είναι ο Φώτης Κωστούλας και μεγαλομέτοχος ο Γεράσιμος Μπελεβώνης.

Τα μέλη της αποστολής
Η αποστολή αποτελείται από τους εξής: Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Μοράρ, Μιμίτο, Μπαΐροβιτς, Ντάλσιο, Ντίας, Ντουάρτε, Μπελεβώνης, Λουσέρο, Παρράς, Γιαννιώτης Η., Θεοδωρόπουλος, Γιαννακόπουλος, Ρομάν, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας, Μαρσιάλ, Καμαρά, Μπακαδήμας, Φυτόπουλος, Καββαδίας. Δεν συμπεριλήφθηκε ο Κυριακίδης, ο οποίος σε συνεννόηση με την ομάδα πήρε άδεια (10 ημέρες) ώστε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αντίθετα μετά από πολλούς μήνες επέστρεψε ο Καμαρά, που θα συνεχίσει την αποθεραπεία του μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Εκτός έμειναν ακόμη οι Χρήστος Καλαντζής(Τερματοφύλακας, 2000), Θανάσης Τσιαντής(Μέσος, 2000) από την Κ19 και οι Δημήτρης Γιαννιώτης και Δημήτρης Νταλακούρας. Ο Ορφέας Φραντζέσκος(Μέσος, 2000) υπέστη ρήξη χιαστών και δεν θα μπορέσει προς το παρόν να διεκδικήσει επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι: Γεράσιμος Μπακαδήμας(Αμυντικός, 2000), Δημήτρης Φυτόπουλος(Μέσος, 2000), Αλέξανδρος Καββαδίας(Επιθετικός, 2000) προέρχονται από την Κ19. 


Το πάρε-δώσε




Ήρθαν
Κρίστοφερ Κνετ, Αυστρία, τερματοφύλακας, 29 ετών, ελεύθερος από Βάκερ Ίνσμπουργκ
Ιγκόρ Γιοβάνοβιτς, Κροατία, αμυντικός, 30 ετών, ελεύθερος από την Σέπσι
Ζοάν Μαρσιάλ, Γαλλία, αμυντικός, 28 ετών, ελεύθερος από Ασχάντ
Ντάλσιο, Πορτογαλία, μέσος, 23 ετών, ελεύθερος από Μπενφίκα
Μιμίτο, Πορτογαλία, μέσος, 21 ετών, ελεύθερος από Γκιμαράες
Αϊμέν Ταχάρ, Αλγερία, μέσος, 30 ετών, ελεύθερος από Μποαβίστα
Φρεντερίκο Ντουάρτε, Πορτογαλία, επιθετικός, 20 ετών, με μεταγραφή από τη Βιλαφρανκένσε, είχε αγωνιστεί πέρυσι ως δανεικός στον Παναιτωλικό
Γιοάν Ρομάν, Ισπανία, επιθετικός, 26 ετών, ελεύθερος από Μιέντζ Λέγκνιτσα

Έφυγαν
*Δημήτρης Κυριακίδης, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 32 ετών
Άγγελος Σταματόπουλος, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 22 ετών, ελεύθερος στον Διαγόρα
Άργκους Σοάρες, Βραζιλία, αμυντικός, 31 ετών, ελεύθερος
Πέδρο Αμαράλ, Πορτογαλία, αμυντικός, 21 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στη Μπενφίκα Β'
Νίκος Μαρινάκης, Ελλάδα, αμυντικός, 25 ετών, ελεύθερος στον ΟΦΗ
Δημήτρης Χαντάκιας, Ελλάδα, αμυντικός, 24 ετών, ελεύθερος στην Τσέρμο Μόρε
Ενέα Μιχάι, Αλβανία, αμυντικός, 20 ετών, με μεταγραφή στον ΠΑΟΚ 
Μάρκος Πάουλο, Βραζιλία, μέσος, 31 ετών, ελεύθερος
Τάσος Τσοκάνης, Ελλάδα, μέσος, 28 ετών, ελεύθερος στο Βόλο
Φράνκο Μάζουρεκ, Αργεντινή, μεσοεπιθετικός, 26 ετών, ελεύθερος στη Λέφσκι Σόφιας
Νικολά Μανά, Αργεντινή, επιθετικός, 25 ετών, ελεύθερος στη Defensa
Γκούγκα, Πορτογαλία, επιθετικός, 21 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στη Μπενφίκα Β'
Στάθης Βασιλούδης, Ελλάδα, επιθετικός, 23 ετών
*Ο Κυριακίδης βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας
**Κατά τη διάρκεια της περιόδου είχαν αποχωρήσει οι: Νίκος Κουσιάδης(Ελλάδα, τερματοφύλακας, 22 ετών), Σεμπάστιαν Έρικσον(Σουηδία, αμυντικός, 30 ετών), Γιώργος Μύγας(Ελλάδα, αμυντικός, 25 ετών), Γιώργος Βακράκος(Ελλάδα, μέσος, 21 ετών), Λούις Ρότσα(Πορτογαλία, μέσος, 26 ετών), Χρήστος Αγρόδημος(Ελλάδα, μέσος, 24 ετών), Άρης Κόκκορης(Ελλάδα, μέσος, 21 ετών) και Γουίλιαν Μπαρμπόσα(Βραζιλία, μέσος, 25 ετών)

Συνεχίζουν
Νίκος Γιαννακόπουλος, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 26 ετών
Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 21 ετών
Γιώργος Λιάβας, Ελλάδα, αμυντικός, 18 ετών
Αλέξανδρος Μαλής, Ελλάδα, αμυντικός, 22 ετών
Δημήτρης Γιαννιώτης, Ελλάδα, αμυντικός, 20 ετών
Αλέξανδρος Παρράς, Ελλάδα, αμυντικός, 21 ετών
Χόρχε Ντίας, Ουρουγουάη, μέσος, 30 ετών
Αντριάν Λουσέρο, Αργεντινή, μέσος, 34 ετών
Στάθης Μπελεβώνης, Ελλάδα, μέσος, 21 ετών
Δημήτρης Νταλακούρας, Ελλάδα, μέσος, 20 ετών
Ηλίας Γιαννιώτης, Ελλάδα, μέσος, 22 ετών
Άγγελος Τσιγγάρας, Ελλάδα, μέσος, 20 ετών
Βλαντ Μοράρ, Ρουμανία, επιθετικός, 25 ετών
Αλχασάν Καμαρά, Σιέρα Λεόνε, επιθετικός, 26 ετών
Αντμίρ Μπαΐροβιτς, Σουηδία, επιθετικός, 24 ετών
*Γιαννιώτης Δ. και Νταλακούρας δεν συμπεριλήφθησαν στην αποστολή.

Πορτογάλος διάδοχος
Στο πρόσωπο του Πορτογάλου Λουίς Κάστρο(Luis Manuel Ferreira De Castro) βρήκε τον διάδοχο του Τραϊανού Δέλλα ο Παναιτωλικός. Ο 38χρονος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην Κ23 της Γκιμαράες, ενώ έχει περάσει από τους νέους της Μορειρένσε, της Βιζέλα και στα τμήματα υποδομής της Ντέμπρετσεν. 


Στο τιμ ο Λουτσιάνο
Βοηθοί του κ. Κάστρο είναι οι: Ζοζέ Κάστρο και Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Ο δεύτερος είναι ο γνωστός Βραζιλιάνος άλλοτε ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ,  που ήταν προπονητής της Κ20 των «κυαναοκίτρινων». Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν ο προπονητής τερματοφυλάκων Βίτορ Ντίμας και οι αναλυτές Πάουλο Μάρκες και Χούι Κούνα.
Το ιατρικό επιτελείο αποτελούν οι: Γρηγόρης Ζήσης(Ιατρός), Χρήστος Ρούσσης, Σπύρος Φυλακτός(Φυσιοθεραπευτές), ενώ ο Νίκος Μπαρμπάκης είναι φροντιστής.


Τεχνικός διευθυντής ο Μπελεβώνης
Τεχνικός διευθυντής του Παναιτωλικού είναι ο 43χρονος Μάκης Μπελεβώνης, παλαίμαχος αρχηγός της ομάδας(1992-1997, 2007-2012). Επιπλέον έπαιξε στην  Καλαμάτα και στον ΟΦΗ. Τον ρόλο του Γενικού Αρχηγού έχει ο 37χρονος Χρήστος Κουτσοσπύρος με θητεία σε αρκετές Ελληνικές ομάδες(και στον Παναιτωλικό) ως επιθετικός. Υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο  Χρήστος Στούμπος. 


Σταθερή Αξία
Τα «καναρίνια» υπό τις οδηγίες του κ. Δέλλα τερμάτισαν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει 36 πόντους(10 νίκες-6 ισοπαλίες-14 ήττες και τέρματα 34-48). Με 7 γκολ τελείωσε το πρωτάθλημα ο Φράνκο Μάζουρεκ, ο οποίος ήταν και πρώτος σε συμμετοχές(27), μαζί με τους: Αντριάν Λουσέρο και Νικολά Μανά. 



Φιλικό με ΑΕΛ


Το Σάββατο 27 Ιουλίου ο Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου την ΑΕΛ. Στο Αγρίνιο την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα δοθεί δυνατό φιλικό ματς με την Μπενφίκα Β΄, με την οποία υπάρχει μορφή συνεργασίας. Η πρώτη προπόνηση διεξήχθη στις 15/7 στο γήπεδο του παρουσία 2 χιλιάδων θεατών(Συνεχίστηκαν στο Emileon), ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγινε φιλικό με την ομάδα Κ19, που έληξε με 5-1(Ρομάν, Μπακαδήμας, Ντάλσιο, Μπαΐροβιτς 2)


Απέναντι στον πρωταθλητή
Οι Αγρινιώτες θα αρχίσουν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στις 24/25 Αυγούστου με εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ.


14 χρόνια εγγύησης
Ο Φώτης Κωστούλας(Φωτογραφία) αποτελεί τον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού εδώ και 14 χρόνια, με την ομάδα να έχει καθιερωθεί σε υψηλές θέσεις  και να αποπνέει από υγεία.
Στην Προεδρία βρίσκεται ο Γεράσιμος Μπελεβώνης. Το συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Θωμάς Σπύρου(Αντιπρόεδρος), Κώστας Τάκος, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Παναγιώτης Καψάλης(Μέλη) και Παναγιώτης Στεργίου(Εκπρόσωπος ερασιτέχνη). 




























Αφιέρωμα: Δημήτρης Κολλημένος