Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό τα κορίτσια της Εθνικής

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών προπονείται στο Καρπενήσι για ακόμη μια φορά, διαμένοντας σταθερά στο δεύτερο «σπίτι» της, το Hotel Lecadin. Η ομάδα του Γκιγιέρμο Ναράνχο κατέφτασε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, πραγματοποιώντας καθημερινά διπλές προπονήσεις(Φυσική κατάσταση το πρωί και γήπεδο το απόγευμα). Παράλληλα οι διεθνείς θα δώσουν δυνατά φιλικά παιχνίδια με Ουγγαρία και Λευκορωσία εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει από τις 23 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα να μετέχει στον όμιλο της Τουρκίας.
Την αποστολή αποτελούν οι εξής 17 αθλήτριες: Χριστοδούλου, Παπαφωτίου, Βεργίδου, Μερτέκη, Στράντζαλη, Τοτσίδου, Διώτη, Βλαχάκη, Λαμπρούση, Καλαντάτζε, Χατζηευστρατιάδου, Εμμανουηλίδου, Βασιλαντωνάκη, Οικονομίδου, Αρτακιανού, Κονόμη και Ιακωβίδου. Πρόσφατα η ομάδα μας έχασε για ένα σετ την πρόκριση στον τελικό του Silver European League.
Η Εθνική έχει κατακτήσει τρία μετάλλια σε Μεσογειακούς Αγώνες(2005, 2018 αργυρό και 1991 χάλκινο). Έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κατακτώντας την 9η θέση. Μετρά πέντε συμμετοχές σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με κορυφαία την 11η θέση του 2002. Σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει φτάσει έως την 7η θέση το 1995, ενώ έχει δυο χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Λιγκ(2015, 2016). Πρόεδρος της ΕΟΠΕ είναι ο Γιώργος Καραμπέτσος.

«Ανακαινισμένο» το γήπεδο
Ο Δήμος Καρπενησίου τοποθέτησε για τις ανάγκες τις προετοιμασίας στο κλειστό γήπεδο τάραφλεξ και συμπληρωματικό φωτισμό. Η συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και ΕΟΠΕ είναι άψογη. 


Πρώτα βάρη στον Άτλαντα
Οι αθλήτριες της Εθνικής πραγματοποίησαν τα πρώτα τους βάρη στο γυμναστήριο του Άτλαντα.


Η Ευρυτάνισσα Διώτη
Μέλος της Εθνικής είναι η Παναγιώτα Διώτη(Φωτογραφία). Η 26χρονη έχει καταγωγή από την Ευρυτανία(Παλαιοκατούνα και Άμπλιανη οι γονείς της). Υπήρξε μέλος του Γ.Σ. Λαμίας, του Ηρακλή Κηφισιάς, του Άργους, της Γαλλικής Τερβίλ, του Πανναξιακού και τελευταία της Ουγγρικής Βάσας. 


Αναλυτικά οι 17 αθλήτριες
Παίχτρια
Θέση
Ηλικία
Ομάδα
Ύψος
Στέλλα Χριστοδούλου
Πασαδόρος
28
Ολυμπιακός
1,85
Αθηνά Παπαφωτίου
Πασαδόρος
29
Λαρντίνι Φιλοτράνο
1,80
Όλγα Βεργίδου
Πασαδόρος
27
Παναθηναϊκός
1,77
Ευαγγελία Μερτέκη
Ακραία
25
Α.Ο. Θήρας
1,90
Όλγα Στράντζαλη
Ακραία
22
Λεγκιονόβια
1,85
Αθανασία Τοτσίδου
Ακραία
30
Ολυμπιακός
1,80
Παναγιώτα Διώτη
Ακραία
26
Βάσας
1,85
Κωνσταντίνα Βλαχάκη
Ακραία
24
Θέτις Βούλας
1,78
Γεωργία Λαμπρούση
Κεντρική
26
Ολυμπιακός
1,85
Άννα Καλαντάτζε
Κεντρική
21
Παναθηναϊκός
1,83
Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου
Κεντρική
22
Α.Ο. Θήρας
1,86
Αγγελική-Μελίνα Εμμανουηλίδου
Κεντρική
24
Α.Ο. Θήρας
1,87
Ανθή Βασιλαντωνάκη
Διαγώνια
23
Γαλατασαράι
1,96
Μαρία Οικονομίδου
Διαγώνια
26
Παναθηναϊκός
1,83
Μαρία-Ελένη Αρτακιανού
Λίμπερο
25
Α.Ο Θήρας
1,70
Αρέτα Κονόμη
Λίμπερο
30
Ολυμπιακός
1,64
Ηλιάνα Ιακωβίδου
Λίμπερο
24
Άρης
1,76


Προπονητής ο Ισπανός
Ο «αναμορφωτής» της Εθνικής Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ(Φωτογραφία) βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία, με άμεσο συνεργάτη τον Νίκου Μποτσουρή. Γυμναστής και υπεύθυνος φυσικής κατάστασης είναι ο Γιάννης Παρασχίδης, ενώ τιμ μάνατζερ ο Βαγγέλης Περόπουλος.  Σκάουτερ είναι ο Ιταλός Ρικάρντο Μποιέρι και φυσιοθεραπευτής ο Αλέξης Νακαστσής.. 


Διεθνή φιλικά


Μεγάλα φιλικά ματς έχουν «κλειστεί» στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Συγκεκριμένα το διάστημα 25-27 Ιουλίου θα παίξει με την Ουγγαρία και το διάστημα 2-4 Αυγούστου με τη Λευκορωσία.  Μετά την αναχώρηση η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην Ουγγαρία στο διεθνές τουρνουά Savaria Cup(9-15 Αυγούστου), αντιμετωπίζοντας την γηπεδούχο χώρα, την Γαλλία, την Ισπανία και την Σλοβενία.

Ο όμιλος του Ευρωπαϊκού
Η Εθνική θα αγωνιστεί μετά από 18 ολόκληρα χρόνια σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος(23 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου). Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες(Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία). Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε στον Α΄ Όμιλο της Άγκυρας και θα «κοντραριστεί» με την «οικοδέσποινα» Τουρκία, την Σερβία, την Βουλγαρία, την Γαλλία και την Φινλανδία από τις 23 έως τις 28/8. Πρόκειται για την 6η παρουσία της χώρας μας σε Ευρωπαϊκό, με κορυφαία την 7η θέση το 1995.









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος