Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Χάλκινο μετάλλιο ο αντίπαλος της Π.Α.Κ. Σύλλας Αιδηψού


Το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ κορασίδων κατέκτησε ο Σύλλας Αιδηψού, που αντιμετώπισε φέτος την Π.Α.Κ.. Η ευβοϊκή ομάδα πήρε την 3η θέση στο Final-6 που φιλοξενήθηκε στην έδρα της. Μία πολύ μεγάλη επιτυχία για επαρχιακή ομάδα, η οποία κατάφερε να αφήσει εκτός βάθρου τον ΠΑΟΚ.
Ο Σύλλας είχε τρεις νίκες και δύο ήττες στην τελική φάση. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του τουρνουά νίκησε τα Χανιά με 64-40 κι εξασφάλισε την 3η θέση. Η ομάδα της Αιδηψού είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα με 61-57, μετά έχασε από τον Κρόνο με 78-37, την 3η αγωνιστική νίκησε την Καβάλα με 55-51 και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 65-38.
Τον τίτλο κατέκτησαν τα κορίτσια του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και τη 2η θέση κατέλαβε ο Παναθηναϊκός.

Ο προπονητής του Σύλλας, Αργύρης Κουβάρας, δήλωσε: « Έλεγα και στο πρωτάθλημα των νεανίδων ότι αυτή η ομάδα είναι μια ταπεινή ομάδα αλλά και πολύ πεινασμένη. Βήμα-βήμα ξεκινήσαμε από το Νεανίδων, πήραμε τις κατραπακιές μας, τις σφαλιάρες μας. Συνεχίσαμε να είμαστε ταπεινοί, βάλαμε και την «πείνα» στην εξίσωση. Νομίζω ότι σήμερα νίκησε το μπάσκετ. Τα συγχαρητήρια στα κορίτσια μου. Να ευχαριστήσω τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού για την άψογη διοργάνωση του τουρνουά και τη διοίκηση της ομάδας». 

Πηγή: startsports.gr