Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Υψηλό επίπεδο και πρωταθλητές στο 1ο Kick Boxing Summer Camp 2019












Ένα αρκετά σημαντικό καμπ kick boxing πραγματοποίησε από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου ο Α.Σ. Τ.Κ.Ν. Ευρυτανίας(Fight Club Zarmakoupis) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Στη διοργάνωση, που είχε την ονομασία «1o kick boxing summer camp 2019» έλαβαν μέρος 115 αθλητές από 12 συλλόγους όλης της χώρας, ακόμη και από τη μακρινή Κρήτη.
Μεταξύ αυτών 23 άτομα είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας, που θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων της Ουγγαρίας τον προσεχή Αύγουστο. Το καμπ περιελάμβανε όμορφες αγωνιστικές και μη δραστηριότητες, με τους προπονητές του Ευρυτανικού συλλόγου Νίκο και Σταύρο Ζαρμακούπη να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο οργανωτικό κομμάτι. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στήριξη του Δήμου Καρπενησίου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Π.Ο.Κ.
Ο σύλλογος την Πέμπτη 4 Ιουλίου μετά το πέρας της πρωινής προπόνησης μέσω του προπονητή του Νίκου Ζαρμακούπη ευχαρίστησε όλους τους αθλητές και προπονητές των συλλόγων, που συμμετείχαν στη διοργάνωση, καθώς και την Περιφέρεια Π.Ε. Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου. Παράλληλα ο Α.Σ. Ευρυτανίας βράβευσε τους συμμετέχοντες προπονητές των συλλόγων για την προσφορά τους στο άθλημα και συγκεκριμένα τους: Χαράλαμπο Παπανικολάου, Χρήστο Νεοχωρίτη, Νικόλαο Κακαρέλη, Χαράλαμπο Κιοπεκτζίδη, Γιάννη Γεροντή, Κωνσταντίνο Πεζοπολίδη, Παναγιώτη Μαυραειδή και Ιωακείμ Τσικούρη, στον οποίο ο κ. Ζαρμακούπης έκανε ιδιαίτερη μνεία. Μάλιστα ο τελευταίος, που αποτελεί ένα μεγάλο όνομα το χώρου(Προπονητής της Εθνικής από το 1997, εποχή που το kick boxing ήταν σε πρώιμο στάδιο) απηύθυνε λόγο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναλογία κοριτσιών-αγοριών στο καμπ, καθώς τα πρώτα κυριαρχούν κατά κράτος.  Το kick boxing είναι ένα άθλημα, το οποίο έχει ανέβει ιδιαίτερα και αναμένεται να ενταχτεί και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, μπαίνοντας δοκιμαστικά στο πρόγραμμα του 2028.
Την Περιφέρεια Ευρυτανίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός και τον Δήμο Καρπενησίου οι Αντιδήμαρχοι Εύη Κονιαβίτη-Ζαρμακούπη, Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Γεωργία Γκαρίλα-Διαμαντή, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν το Καρπενήσι. Μάλιστα ο Δήμος προσέφερε παραδοσιακά προϊόντα στους προπονητές, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου. Τέλος τα παιδιά του προγράμματος «Βουνοπαιχνιδίσματα» του Δήμου Καρπενησίου χάρισαν μια πολύ όμορφη ζωγραφιά.

Δηλώσεις

Νίκος Ζαρμακούπης (Προπονητής Α.Σ. Τ.Κ.Ν. Ευρυτανίας): «Για πρώτη φορά στο Καρπενήσι κάναμε το 1ο Summer Camp kick boxing. Στόχος ήταν να έρθουν ομάδες από όλη την Ελλάδα, για προετοιμασία, προπόνηση και εξοικείωση μεταξύ τους, αποκτώντας εμπειρίες μέσω από αγώνες. Στόχος μας είναι να το καθιερώσουμε, να γίνεται κάθε χρόνο. Φέτος είχαμε γύρω στα 110-115 άτομα από όλη την Ελλάδα και από 12 συλλόγους. Ευελπιστούμε ότι κάθε χρόνο θα γίνεται ακόμη πιο καλό. Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάσιο για τη βοήθεια του, όπως και τον ΟΠΑΣΤΕ, καθώς και τον Δήμο Καρπενησίου.»


Σταύρος Ζαρμακούπης (Προπονητής Α.Σ. Τ.Κ.Ν. Ευρυτανίας): «Είναι ένα προπονητικό καμπ που σκεφτήκαμε να κάνουμε φέτος εν όψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος. Έχουμε πάρα πολλούς πρωταθλητές, που συμμετέχουν, αλλά και αθλητές. Το καμπ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, με προπονήσεις πρωί-απόγευμα, τρεξίματα έξω. Ετοιμαζόμαστε πολύ καλά και ευελπιστώ και του χρόνου να γίνει το ίδιο και ίσως και πιο δυνατό με περισσότερο κόσμο και με ξένες ομάδες. Δεν προλάβαμε φέτος να έχουμε κάποιους πρωταθλητές από το εξωτερικό, όμως του χρόνου θα τους έχουμε εδώ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Περιφέρεια και τον Δήμο, που μας βοήθησαν με το στάδιο και ήταν και σήμερα εδώ, μας έκαναν κάποια δώρα, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και ραντεβού του χρόνου με ακόμη περισσότερο κόσμο.»  

Ιωακείμ Τσικούρης (Προπονητής Εθνικής Ελλάδος& Μαχητών Σιθωνίας): «Έχω φέρει στο Καρπενήσι την ομάδα Μαχητές Σιθωνίας, για να συμμετέχει σε αυτό το πολύ όμορο καμπ και να βοηθήσω και εγώ με την πείρα και με τις γνώσεις μου την προσπάθεια που κάνει ο Νίκος Ζαρμακούπης, για να ανεβάσει το άθλημα στην περιοχή, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα. Το καμπ έχει πολύ καλό επίπεδο, έχουν έρθει αξιόλογοι αθλητές, εκ των οποίων αρκετοί θα συμμετάσχουν με την Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων της Ουγγαρίας στις 25 Αυγούστου. Ο δικός μας σύλλογος έχει 6 αθλητές στην Εθνική, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και αυτό το καμπ είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι στην αρχή της προετοιμασίας, είναι στην καλύτερη τοποθεσία της Ελλάδος λόγω οξυγόνου, αλλά και λόγω εγκαταστάσεων και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Ζαρμακούπη, διότι η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και εύχομαι να την επαναλάβει και του χρόνου.»

Άρης Τασιός (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας): «Συνδιοργανώνουμε στο Καρπενήσι το πρώτο Summer Camp Kick Boxing. Είδαμε πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από τη μακρινή Κρήτη επισκέφτηκαν την πόλη μας και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου με όλους τους αθλητές, που έκαναν μια γερή προπόνηση μεταξύ τους. Το άθλημα γίνεται Ολυμπιακό, η χώρα μας έχει φέρει πολλές επιτυχίες και σε Πανελλήνιο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εμείς ως Περιφέρεια εκμεταλλευόμαστε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και θα διοργανώνουμε μεγάλες εκδηλώσεις, μεγάλα προπονητικά καμπ, για να αναδείξουμε το Καρπενήσι ως έναν σημαντικό αθλητικό προορισμό. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως τους προπονητές, που έφεραν τους αθλητές στο Καρπενήσι.»

Γεωργία Γκαρίλα-Διαμαντή (Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου): «Στο προπονητικό μας κέντρο υλοποιήθηκε το καμπ του kick boxing, μια πρωτοβουλία του συλλόγου του Α.Σ. Τ.Κ.Ν. Ευρυτανίας. Θα ήθελα πραγματικά εκ μέρους του Δήμου Καρπενησίου να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Νίκο και Σταύρο Ζαρμακούπη για τα υπέροχα αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιούν στον τόπο μας. Αθλούνται και τα παιδιά μας, αλλά αποτελούν και εξωστρέφεια για την περιοχή.»

















































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος