Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Λάρισα-ΝΠΣ Βόλος 1-1

Σε ένα ματς με αρκετές φάσεις Λάρισα και Βόλος ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στο Θεσσαλικό φιλικό του Καρπενησίου.
Το φιλικό προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 6.45 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Έγινε κάτω υπό βροχή στα πρώτα λεπτά και με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος του παρουσία περίπου 100 θεατών.
Η Λάρισα του Γκόρνταν Πέτριτς έπιασε ανά διαστήματα καλή απόδοση δείχνοντας βελτιωμένη από το πρώτο φιλικό με τον Πανιώνιο. Ο Αμπιόλα Ντάουντα στην πρώτη του συμμετοχή με την ΑΕΛ άνοιξε λογαριασμό στο 52΄ , για να έρθει η ισοφάριση 14 λεπτά αργότερα.
Ο ΝΠΣ Βόλος του Χουάν Φεράντο αν και «νεοφώτιστος» έδειξε ότι διαθέτει αρκετή ποιότητα και ότι βαδίζει σε καλό δρόμο. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες έχοντας και δοκάρι στο α΄ μέρος με τον Αντώνη Ντεντάκη. Ο ΝΠΣ αν και έμεινε πίσω στο σκορ ισοφάρισε στο 66΄ με πανέμορφο φάουλ του ποιοτικού Μπράιαν Σαρμιέντο.
Το επόμενο φιλικό του Βόλου θα δοθεί με τη Λαμία την Παρασκευή 26 Ιουλίου(Πιθανόν το ματς να γίνει στη Φθιώτιδα), ενώ το Σάββατο 27/7 θα αγωνιστούν στο Καρπενήσι Λάρισα και Παναιτωλικός.

Κοντά στους 100
Και το δεύτερο φιλικό ομάδων Super League που έγινε στο Καρπενήσι δεν είχε τον προσδοκούμενο αριθμό θεατών. Έγινε παρουσία περίπου 100 φιλάθλων εκ των οποίων οι μισοί και πλέον εκδρομείς από την Θεσσαλία.

Στο αθλητικό Κούγιας & Μπέος
Στις κερκίδες του αθλητικού κέντρου βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Κούγιας που είναι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ καθώς και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που είναι η "κεφαλή" του ΝΠΣ Βόλος. Στο Καρπενήσι βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος της Λάρισας Σωτήρης Μάρκου, καθώς και ο διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος Πέτρος Τσιτσιμπής. 



Αρκετοί γνώριμοι
Αρκετά πρόσωπα του ΝΠΣ Βόλος είναι γνώριμα μιας και είχαν τεθεί αντιμέτωποι με τον ΑΠΟΚ πριν δυο χρόνια για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Πρόκειται για τους: Βασίλη Μάντζη, Κώστα Ηλιόπουλο, Αντώνη Ντεντάκη, Στέργιο Δημόπουλο και Δημήτρη Διμηνά. Προπονητής και τότε ήταν ο Ισπανός Χουάν Φεράντο και τιμ μάνατζερ ο Άκης Πέτρου.

Θεσσαλικό ντέρμπι
Λάρισα και Βόλος αποτελούν τις μεγαλύτερες πόλεις της Θεσσαλίας και το ματς θύμισε Θεσσαλικό ντέρμπι. Αν και φιλικό οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν είχαν αρκετό πάθος και θέληση.

Ξανά 1-1
Η ΑΕΛ και στο πρώτο φιλικό του Καρπενησίου είχε αναδειχτεί ισόπαλοι με σκορ 1-1 ενάντια στον Πανιώνιο. Ίδια τύχη είχε και το φιλικό με τους Βολιώτες, που λίγες ημέρες νωρίτερα ηττήθηκαν με 2-0 στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ..

Ο τέως Πρόεδρος
Ο άλλοτε Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Χρυσικός βρέθηκε στο Καρπενήσι να παρακολουθήσει τον αγώνα. Ο κ. Χρυσικός διαμένει πλέον στον Βόλο και είναι μέλος της διοίκησης του πρωταθλητή της Football League ΝΠΣ.


Α΄ Μέρος

Αρκετές χαμένες
Ο ΝΠΣ ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο α΄ μέρος απώλεσε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι.

Δοκάρι με Ντεντάκη


Κοντά στο γκολ έφτασε η ομάδα του Βόλου όταν ο κινητικός Γιάννης Μυστακίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του μπακ Αντώνη Ντεντάκη σταμάτησε εξ επαφής στο οριζόντιο δοκάρι.


Τραυματισμός Μπάλλα
Ο Παναγιώτης Μπάλλας των «βυσσινί» αποχώρησε τραυματίας στα τελευταία λεπτά του α΄ μέρους, μετά από σύγκρουση που είχε με αντίπαλο του.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Μυστακίδης σούταρε εκτός περιοχής και ο Ρίστιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
11΄: Ο Μυστακίδης εκτέλεσε φάουλ και ο πορτιέρο της ΑΕΛ απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.
14΄: Ο Μυστακίδης έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε εκτός περιοχής και ο Ρίστιτς απέκρουσε.
25΄: Ο Φεράρι σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Ράφαελ έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
30΄: Ο Γιάκος έκανε όμορφη προσπάθεια και σούταρε με τον γκολκίπερ του Βόλου να αποκρούει.
38΄: Ο Ηλιόπουλος έδωσε στον Ράφαελ, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα της Λάρισας.
40΄: Ο Μάντζης μετά από λάθος της άμυνας της Λάρισας μπήκε στην περιοχή τετ α τετ με τον Ρίστιτς, πλάσαρε και ο γκολκίπερ της ΑΕΛ απέκρουσε σωτήρια.
44΄: Ο Μυστακίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η εξ επαφής κεφαλιά του Ντεντάκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Άνοιξε λογαριασμό


Η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 52΄ όταν ο Στέφαν Ζίφκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αμπιόλα Ντάουντα (Φωτογραφία) πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει και σε αντίπαλο και να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Βόλου (1-0). O Ντάουντα συνδύασε με γκολ την πρώτη του εμφάνιση. 




Ασύλληπτο φάουλ


Ο πρώην παίκτης της Νιούελς Όλντ Μπόις Μπράιαν Σαρμιέντο (Φωτογραφία) εκτέλεσε στο 66΄ απευθείας φάουλ και έστειλε την μπάλα με ακρίβεια στο αριστερό «Γ» της εστίας του Κρίστινσον ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.





Διαμαρτυρίες για χέρι
Ο ΝΠΣ στο 83΄ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και χέρι αμυντικού της Λάρισας, ωστόσο ο Δημήτρης Κουρλός δεν είδε κάποια παράβαση αφήνοντας το ματς να εξελιχτεί.



Ο αδερφός του Μήτογλου
Στην επανάληψη αγωνίστηκε με την ομάδα του Βόλου ο στόπερ Γεράσιμος Μήτογλου, ο οποίος είναι ο αδερφός του καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Ντίνου.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Ζίφκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ντάουντα πλάσαρε από κοντά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Βόλου(1-0).
56΄: Ο Συμελίδης έκανε προσωπική ενέργεια, σούταρε και ο Κρίστινσον απέκρουσε.
66΄:  Σαρμιέντο με άπιαστο χτύπημα  φάουλ έστειλε την μπάλα εντυπωσιακά στο αριστερό «παραθυράκι» της Λάρισας για το 1-1.

Κίτρινες Κάρτες
Σεσέροβιτς

Συνθέσεις Ομάδων

Λάρισα (Γκόρνταν Πέτριτς): Ρίστιτς(46΄ Κρίστινσον), Μόρας(46΄ Μπέρτος), Γκόλιας(46΄ Ζίζιτς), Μιχαήλ(46΄ Μπράλιτς), Καρανίκας(46΄ Ζίφκοβιτς), Μπάλλας(46΄ Σεσέροβιτς), Φατιόν(46΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Γιάκος(46΄ Μιλτιάδης, 76΄ Νούσιος), Νούνιτς(46΄ Ντάουντα), Σικάβκα(46΄ Φιλίποβιτς), Χοτζάλι(46΄ Στάνκοβιτς)

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης(46΄ Καραγκιόζης), Ντεντάκης(46΄ Κορνέζος), Δημόπουλος(46΄ Κορέλας), Διαμαντής(46΄ Συμελίδης), Μαξ(46΄ Διμηνάς), Μυστακίδης(46΄ Λύρατζης), Φεράρι(46΄ Μήτογλου), Ράφαελ(46΄ Σαρμιέντο), Μάντζης(46΄ Τσοκάνης), Μπαλογιάννης(46΄ Κυζιρίδης), Ηλιόπουλος(46΄ Τσαούσης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος