Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Πανιώνιος-Λάρισα 1-1

Από ένα γκολ σε κάθε μέρος πέτυχαν Πανιώνιος και Λάρισα, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 1-1.
Η πρώτη φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας ομάδων της Super League πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.45 το απόγευμα. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 με 120 θεατών.
Ο Πανιώνιος του Άκη Μάντζιου μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος του φιλικού, που έχοντας συνοχή στις γραμμές ήταν αποτελεσματικός ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 8΄ με έξοχη κεφαλιά του φορ Κώστα Δούμτσιου. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Νέας Σμύρνης δέχτηκε πίεση , με την ισοφάριση να έρχεται στο 72΄.
Η Λάρισα του Γκόρνταν Πέτριτς παρά το νωχελικό της ξεκίνημα και το γρήγορο γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να γίνει απειλητική στο πρώτο μέρος χωρίς αποτέλεσμα. Στο β΄ μέρος είχε τον έλεγχο του ματς και αφού πρώτα είχε δοκάρι με τον Μίλος Φιλίποβιτς στο 48΄ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 72΄ με τον Νικόλα Στάνκοβιτς ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.
Το επόμενο φιλικό της Λάρισας θα δοθεί την Τρίτη 23/7 με τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ οι Νεοσμυρινιώτες αναχωρούν την ίδια ημέρα και θα αγωνιστούν σε όλα ματς στην πόλη μας.

Λίγο πάνω από 100
Το πρώτο φιλικό ομάδων Super League στο Καρπενήσι για φέτος έγινε παρουσία περίπου 120 θεατών.


Ανεπίσημο ντεμπούτο
Ο τεχνικός της Λάρισας Γκόρνταν Πέτριτς, παλαιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο το στον πάγκο των «βυσσινί».


Παρουσία Κούγια
Στο Καρπενήσι βρέθηκε για λίγες ώρες την Παρασκευή ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας Αλέξης Κούγιας, παρακολουθώντας από κοντά την αναμέτρηση για ακόμη μια φορά.


Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου
Και ο εκ των ιδιοκτητών των «κυανέρυρθρων» Νίκος Ζαμάνης βρέθηκε στο Καρπενήσι για να δει από κοντά το πρώτο φιλικό των «Νεοσμυρνιωτών».


Ευρυτανική «τριπλέτα»
Τον αγώνα σφύριξε διαιτητική 3αδα από την Ευρυτανία, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ρέφερι ήταν ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, με βοηθούς τους Σπύρο Μπύρο και τον νεαρό Γιώργο Δροσίνη.


Υπό το βλέμμα Χάβου
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο τεχνικός της Λαμίας Μάκης Χάβος μαζί με τον βοηθό του Μπάμπη Μιχαηλίδη.


Α΄ Μέρος

Ήξερε τι ζητούσε
Ο «ιστορικός» μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με 1-0, χωρίς η ΑΕΛ να μην έχει και αυτή καλή «εικόνα»

Σεντερφορίσιο γκολ


Η ομάδα της Νέας Σμύρνης άνοιξε το σκορ μόλις στο 8΄ μετά την σέντρα ακριβείας του Γιώργου Σαραμαντά από αριστερά ο φορ Κώστας Δούμτσιος (Φωτογραφία) πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και με όμορφη κεφαλιά που βρήκε πρώτα και το οριζόντιο δοκάρι έγραψε το 1-0. Ο Δούμτσιος αγωνιζόταν στη Δόξα Δράμας πέρυσι.




Τραυματισμός Τσιλούλη


Ο Λαρισαίος παίκτης του Πανιωνίου Σωτήρης Τσιλούλης αποχώρησε τραυματίας στο 42΄ με τον Γιάννη Παπανικολάου να τον αντικαθιστά.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Σαραμαντάς έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Δούμτσιος πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και με έξοχη κεφαλιά που βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι έκανε το 1-0.
18΄: Δυνατό σουτ του Σταυρόπουλου εκτός περιοχής έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Λάρισας.
33΄: Ο Άρτσε πάσαρε στον Τσιλούλη, που σούταρε από θέση δεξιά πάνω από το τέρμα του Κρίστινσον.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκε η ΑΕΛ
Οι «βυσσινί» παρουσίασαν πολύ καλύτερη εικόνα στην επανάληψη είχαν την υπεροχή, φτάνοντας στην ισοφάριση και στο τελικό 1-1.

Δοκάρι σε ανύποπτη φάση


Ο Μίλος Φιλίποβιτς (Φωτογραφία) στο 49΄ από πλάγια δεξιά επιχείρησε σε ανύποπτη φάση μια σέντρα-σουτ που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Πανιωνίου.

Ισοφάριση με υπέροχο γκολ


Η υπεροχή της Λάρισας «καρποφόρησε» στο 72΄ όταν μετά από τροφοδότηση του Αλέξη Μιχαήλ και κεφαλιά του Μάρκο Νούνιτς,  η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά στον Νικόλα Στάνκοβιτς (Φωτογραφία) που ελίχτηκε και με με δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι ισοφάρισε στο τελικό 1-1. Ο σκόρερ έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με γκολ.




Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Σέντρα-σουτ του Φιλίποβιτς από πλάγια δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Πανιωνίου.
58΄: Ο Μπέρτος σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Νούνιτς έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
64΄: Σουτ του Καμαρά από τα όρια της περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΛ.
66΄: Ο Μαξίμοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Ρίστιτς απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
70΄: Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μπέρτου από τα δεξιά απέκρουσε ο Μαλέρμπ.
72΄: Μετά από τροφοδότηση του Μιχαήλ και κεφαλιά του Νούνιτς η μπάλα στρώθηκε στον Στάνκοβιτς που έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και με πανέμορφο δυνατό σουτ το οποίο βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι ισοφάρισε στο τελικό 1-1.
84΄: Σουτ του Φιλίποβιτς εκτός περιοχής μπλόκαρε χαμηλά στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Αθηναϊκής ομάδας.

Κίτρινες Κάρτες
Σταυρόπουλος, Χαλάτσης

Συνθέσεις Ομάδων

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Κότνικ(46΄ Μαλέρμπ), Σταυρόπουλος(46΄ Ντομίνγκες), Κούρντι(46΄ Μπαξεβάνος), Σαραμαντάς(46΄ Ευαγγέλου), Παπαγεωργίου(46΄ Λυμπεράκης), Μίκο(46΄ Μανιάτης), Κόρμπος(46΄ Μαξίμοβιτς), Άρτσε(46΄ Κραγιόπουλος, 78΄ Σέλκος), Γλυνός(46΄ Καμαρά), Δούμτσιος(46΄ Οικονομίδης), Τσιλούλης(42΄ λ.τρ. Παπανικολάου)

Λάρισα (Γκόρνταν Πέτριτς): Κρίστινσον(46΄ Ρίστιτς), Μόρας(46΄ Μιχαήλ), Γκόλιας(46΄ Ζίζιτς), Μπράλιτς(46΄ Στάνκοβιτς), Καρανίκας(46΄ Μπέρτος), Ζίφκοβιτς(46΄ Μπάλλας), Σεσέροβιτς(46΄ Φατιόν), Χαλάτσης(46΄ Γιάκος), Σικάβκα(46΄ Νούνιτς), Νούσιος(46΄ Φιλίποβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς(46΄ Πινακάς)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος