Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ποταμιά-ΠΑΣ Λαμία 0-10

Η Λαμία «ξεμούδιασε» σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα ενάντια στην Ποταμιά, που κατέβηκε να αγωνιστεί χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, επικρατώντας με 0-10.
Η φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας διεξήχθη την Κυριακή 21 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να είναι στους 30 βαθμούς και παρουσία περίπου 100 θεατών.
Η πρωταθλήτρια Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη αγωνίστηκε στο φιλικό χωρίς να έχει κάνει κάποια προετοιμασία, ώστε να βοηθήσει την ομάδα της Λαμίας για την προετοιμασία της. Μοιραία υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας με τους Ευρυτάνες να γνωρίζουν την ήττα με 10-0.
Η Λαμία του Μάκη Χάβου έδωσε το πρώτο της χαλαρό φιλικό «τεστ», παρουσιάζοντας θετική εικόνα στο α΄ μέρος, που και το σκορ ήταν ήδη στο 0-7. Στην επανάληψη σκόραρε ακόμη 3 φορές φτάνοντας στο τελικό 0-10. Από 4 και 2 γκολ αντίστοιχα πέτυχαν οι Ροτζέριο Τουράμ και Χουάν Τομάς δυο φορές σκόραρε και ο Δημήτρης Ανάκογλου και ένα τέρμα πέτυχαν οι: Λαζάρ Ρόμανιτς και Ανέστης Βλαχομήτρος. Δοκάρι είχε στο α΄ μέρος ο Μανώλης Σάλιακας.
Η Λαμία θα αγωνιστεί ξανά σε νέο φιλικό με την ΑΕΚ στο ΔΑΚ Λαμίας την Τετάρτη(24/7), ενώ την Παρασκευή(26/7) θα παίξει στο Καρπενήσι με τον ΝΠΣ Βόλος. Η νταμπλούχος Ευρυτανίας Ποταμιά θα ξεκινήσει προετοιμασία για την Γ΄ Εθνική τον Αύγουστο και έχει «κλείσει» παιχνίδι πριν την έναρξη των προπονήσεων στις 7 Αυγούστου με την ομάδα Κ19 της ΑΕΚ.

Περίπου 100
Η φιλική αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών, εκ των οποίων αρκετοί ήταν και εκδρομείς από την γειτονική μας Λαμία.



Χωρίς προετοιμασία
Η Ποταμιά κατέβηκε χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, βοηθώντας την Λαμία να δώσει ένα προπονητικό «τεστ».

Ανανέωσε ο Τομάς


Ο 34χρονος Ισπανός Χουάν Τομάς(Φωτογραφία), «χρυσός» σκόρερ του προημιτελικού στο Καραισκάκη με τον Ολυμπιακό ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Λαμιώτες.

Βύντρα 15 χρόνια μετά


Ο πολύπειρος άλλοτε διεθνής άσος Λουκάς Βύντρα(Φωτογραφία) έκανε ανεπίσημη «πρώτη» με τη Λαμία. Είχε προπονηθεί το 2004 στο Καρπενήσι με την Ολυμπιακή Ομάδα του Στράτου Αποστολάκη.

Από 1 45λεπτο
Το πρώτο ημίχρονο σφύριξε ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας στο πλαίσιο βιωματικού μαθήματος και το δεύτερο 45λεπτο ο αξιολογημένος ρέφερι 3ης κατηγορίας Δημήτρης Κουρλός.

Στα γκολπόστ ο Κουτρούμπας-Δεξιά ο Χαλλής

 













Κάτω από την εστία της Ποταμιάς έκατσε ο 25χρονος Αγρινιώτης Στράτος Κουτρούμπας(Φωτογραφία Αριστερά), που έχει θητεία μεταξύ άλλων στις ομάδες της Κύπρου Ολυμπιακό Λευκωσίας και Φοίνικα Αγίας Μαρίνας, αλλά και στις ακαδημίες του Παναιτωλικού. Στο δεξί άκρο της άμυνας άρχισε ο Γιώργος Χαλλής(Φωτογραφία Δεξιά), ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Δυτικής Φθιώτιδας με θητεία δυο ετών στον ΑΠΟΚ.

Α΄ Μέρος

0-7 στα πρώτα 45΄
Η Λαμία παίζοντας απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο κυριάρχησε, δημιούργησε σωρεία χαμένων ευκαιριών και σκόραρε 7 φορές στο 1ο 45λεπτο.

Αρχή με Τομάς
Η Λαμία έκανε «σεφτέ» στα γκολ στο 13΄ όταν ο Ροτζέριο Τουράμ άνοιξε δεξιά στον Τάσο Καραμάνο, που σέντραρε και ο Χουάν Τομάς με κεφαλιά έκανε το 0-1.



Δοκάρι με Σάλιακα


Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε δοκάρι στο 16΄ όταν μετά τη σέντρα του Σκαρντοβέλι Βάντερσον, ο Μανώλης Σάλιακας σούταρε, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Ευρυτάνων και να περνά άουτ.


Πρώτο Τουράμ


Ο Βραζιλιάνος Τουράμ στο 20΄ μετά τον συνδυασμό των Σκόνδρα, Δημούτσου και τη μπαλιά του Μπεχαράνο με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.



Πήρε «φόρα»
Ο νεοαποκτηθείς σέντερ φορ Ροτζέριο Τουράμ συνέχισε να σκοράρει στο 32΄, όταν μετά την σέντρα του Σκαρντοβέλι Βάντερσον από αριστερά με σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς πραγματοποίησε το 0-3.



Δυο με το κεφάλι
Ο ποιοτικός μέσος Χουάν Τομάς πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 33΄ όταν ο Μανώλης Σάλιακας σέντραρε από δεξιά και ο Τομάς με κεφαλιά πέτυχε το 0-4.



Τρίτο προσωπικό
Η Λαμία έκανε 5 τα τέρματα της στο 35΄ όταν το σουτ του Λαζάρ Ρόμανιτς κόντραρε σε αντίπαλο με τον Ροτζέριο Τουράμ από κοντά να σκοράρει για το 0-5.


0-6 με Ρόμανιτς


Ο Λαζάρ Ρόμανιτς χρίστηκε σκόραρε στο 39΄, μετά την ακριβείας σέντρα του Σκαρντοβέλι Βάντερσον από αριστερά με κεφαλιά έκανε το 0-6.


Καρέ ο Τουράμ
Ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ροτζέριο Τουράμ ξεμαρκαρίστηκε και με έξοχο σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε το 0-7 σκοράροντας για 4η φορά στο ματς.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Σάλιακας σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Τουράμ προ του Κουτρούμπα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
6΄: Ο Βύντρα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, το γύρισμα του Μπουμπουρή προς τα πίσω απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
8΄: Ο Καραμάνος έδωσε στον Μπεχαράνο, που σούταρε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
9΄: Ο Δημούτσος έβγαλε στον Ρόμανιτς, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά και ο Ζαραβέλης με αυτοθυσία προ της γραμμής απέκρουσε σωτήρια.
11΄: Σουτ του Μπεχαράνο εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
13΄: Ο Τουράμ πάσαρε στον Καραμάνο, που έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά με του Κουτρούμπα να αποκρούει.
14΄: Ο Μπεχαράνο βρήκε στον Καραμάνο που σέντραρε από δεξιά και ο Τομάς με κεφαλιά έκανε το 0-1.
16΄: Ο Βάντερσον σέντραρε από αριστερά και σουτ του Σάλιακα εκτός περιοχής κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μεγάλου Χωριού.
20΄: Μετά από συνδυασμό των Σκόνδρα, Δημούτσου, ο Μπεχαράνο έβγαλε μπαλιά στον Τουράμ που με σουτ στην δεξιά γωνία έγραψε το 0-2.
32΄: Ο Βάντερσον σέντραρε από δεξιά και σουτ του Τουράμ κατέληξε στην αριστερή γωνία (0-3).
33΄: Ο Σάλιακας σέντραρε από δεξιά και ο Τομάς με κεφαλιά πέτυχε το 0-4.
35΄: Ο Βάντερσον πάσαρε στον Ρόμανιτς που σούταρε η μπάλα κόντραρε και ο Τουράμ από κοντά με νέο σουτ σκόραρε (0-5).
39΄: Ο Βάντερσον σέντραρε από αριστρερά και ο Ρόμανιτς στο πρώτο δοκάρι με προβολή έκανε το 0-6.
41΄: Ο Ρόμανιτς σένταρε από δεξιά και το σουτ του Τομάς απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκιπερ Καλύβας.
44΄: Ο Τουράμ ξεμαρκαρίστηκε και με σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς διαμόρφωσε το 0-7.

Β΄ Μέρος

Κατεβασμένος ρυθμός
Στο δεύτερο μέρος η Λαμία κατέβασε στροφές, ωστόσο σκόραρε 3 φορές για να διαμορφωθεί το τελικό 0-10.

Ανέλαβε ο Ανάκογλου


Ο Δημήτρης Ανάκογλου ανέλαβε δράση στο δεύτερο μέρος στο 58΄ μετά από μια ακόμη ασιστ του Σκαρντοβέλι Βάντερσον από αριστερά σκόραρε με σουτ (0-8). Ενώ στο 63΄ ο Νίκος Τσούκαλος γύρισε στον Δημήτρη Ανάκογλου που με πλασέ στην δεξιά γωνία των Μεγαλοχωριτών διαμόρφωσε το 0-9.




0-10 με Βλαχομήτρο


Ο Ανέστης Βλαχομήτρος, ποδοσφαιριστής της Κ19 στο 81΄ μετά τη σέντρα του Νίκου Τσούκαλου από αριστερά έγραψε το τελικό 0-10.



Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Βάντερσον σέντραρε από αριστερά και ο Ανάκογλου με σουτ σκόραρε για το 0-8.
63΄: Ο Τσούκαλος γύρισε στον Ανάκογλο,  που από κοντά με πλασέ στην δεξιά γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-9.
79΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. έκλεψε έδωσε στον Μπακαλίδη που καθυστερήσει να πλασάρει σε κενή εστία, με τον Θεοδωρόπουλο να γυρίζει και να μπλοκάρει το πλασέ του παίκτη των γηπεδούχων.
81΄: Ο Νικολόπουλος έδωσε στον Τσούκαλο που σέντραρε από αριστερά και ο Βλαχομήτρος σκόραρε για το τελικό 0-10.

Κίτρινες Κάρτες
-


Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Κουτρούμπας(38΄ λ.τρ. Καλύβας), Χαλλής(46΄ Αθανασόπουλος), Ξαγάρας, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Μπουμπουρής(46΄ Μαντζιούτας Κ.), Κατσαρής, Λέρης(46΄ Ζαλοκώστας Ι.), Κουρλός(46΄ Ζαλοκώστας Δ.), Γενιτσαρόπουλος(46΄ Μισύρης), Μπακαλίδης

Λαμία (Μάκης Χάβος): Βελλίδης(46΄ Θεοδωρόπουλος, 75΄ Σόμογλου), Σκόνδρας(66΄ Κουδουνάς), Βάντερσον(58΄ Ματθαίου), Σάλιακας(58΄ Κωστίκας), Μπεχαράνο(38΄ Ράμος, 77΄ Καραγιάννης Χ.), Δημούτσος(46΄ Μπουλούλης), Τομάς(58΄ Τσούκαλος), Τουράμ(46΄ Ανάκογλου, 77΄ Νικολόπουλος), Καραμάνος(66΄ Βλαχομήτρος), Ρόμανιτς(66΄ Κατσέρης), Βύντρα(46΄ Ασίγκμπα)

Διαιτητής: Γιάννης Καλύβας (Εκπαιδευτής Διαιτησίας ΕΠΣ Ευρυτανίας) Α΄ Μέρος/ Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας) Β΄ Μέρος
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος