Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο από το Καρπενήσι η Εθνική κωφών καλαθοσφαίρισης

Προετοιμασία στο Καρπενήσι πραγματοποιεί η Εθνική Ομάδων μπάσκετ κωφών των ανδρών. Οι διεθνείς προπονούνται και διαμένουν στο Hotel Spa Montana από τις 1έως τις 12 Ιουνίου.
Στόχος της προετοιμασίας είναι φυσικά η παρουσία της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας. Προπονητές της είναι οι: Θοδωρής Αλμπάνης και Γιώργος Καλαφατάκης. Την αποστολή αποτελούν οι: Πεταλάς, Απτόσογλου, Μίλιος, Γιαννόπουλος, Σταυρακόπουλος, Τασιούλης, Γρίλλης, Στρέκλας, Γκανάτσας, Ντικούδης, Ερηνάκης, Κωνσταντάρας, Βαγιόπουλος, Ντερτιλής, Τσαγκαρούλης, Τετώρος και Παπαδημητρίου. Ο Χάρης Γιαννόπουλος εκτελεί και χρέη τιμ μάνατζερ, ενώ ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος είναι γυμναστής.
Η Εθνική, η οποία ιδρύθηκε το 1991 συγκαταλέγεται στις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις του αθλήματος χάρης τις διακρίσεις της. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εν όψει Παγκοσμίου
Οι διεθνείς προετοιμάζονται για το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας, που θα γίνει από τις 27 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου. Πιθανόν να δοθούν φιλικά ματς στο Καρπενήσι με τοπική ομάδα.

«Δίδυμο» στον πάγκο

 












Την Εθνική προπονούν οι: Θοδωρής Αλμπάνης(Φωτογραφία αριστερά) και Γιώργος Καλαφατάκης(Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος έχει υπάρξει αθλητής του Ζαφειράκη Νάουσας, της Αναγέννησης Θεσσαλονίκης, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, του Κολοσσού Ρόδου και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, από τον οποίο άρχισε την προπονητική του καριέρα. Ακολούθησαν οι: Ηρακλής, Αργοναύτης Καλαμαριάς, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Κεραυνός Αγίου Παύλου, Ιπποκράτης Κω, Ελληνικό Κολλέγιο, GBA(Υπεύθυνος ακαδημιών), ακαδημίες ΠΑΟΚ και Γέφυρα. Ο δεύτερος είναι ένα σπουδαίο της Ελληνικής προπονητικής, έχοντας «κοουτσάρει» τους Αμπελοκήπους, την Εστία Φιλίας, τον Πανελευσινιακό, το Ηράκλειο, την ΑΕΚ, τη Δάφνη, τον Απόλλωνα Πάτρας, τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας, τον Πανιώνιο, τον Ηλυσιακό, τον Μακεδονικό, τον Πανελλήνιο, την Α.Ε. Λάρισας, τον ΠΑΟΚ, την Ολύμπια Λάρισας, το Μαρούσι, τον Ηρακλή, τον ΚΑΟΔ, τον Ίκαρο Καλλιθέας, το Ρέθυμνο, τον Κεραυνό Στρόβολου και τον Εθνικό. Υπήρξε παίχτης των Αμπελοκήπων, του Ιωνικού Νικαίας και του Απόλλωνα Σμύρνης

Μόνιμα Καρπενήσι
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει αρκετές προετοιμασίες στο Καρπενήσι με τελευταία το 2017 υπό τις οδηγίες του Ευρυτανικής καταγωγής Γιάννη Παπαδόπουλου. Εκείνη τη χρονιά κατετάγη 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντα.


Μεγάλες επιτυχίες
Η Εθνική έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πάτρα το 2000 και το Παγκόσμιο στην Αθήνα το 2002. Έχει μια δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας το 2004 και μία δεύτερη επίσης στο Παγκόσμιο της Κίνας το 2007. Το 2008 ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό της Γερμανίας, θέση που κατέκτησε το 2009 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ταΐβάν. Επιπλέον υπάρχουν πολλά σπουδαία «πλασαρίσματα» σε μεγάλες διοργανώσεις. 































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος