Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Νίκος Μαντζιούτας: «Πιο ώριμες οι συνθήκες για τη συμμετοχή της Ποταμιάς στη Γ΄ Εθνική»

Η ομάδα στην οποία προεδρεύει διέπρεψε τη φετινή αγωνιστική περίοδο, πετυχαίνοντας το απόλυτο 3 στα 3(Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Super Cup) αήττητη. Ο λόγος για τον Νίκο Μαντζιούτα, που παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Evrytania Sport για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόλογους παράγοντες του νομού μας, έχοντας ανιδιοτελή αγάπη για το τοπικό ποδόσφαιρο, το χωριό και την ομάδα του. Ο κ. Μαντζιούτας μας αναλύει μεταξύ άλλων τους λόγους της μη συμμετοχής στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, τη φετινή αφιέρωση των τίτλων και υπόσχεση στον αδικοχαμένο φίλο και παράγοντα Ηλία Ελευθερίου, αλλά  και σε τι στάδιο βρίσκεται ο προγραμματισμένος εν όψει της νέας περιόδου. Ιδιαίτερος λόγος έγινε για την παρακμή του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου, τη διαιτησία, την ΕΠΣΕ, το γηπεδικό, την σταδιακή άνοδο της ομάδας τα τελευταία χρόνια, για ανθρώπους που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στις επιτυχίες της ομάδας και τον βασικό ανταγωνιστή Αίολο.

Ο 33χρονος(31-12-1985) Νίκος Μαντζιούτας είναι «γέννημα-θρέμμα» Μεγαλοχωρίτης. Υπήρξε επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής της ομάδας, αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Το 2011 άρχισε να ασχολείται ενεργά διοικητικά και το 2017 ανέλαβε την Προεδρία(Τα προηγούμενα χρόνια στην Προεδρία ήταν οι: Πέτρος Μπακατσιάς, Θανάσης Μπακατσιάς και Πάνος Ελευθερίου), φτάνοντας στην πρώτη του σαιζόν σε αυτόν τον ρόλο στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία των Μεγαλοχωριτών, που φέτος σήκωσαν το «τρέμπλ». Μάλιστα υπήρξε υποψήφιος πρόσφατα στις Δημοτικές Εκλογές με τον συνδυασμό «Δύναμη Ανανέωσης» του Δημάρχου Νίκου Σουλιώτη, χάνοντας για ελάχιστες ψήφους την είσοδο του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Η Ποταμιά στην ιστορία της μετρά δυο πρωταθλήματα(2018, 2019), δυο κύπελλα(2016, 2019) και ένα Super Cup(2019) και είναι το μοναδικό σωματείο που έχει αγωνιστεί σε όλα τα πρωταθλήματα της Α΄ ΕΠΣΕ(1990-2019, καθώς ΑΠΟΚ και Αίολος έχουν συμμετάσχει σε παραπάνω κατηγορίες). Μαζί με τα άτομα της διοίκησης και ειδικότερα τους: Δημήτρη Νάσιο, Γιώργο Γκορόγια, Πάνο Ελευθερίου, Γιάννη Μαντζιούτα, Σπύρο Μαχαλιώτη και τον «αδικοχαμένο»  Ηλία Ελευθερίου έχουν προσφέρει πάρα πολλά στις διακρίσεις του συλλόγου. Ο μικρότερος αδερφός του Κώστας είναι εκ των αρχηγών της ομάδας, προσφέροντας και αυτός από όλα τα πόστα, όπως ο Λάμπρος Φλωράκης κ.α..

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Μαντζιούτα:
Evrytania Sport: Πρόεδρε να σε καλωσορίσουμε στη σελίδα μας. Μίλησε μας για την περασμένη σαιζόν, που βρήκε την ομάδα σου να κατακτά και τους τρεις στόχους.
Νίκος Μαντζιούτας: «Καλώς σας βρήκα. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε στόχο να πάρουμε και τους τρεις τίτλους. Είχαμε δώσει μια υπόσχεση με τα υπόλοιπα παιδιά στη διοίκηση για αυτό, διότι το χρωστάγαμε σε κάποιον και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, για να τα καταφέρουμε. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά.»

Evrytania Sport: Πέρυσι η ομάδα δεν συμμετείχε στη Γ΄ Εθνική, αν και πρωταθλήτρια. Ποιοι ήταν οι λόγοι που συνέβη αυτό;
Νίκος Μαντζιούτας: «Πέρυσι ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για τη Γ΄ Εθνική και είδαμε ότι απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα. Διαπιστώσαμε στη συνέχεια ότι σε σχέση με την πρώτη χρονιά είχε πέσει το επίπεδο στη Γ΄ Εθνική. Την πρώτη ίσως είχαν όλοι τον ενθουσιασμό και είχαν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, ενώ τη δεύτερη όπως αποδείχτηκε πολλές ομάδες ήταν αρκετά χαμηλότερης δυναμικής από την πρώτη. Στον σχεδιασμό που κάναμε είχαμε ζητήσει τη βοήθεια από την Περιφέρεια και τον Δήμο. Είχαμε πάρει κάποιες εγγυήσεις και εκεί που είχαμε προγραμματίσει κάποιες εκδηλώσεις και είχαμε κλείσει κάποιες ημερομηνίες, όμως προέκυψε το μοιραίο με τον Ηλία και τα σταματήσαμε όλα. Ήταν από την αρχή δύσκολα, θεωρούσαμε ότι θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα όπως την πρώτη χρονιά, ενώ δεν ήταν. Μόλις έγινε αυτό με τον Ηλία το αφήσαμε τελείως.»

Evrytania Sport: Υπάρχει προγραμματισμός για τη νέα περίοδο, στην οποία έχετε εκ νέου το δικαίωμα συμμετοχής στη Γ ΄Εθνική;
Νίκος Μαντζιούτας: «Θεωρώ ότι φέτος είναι πιο ώριμες οι συνθήκες να συμμετάσχουμε. Θεωρώ ότι πάλι θα μας βοηθήσει ο Δήμος και η Περιφέρεια, καθώς και η ΕΠΣ βέβαια. Με μια μεγάλη κινητοποίηση από τα μαγαζιά, με κάποιες εκδηλώσεις, με κάποιες δράσεις, πώληση εισιτηρίων διαρκείας θα μπορέσουμε να μαζέψουμε κάποιους πόρους, για να μπορέσουμε να πάμε στη Γ΄ Εθνική. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για αυτό.»

Evrytania Sport: Δηλαδή πρώτα θα υπάρξουν οι οικονομικές εγγυήσεις και μετά θα προχωρήσει ο προγραμματισμός;
Νίκος Μαντζιούτας: «Ναι. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια με τα παιδιά που είμαστε στη διοίκηση δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε κανέναν και πιστεύω μέχρι τώρα είμαστε πολύ συνεπείς. Θέλουμε αν μπορούμε να πάμε, όχι μόνο να πάμε, αλλά να έχουμε και μια αξιοπρεπή πορεία. Ούτε να πάμε και να διαλυθούμε, ούτε να κοροϊδέψουμε τα παιδιά, ούτε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με 8. Θέλω να πιστεύω ότι αν μπορέσουμε να πάμε θα έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία και αυτοί που θα ξεκινήσουμε σχεδόν αυτοί να τελειώσουμε και τη χρονιά»

Evrytania Sport: Το Μεγάλο χωριό στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας;
Νίκος Μαντζιούτας: «Υπάρχει μια στήριξη, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη και καλύτερη. Υπάρχει μια βοήθεια, αλλά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Η ομάδα δεν είναι δική μου, απλά είμαι εκεί για να τα βοηθήσω. Όποιος μπορεί να βοηθήσει το κάνει για την ομάδα και το χωριό, δεν το κάνει για εμένα. Δεν είμαι εγώ η ομάδα, είναι όμως οι παίχτες και ο κόσμος.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος.
Νίκος Μαντζιούτας: «Θεωρώ ότι ο κόσμος δεν ασχολείται πλέον με το ποδόσφαιρο. Έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες στους πιτσιρικάδες, έχουν πολλές δραστηριότητες, όπως το μπάσκετ, που απασχολεί πάρα πολλά άτομα, ενώ από 15 χρονών και μετά κάνουν όλη μέρα φροντιστήριο και δεν έχουν ελεύθερο χρόνο. Είναι λυπηρό αυτό, συμμετείχαν φέτος 8 ομάδες και σχεδόν οι περισσότερες δεν είχαν καν 18αδα και πολλές φορές και 11αδα, για να ξεκινήσει ένα ματς. Πιστεύω ότι έχει σβήσει γενικότερα το ενδιαφέρον στην πόλη. Παίζουν σε ένα παιχνίδι 22 άτομα και στην κερκίδα δεν υπάρχουν ούτε δυο άτομα, δυο φίλοι να δουν έναν παίχτη. Πολύ βασικό ρόλο για όλα αυτά παίζουν και οι διοικήσεις. Έχουν μείνει κάποια παιδιά σε κάθε ομάδα, που προσπαθούν και τρέχουν για το καλό της ομάδας, αλλά είναι μόνοι τους. Δεν υπάρχει κίνητρο να πάνε οι παίχτες στο γήπεδο. Σίγουρα δεν βοηθάει ο κόσμος, οι παίχτες, αλλά δεν υπάρχουν και οι διοικήσεις δυστυχώς. Στην ομάδα μου είχα πολλούς παίχτες τα τελευταία 3-4 χρόνια που συμμετείχαν στην ομάδα κανονικά κάθε μέρα στο γήπεδο και μόλις έφυγαν να πάνε σε άλλη ομάδα ξαφνικά σταμάτησαν να πάνε στο γήπεδο. Δεν τους δινόταν ένα κίνητρο. Είναι λυπηρό αυτό.»

Evrytania Sport: Υπήρχε φέτος και σημαντική βοήθεια από την ΕΠΣ με τις δωρεάν διαιτησίες.
Νίκος Μαντζιούτας: «Ήταν πληρωμένες οι διαιτησίες και αυτό είναι ακόμη ένα σημάδι ότι δεν φταίει ούτε το γηπεδικό, διότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερα γήπεδα, ούτε τα χρήματα είναι το μόνο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μείνει πάρα πολύ λίγοι στο ποδόσφαιρο και στη διοίκηση και στην κερκίδα και στο γήπεδο. Αυτό φαίνεται και από τα παραδείγματα που ανέφερα. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν, δεν υπάρχει κόσμος, ούτε στην κερκίδα, ούτε στον πάγκο, ούτε στο γήπεδο, ούτε πουθενά. Σε κάθε ομάδα είναι 1-2 άτομα που τρέχουν να βγάλουν εις πέρας την χρονιά. Θα μπορούσανε να είναι πιο κοντά στις ομάδες κάποιοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Είναι πολύ λυπηρό, διότι πολλοί έχουν παίξει μπάλα. Τα χρήματα παίζουν ρόλο, αλλά δεν είναι το πιο βασικό.»

Evrytania Sport: Ο βασικός σας αντίπαλος ήταν ο Αίολος και φέτος.
Νίκος Μαντζιούτας: «Η αξία του αντίπαλου δίνει μεγαλύτερη αξία στον νικητή. Ο Αίολος έχει φτιάξει έναν κορμό όλα αυτά τα χρόνια με τα θετικά και τα αρνητικά του. Έκανε πολύ καλές προσθήκες το καλοκαίρι, μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Το πρωτάθλημα κρίθηκε πάλι στο τελευταίο ματς. Τον κερδίσαμε μόλις μια φορά άνετα με 3-0 στον δεύτερο γύρο. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν ντέρμπι και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν, διότι χωρίς τη δύναμη του δεν θα είχε αξία και το δικό μας πρωτάθλημα. Ήταν πολύ ικανός αντίπαλος»

Evrytania Sport:  Πιστέψατε κάποια στιγμή ότι θα χαθεί κάποιος από τους στόχους σας;
Νίκος Μαντζιούτας: «Φαινόταν από την αρχή της χρονιάς ότι ο ΑΠΟΚ δεν θα ήταν ανταγωνιστικός παρότι προερχόταν από τη Γ΄ Εθνική. Επομένως είχαμε ένα αβαντάζ στο Super Cup. Παρότι είναι η πιο ιστορική ομάδα στον νομό φάνηκε ότι φέτος δεν θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός και θεωρώ ότι ήμασταν το φαβορί. Όσον αφορά το κύπελλο από τη στιγμή που κέρδισε ο ΑΠΟΚ τον Αίολο μετά με τα προβλήματα που βασάνιζαν τον ΑΠΟΚ όλη την χρονιά ήταν πιο εύκολο για εμάς να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Στον τελικό με τη Φραγκίστα είχαμε το πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίπαλο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Όσον αφορά το πρωτάθλημα ήταν βασικός μας στόχος από την αρχή. Το είχαμε κατακτήσει και πέρυσι, όμως το να ανεβείς στην κορυφή είναι εύκολο, το να διατηρηθείς είναι πολύ δύσκολο και ήταν υπόσχεση. Δουλέψαμε για αυτό 4-5 χρόνια και ούτε μας έδωσε κάποιος τα εκατομμύρια να πάρουμε 10 παιχταράδες. Να μείνουμε στην κορυφή ήταν υπόσχεση στον Ηλία και κάναμε τα πάντα για αυτό. Θεωρώ ότι είχαμε στη διάρκεια της χρονιάς την καλύτερη ομάδα, τους καλύτερους παίχτες, τελειώσαμε αήττητοι το πρωτάθλημα. Είχαμε δώσει από το καλοκαίρι καλά δείγματα γραφής και από το φιλικό με το Νέο Κρίκελλο στη Λαμία, τωρινή δευτεραθλήτρια ομάδα της Φθιώτιδας, που συμμετέχει σε καλύτερο πρωτάθλημα και την κερδίσαμε 0-2. Τότε είχαμε δείξει ότι είμαστε καλή ομάδα, παρότι παίξαμε με απουσίες. Επομένως το να πάρουμε το πρωτάθλημα, να φτάσουμε εκεί και να διατηρηθούμε ήταν πολύ δύσκολο, για αυτό κάναμε και τον Γενάρη προσθήκες, να βοηθήσουμε την ομάδα ακόμη περισσότερο και πήραμε και το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και ήμουν σίγουρος για την ομάδα και τους παίχτες μου έναν-έναν. Για αυτό και φέτος πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και το τελευταίο ματς είχαμε ήδη τυπώσει με τα υπόλοιπα παιδιά της διοίκησης τα μπλουζάκια του πρωταθλητή, χωρίς να θέλω να μειώσω τον Αίολο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και το πήραμε.»

Evrytania Sport: Η Ποταμιά κατά κοινή ομολογία είναι μια παρέα όλα αυτά τα χρόνια. Πως το επιτυγχάνετε αυτό;
Νίκος Μαντζιούτας: «Τα πάντα ξεκινούν από τη διοίκηση. Εμείς ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πριν από 7-8 χρόνια, τη σαιζόν 2011-2012. Η ομάδα ήταν 5η-6η, δεν έμπαινε καν στην 4αδα των Play Off. Από τότε ήρθαν και άλλα παιδιά στη διοίκηση, χρόνο με τον χρόνο προσθέταμε και καλούς παίχτες στο ρόστερ μας και σιγά-σιγά χτίσαμε όλο αυτό. Πήραμε το 2016 το κύπελλο, το πρώτο τη ιστορίας μας, το 2018 πήραμε το πρωτάθλημα και το 2019 πήραμε το δεύτερο, μαζί με το κύπελλο και το Super Cup. Θεωρώ ότι οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε νέα παιδιά, ασχολούμαστε με αυτό εντατικά, δεν έχουμε κοροϊδέψει κανέναν ούτε στην πληρωμή ούτε στην αποδέσμευση δελτίων και σε κάτι άλλο. Θεωρώ ότι είμαστε έντιμοι, είμαστε μια παρέα και στον αγώνα, παίχτες και διοίκηση, στη διασκέδαση και στην καθημερινότητα μας. Η προσπάθεια είναι ομαδική, ξεκινάει από τη διοίκηση, που είμαστε πολλά άτομα και τρέχουμε. Είμαστε ειλικρινείς και δεν είχαμε τάξει σε κανέναν κάτι περισσότερο. Αυτό είναι το βασικότερο και η προσπάθεια είναι ομαδική από όλους»

Evrytania Sport: Ας αναφερθούμε τώρα σε κάποιους κομβικούς ανθρώπους των τελευταίων ετών όσον αφορά το προπονητικό κομμάτι.
Νίκος Μαντζιούτας: «Το ότι η ομάδα έφτασε μέχρι το 2011-2012 να υφίσταται, που ξεκίνησα εγώ να ασχολούμαι πιο ενεργά σημαίνει ότι βοήθησαν αρκετοί πριν από εμένα, όπως ο Λάκης Λαμπαδάρης, ο Βασίλης Μπούρας, ο Γιάννης Μαντζιούτας κ.α.. Διοίκηση, προπονητές, τα πάντα, αλλιώς δεν θα υπήρχε καν. Εμείς ξεκινήσαμε με τον Σπύρο Κολόκα, μας βοήθησε πολύ στα πρώτα βήματα, μας οργάνωσε σε πολλά θέματα, μας έφερε νέους παίχτες, που ήταν απαραίτητοι, καθώς ήταν υποχρεωτικό να παίζει ένας παίχτης κάτω των 20. Αλλάξαμε έδρα, διότι ήταν δυστυχώς ακατάλληλο το γήπεδο της Ποταμιάς. Μετά ήρθε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, ο οποίος εξέλιξε ακόμη περισσότερο την ομάδα, την έμαθε να δουλεύει. Είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, έχουμε παραμείνει και φίλοι, παρότι πριν τη συνεργασία με την ομάδα μας δεν τον ήξερα καλά. Τον εκτιμώ πάρα πολύ. Σε συνδυασμό με τον Χρήστο Λιάνγκο, ο οποίος είχε έρθει και βοήθησε την ομάδα χωρίς σχεδόν καθόλου οικονομικές απαιτήσεις, ανεβήκαμε και άλλο επίπεδο, καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο, που ήταν ένας στόχος ασύλληπτος στην αρχή της χρονιάς. Σκεφτείτε ότι τερματίσαμε τη χρονιά 5οι, πήραμε το κύπελλο και στο πρωτάθλημα έπαιζε και ο Αίολος και ο ΑΠΟΚ και η Μυρίκη και τα Άγραφα. Μετά το κύπελλο η ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία στο κύπελλο ερασιτεχνών. Κέρδισε εκτός έδρας τον κυπελλούχο Αιτωλοακαρνανίας Α.Ο. Χάλκειας με 0-1 και ενώ όλοι μας είχαν για 8 και 9 γκολ με το πάθος των παιχτών και την αυταπάρνηση τους, αλλά και το πλάνο του Τσιγαρίδα και του Λιάνγκου. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Μετά παίξαμε με την πρωταθλήτρια ομάδα της Γ΄ Εθνικής την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Πάλι ενώ μας περίμεναν όλοι να διασυρθούμε καταφέραμε και πήγαμε το ματς στο γκολ, το οποίο δεχτήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο αντίπαλος είχε παίχτες που είχαν περάσει από Α΄ Εθνική, εγνωσμένης αξίας. Κάναμε μια αξιόλογη πορεία, παρότι πιθανόν η ομάδα να μην είχε το ταλέντο που είχαν οι άλλες ομάδες απέδειξαν με τη δουλειά και με το πάθος τους να καταφέρουν αυτό που τότε ήταν αδιανόητο, μια ομάδα 5η να πάρει το κύπελλο. Για κάποιους λόγους δεν συνεχίστηκε η συνεργασία με τον κ. Τσιγαρίδα, παρότι παραμείναμε φίλοι και τον εκτιμώ πάρα πολύ. Ήρθε ο Λάκης Αναστασόπουλος , μας έβαλε και αυτός ακόμη περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι, βοηθώντας μας σημαντικά. Δυστυχώς είχαμε ένα άδοξο τέλος λίγο πριν τη λήξη των Play Off, λύθηκε η συνεργασία μας μετά από ένα κακό αποτέλεσμα με τον Αίολο. Έπρεπε να πάθει η ομάδα ένα σοκ και όταν δεν μπορείς να διώξεις 15 παίχτες μέσα στη σαιζόν και το «μάρμαρο» το πληρώνει πάντα ο προπονητής. Αλλάξαμε προπονητή και πήραμε τον Γιάννη Φλωράκη, ο οποίος είναι πολυνίκης του θεσμού τα τελευταία χρόνια και ήταν τότε διαθέσιμος. Ευτυχώς κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στο τελευταίο ματς με γκολ στο τέλος. Την επόμενη χρονιά συνεχίσαμε πάλι με τον κ. Φλωράκη, ο οποίος έχει τη νοοτροπία νικητή και μέσα από αυτό φτάσαμε στους τρεις τίτλους. Γενικά με όλους τους προπονητές έχω άριστες σχέσεις, ειδικά με τον Δημήτρη Τσιγαρίδα.»

Evrytania Sport: Είστε και μια ομάδα που τιμάει ανθρώπους που προσέφεραν σε αυτήν.
Νίκος Μαντζιούτας: «Προσπαθούμε να μένουμε ταπεινοί και να μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και που φτάσαμε. Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας μας άλλαξε επίπεδο και μας έφερε τον πρώτο τίτλο. Δεν μπορώ να το ξεχάσω αυτό, όπως και ο Γιώργος Ζαγκότσης έμεινε στην Ποταμιά σε πολύ δύσκολα χρόνια, πάλευε κάτω από αντίξοες συνθήκες κάποιες φορές και έμεινε στην ομάδα περίπου 20 χρόνια. Δεν μπορείς κάποια πράγματα να τα ξεχάσεις, παρότι δεν ήταν μαζί μας στα πρωτάθλημα. Άξιζε να βραβευτεί, όπως και άλλοι βέβαια, που δεν είχαμε την ευκαιρία να τους βραβεύσουμε ακόμη και θα γίνει στο μέλλον. Και άλλοι έχουν βοηθήσει την ομάδα.»

Evrytania Sport: Στην Ποταμιά αγωνίστηκαν και δυο μεγάλα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, οι Γιάννης Χρυσάφης και Γιάννης Σιδεράκης.
Νίκος Μαντζιούτας: «Την πρώτη χρονιά και ενώ είχαμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό ρόστερ μέσω του ποδοσφαιριστή μας Γιώργου Φαρμάκη καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με τον Γιάννη Χρυσάφη, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μαζί του. Κακά τα ψέματα το πρωτάθλημα μας είναι πολύ υποβαθμισμένο σε δυναμική και αρκετά μακριά από την Αθήνα. Ο Χρυσάφης είναι ένας παίχτης που έχει αγωνιστεί 7 χρόνια στην Α΄ Εθνική, είχε την εμπειρία και την ποιότητα και με σημαντικά του γκολ στα Play Off και στο τελευταίο ματς πήραμε το πρωτάθλημα. Φέτος πάλι μέσω μιας γνωριμίας του Γιώργου Φαρμάκη ήρθαμε σε επαφή με τον Σιδεράκη, που έφτασε να παίζει στον Ολυμπιακό και στον Πανιώνιο. Είχαμε χτίσει και ένα όνομα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας, ότι δεν πρόκειται κανείς να χάσει τα λεφτά του. Πιστεύω ότι βοήθησε και αυτό. Ήρθαμε σε επαφή μαζί του, τον συναντήσαμε και μας βοήθησε και αυτός τα μέγιστα. Θεωρώ ότι είναι τιμή για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο που παίχτες τέτοιας αξίας έχουν φτάσει να παίζουν στο Καρπενήσι έστω και 5 παιχνίδια. Έχουν περάσει και άλλοι ποδοσφαιριστές, ίσως και καλύτεροι. Τέτοιοι όμως με το βιογραφικό του Σιδεράκη και του Χρυσάφη, όπως και του Γουλέτα θεωρώ πως δεν έχουν έρθει στο Καρπενήσι. Δεν θέλω να ξεχωρίσω τον Σιδεράκη, αλλά έχει καταγράψει 80 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική και ήρθε σε ηλικία μόλις 31 ετών. Μας βοήθησαν πάρα πολύ και οι δυο με την εμπειρία και την ικανότητα τους. Πιστεύω ούτε αυτοί το μετάνιωσαν και πέρασαν καλά, αυτό φάνηκε και με την επιστροφή του Χρυσάφη. Και με τον Σιδεράκη ήταν μια άριστη συνεργασία και ίσως κάποια στιγμή συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας.»

Evrytania Sport: Σχολίασε μας το επίπεδο της διαιτησίας στην Ευρυτανία.
Νίκος Μαντζιούτας: «Η διαιτησία πάντα για όλους είναι πρόβλημα, είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Δεν φταίνε όμως οι διαιτητές. Θεωρώ ότι για το επίπεδο του πρωταθλήματος και των ομάδων οι διαιτητές είναι αρκετά καλοί. Έχουν γίνει τεράστια βήματα και συγχαρητήρια στον κ. Καλύβα, στον κ. Δροσίνη και στην ΕΠΣ, σε όλους αυτούς που είναι εκεί. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουν και προσπαθούν ασχέτως αποτελέσματος. Κάνουν τεράστια προσπάθεια και θεωρώ ότι είναι σε καλά επίπεδα. Από ότι μαθαίνουμε παντού και Α΄ Εθνική διαιτητές όταν πηγαίνει να παίξει στο τοπικό στην περιοχή του πάντα υπάρχει γκρίνια. Ακόμη και να έχει παίξει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι φαινόμενο παντού, έτσι είναι και εδώ. Για το επίπεδο μας θεωρώ ότι η διαιτησία είναι μια χαρά. Σίγουρα μπορεί να γίνει και καλύτερη, αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση.»

Evrytania Sport: Πάμε τώρα στο κεφάλαιο γηπεδικό.
Νίκος Μαντζιούτας: «Στη Γ΄ Εθνική η ομάδα θα συμμετάσχει στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, που δεν είναι η φυσική της έδρα, που είναι το γήπεδο του Μεγάλου Χωριού. Δυστυχώς από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ομάδα είχα κάνει μια συνάντηση με τον τότε Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη. Προσπάθησα να βρω μια λύση για το γήπεδο, υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα. Είμαστε και στην Ελλάδα, που ανακύπτουν συνεχώς προβλήματα, γραφειοκρατία, οριοθετήσεις ποταμού κτλ. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα γίνει το γήπεδο, όμως και με την προσπάθεια μου να ενασχοληθώ με τα κοινά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ώστε κάποια στιγμή αν μπορέσουμε να φτιάξουμε το γήπεδο, να έχουμε την έδρα μας, διότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Πιστεύω αν είχαμε την έδρα μας γενικότερα η περιοχή της Ποταμιάς θα ήταν πιο συσπειρωμένη και θα ήταν ακόμη πιο κοντά στην ομάδα. Τώρα όσο και να το κάνεις μακριά από την έδρα σου δεν σε βοηθάνε ούτε οι ίδιοι. Τα επόμενα χρόνια ίσως φτιάξουμε το γήπεδο, ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται κάποια γήπεδα, στο Γυμνάσιο, στη Δυτική Φραγκίστα, θα έρθει και η δική μας σειρά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό, ας γίνει το γήπεδο και ας μην είμαι εγώ Πρόεδρος. Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια φορά ένα αξιόλογο γήπεδο.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας Πρόεδρε σε ευχαριστούμε και κάνε μας τον επίλογο.
Νίκος Μαντζιούτας: «Ήθελα να σε ευχαριστήσω, διότι χάρης σε εσάς, την προσπάθεια σας και τη σελίδα σας και πραγματικά το λέω προωθείτε το ποδόσφαιρο μας με τα χίλια δυο προβλήματα. Το βοηθάτε να εξελιχτεί και να υπάρχει. Χωρίς εσάς δεν ξέρω αν θα υπήρχε καν. Ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί, αλλά εσείς κάνετε τρομερή δουλειά.  Δεν το λέω για τη συνέντευξη, για να σας χαϊδέψω τα αυτιά, το συζήτησα πρόσφατα και με τον Σιδεράκη. Το έργο σας είναι τόσο σημαντικό, διότι γίνεται χωρίς τη δόξα που θα έπρεπε να έχετε και χωρίς τις οικονομικές απολαβές, που θα έπρεπε να έχετε.»







Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος