Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Πανίσχυρος ο Βαγγέλης Γραμμένος-Στήριξη της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Παντοδύναμη βγήκε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου. Ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε με 56 ψήφους επί συνόλου 69. «Οχι» είπαν μόνο ο Ολυμπιακός, η ΑΕΛ και οι ΕΠΣ Πειραιά, Εύβοιας και Κέρκυρας. «Παρών» δήλωσε η ΕΠΣ Λακωνίας ενώ καταγράφηκαν επτά απουσίες: Οι Αρης, Λαμία, ΟΦΗ,  Παναιτωλικός, Πανιώνιος και ΕΠΣ Ηλείας και Θεσπρωτίας.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και για τον οικονομικό απολογισμό της ΕΠΟ, ο οποίος εγκρίθηκε με 59 «ναι», ενώ υπήρχαν τέσσερα «όχι» (Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Αρης και ΕΠΣ Πειραιά) και ένα «παρών» (ΕΠΣ Λασιθίου).
Στον απολογισμό της διοίκησης της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, την αναμόρφωση του Κυπέλλου Ελλάδος για τη βελτίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Για το θέμα της βίας σχολίασε: «Η βία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού. Δεν στάθηκε δυνατό και φέτος να αποτρέψουμε κάποια φαινόμενα, αλλά έγινε κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Την μάχη δεν την κερδίζεις μόνο με ποινές, αλλά χρειάζεσαι και την εγρήγορση και συμπαράστασης της πολιτείας».
Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Νίκος Δροσίνης, που στηρίζουν τη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου από το ξεκίνημα της παρουσίας της.

«Απομένει η ψηφιακή ίνα για το VAR»
Είπε ακόμη για το VAR: «Εχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, τα σεμινάρια επιμόρφωσης είναι συνεχή και απομένει η ψηφιακή ίνα στα γήπεδα, με τις εργασίες να έχουν ήδη προχωρήσει». Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για την παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης: «Προτείνω σε όσους κάνουν κριτική να αναζητήσουν στο πρόσφατο παρελθόν του λόγους για τους οποίους υπήρξε η ξένη παρέμβαση. Υπάρχει μια αλληλουχία. Πηγαίνετε λίγο πίσω, μην ξεχνάτε τι έγινε στο παρελθόν και θα καταλάβετε».
Και απάντησε και για την κατάσταση στην Εθνική ομάδα: «Εχει παίξει τέσσερις αγώνες, πήγε καλά στους δύο πρώτους και δεν πήγε καλά στους άλλους δύο. Γιατί δεν μπορεί η Εθνική ομάδα να κάνει κακά παιχνίδια; Για μια εβδομάδα υπήρξε κακή εμφάνιση και κακή επικοινωνία. Αλλά η Εθνική δεν χάνεται, θα γίνει αυτό που πρέπει». 
Χούμπελ: «Περισσότεροι αστυνομικοί απ' τη Λωρίδα της Γάζας»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA Χέρμπερτ Χούμπελεξήγησε ότι το φαινόμενο της βίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. «Πρέπει να έχουμε τελικό Κυπέλλου με θεατές και κόσμο στα εκτός έδρας ματς. Γιατί να υπάρχουν μόνο φίλαθλοι των γηπεδούχων; Περισσότεροι είναι οι αστυνομικοί απ' ό,τι στη... Λωρίδα της Γάζας. Μιλάω ενώπιον της κοιτίδας του πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Δώστε μας την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να υπάρχει αλληλεγγύη. Πριν 15 χρόνια ήσασταν πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά πρέπει να τηρεί η Ελλάδα τα διεθνή πρότυπα».
Οσον αφορά στο κομμάτι της διαιτησίας, τόνισε: «Οποτε ερχόμαστε στην Ελλάδα, ακούμε παράπονα και διαμαρτυρίες. Αυτά συμβαίνουν φίλοι μου παντού. Τα χρησιμοποιείτε για να ασκείτε πίεση στους διαιτητές. Γι' αυτό η ΚΕΔ είναι σημαντική». Τέλος, αφού επισήμανε πως «εμείς δεν ήρθαμε από μόνοι μας για να βγούμε πάνω από εσάς. Μην ξεχνάμε την ιστορία. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν στα όρια της εξόδου και η Επιτροπή Εξομάλυνσης είχε προτείνει να έρθει η Επιτροπή Παρακολούθησης. Ο δικός μας ρόλος είναι να υπάρχει μια νέα γενιά Ελλήνων διαιτητών».
Μάλιστα αναφερθείς στο θέμα της μισθοδοσίας του αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιραείπε: «ο πρόεδρος μού ζήτησε η FIFA και η UEFA να αναλάβει την κάλυψη των μισθών του κυρίου Περέιρα. Θα καλυφθεί από εμάς. Το μετέφερα και υπόσχομαι ότι μπορεί να γίνει αυτό. Το επιχείρημα ότι είναι μεγάλο το κόστος για τον Περέιρα δεν θα υπάρχει πλέον. Εμείς πληρώνουμε και τα άλλα δυο μέλη της ΚΕΔ».





Ρεπορτάζ: ethnos.gr