Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Νίκος Σκοπέτος: «Μεγάλο λάθος η απόσυρση του ΑΠΟΚ από τα μπαράζ»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο φοιτητής στο ΤΕΙ Δασοπονίας Νίκος Σκοπέτος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Βελουχίου. Ο νεαρός μεσοαμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport, μιλώντας μας για τη φετινή σαιζόν του συλλόγου, που ήταν η χειρότερη την ιστορία του. Μας αναλύει αρχικά τους λόγους της κακής πορείας του Βελουχίου στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ χαρακτηρίζει ως λανθασμένη την απόσυρση της ομάδας από τον δεύτερο γύρο των Play Off. Θεωρεί πως δίκαια κατέκτησε και τους τρεις τίτλους η Ποταμιά, ενώ μας λέει την γνώμη του για το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας. Στη συνέχεια αναφέρεται στο κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα, στον προπονητή του Σπύρο Κολόκα και στην περυσινή σαιζόν στην 3η κατηγορία. Τέλος αποκαλύπτει τις σκέψεις του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Νίκος Σκοπέτος γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1999 και άρχισε την καριέρα του από τη Διάνα Ηλιούπολης, ομάδα της ΕΠΣ Αθηνών. Το 2017 μεταγράφηκε στον ΑΠΟΚ, συμμετέχοντας σε έξι ματς της Γ΄ Εθνικής και κατακτώντας το κύπελλο Ευρυτανίας. Συνέχισε και τη νέα περίοδο στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, καταγράφοντας 11 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Η συνέντευξη ήταν η ακόλουθη:
Evrytania Sport: Νίκο, τι έφταιξε και παρουσίασε ο ΑΠΟΚ αυτή την κακή εικόνα;
Νίκος Σκοπέτος: «Αυτή η κακή εικόνα του ΑΠΟΚ κατά την γνώμη οφείλεται στην απομάκρυνση σχεδόν όλων των παικτών που ήταν πέρυσι στην ομάδα, το νεαρό της ηλικίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα αλλά και το γεγονός ότι ο Αίολος και η Ποταμιά ήταν ένα-δύο σκαλιά παραπάνω από εμάς συνέλαβαν για αυτή την εικόνα.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η γνώμη σου για την απόσυρση του συλλόγου από τα Play Off;
Νίκος Σκοπέτος: «Κατά την γνώμη μου η απόσυρση από τα μπαράζ ήταν μεγάλο λάθος όποια και να ήταν η εικόνα μας. Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό για την ιστορία του ΑΠΟΚ. Πάντως κανείς στην ομάδα δεν ήθελε τέτοια κατάληξη.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε να μας σχολιάσεις την κατάκτηση του τίτλου από την Ποταμιά και μια γενικότερη σου τοποθέτηση για το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας.
Νίκος Σκοπέτος: «Για την κατάκτηση του τίτλου από την Ποταμιά δεν μπορείς να πεις και κάτι. Ήταν καλύτερη από όλους του υπόλοιπους και πολύ δίκαια κατέκτησε και τους τρείς τίτλους. Από την άλλη στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ανταγωνισμός πέρα από τρείς ομάδες. Νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθούν αρκετά πράγματα στο άμεσο μέλλον.»

Evrytania Sport: Πως ήταν το κλίμα φέτος στο Βελούχι και η συνεργασία σου με τη διοίκηση και τον προπονητή σου κ. Κολόκα;
Νίκος Σκοπέτος: Το κλίμα της ομάδας ήταν σχετικά καλό. Πάντα υπήρχαν οι μικροεντάσεις μετά από κάποιο αποτέλεσμα που δεν ήταν θετικό για εμάς αλλά μέχρι εκεί .Η σχέση μου με τον προπονητή ήταν πολύ καλή. Ο κ. Κολόκας είναι ένας πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος και πραγματικά χωρίς αυτόν η εικόνα της ομάδας μπορεί να ήταν και χειρότερη. Θέλω να ευχηθώ επί της ευκαιρίας σε έναν-έναν ξεχωριστά ό,τι καλύτερο.»

Evrytania Sport: Κεφάλαιο Γ΄ Εθνική. Μίλησε μας για την περυσινή σου παρουσία σε αυτή.
Νίκος Σκοπέτος: «Στην ομάδα κλείνω τώρα 2 χρόνια. Ήρθα σε μία περίοδο που ήταν η μεγαλύτερη στιγμή του ΑΠΟΚ, ακόμα και η μεγαλύτερη στιγμή του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Όσο αφορά το ατομικό επίπεδο πήρα τεράστιες εμπειρίες. Όταν παίζεις με αντιπάλους όπως ο Πίτου Γκαρσία και με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου και ο Ν.Π.Σ. Βόλος μόνο θετικά μπορείς να πάρεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο ομαδικό επίπεδο. Ακόμα και εάν η ομάδα δεν πήγε καλά όλα τα παιδία είχαμε δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο κλίμα .Θέλω να ευχαριστήσω τον coach Φλωράκη για την ευκαιρία να ζήσω αυτές τις εμπειρίες και ένα-ένα τα παιδιά ξεχωριστά που ήταν στην ομάδα ό,τι καλύτερο και κάθε επιτυχία.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας μίλησε μας για τα επόμενα σου ποδοσφαιρικά πλάνα.
Νίκος Σκοπέτος: «Τα πλάνα μου για την καινούργια χρονιά είναι άγνωστα μέχρι σήμερα. Συζητάω με μία ομάδα από την Αθήνα, αλλά μέχρι εκεί. Θέλω να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για την πρόσκληση που μου έκανες στην σελίδα σου.»



Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος