Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Γιάννης Τοπαλίδης: «Παίζαμε καλύτερο ποδόσφαιρο από την Ποταμιά, στόχος μου να παίξω επαγγελματικά»

Αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο στον Αίολο και αναμένεται να μας απασχολήσει με την πορεία του στο μέλλον. Αναφερόμαστε στον υψηλόσωμο Θεσσαλονικιό τερματοφύλακα Γιάννη Τοπαλίδη, που παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Evrytania Sport. Οι απόψεις του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι αρκετά εύστοχες και «ακτινογραφεί» το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας σαν να είχε αγωνιστεί σε αυτό για χρόνια. Ο 21χρονος ευχαριστεί τη διοίκηση, τους συμπαίχτες του για την άριστη συνεργασία και τον προπονητή Κώστα Γουλέτα, για τον οποίο μιλά με κολακευτικά λόγια, καθώς και για τη βοήθεια του προς αυτόν.
Χαρακτηρίζει ως μη ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας, ξεχωρίζοντας τον Αίολο και την Ποταμιά από τις υπόλοιπες ομάδες. Αναλύει τους λόγους  και τα κρίσιμα σημεία της απώλειας του τίτλου, για το εάν ήταν δίκαιη ή όχι η κατάκτηση της από τον αντίπαλο, κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Γιάννη Χρυσάφη, ενώ περνά το δικό του μήνυμα για το τι πρέπει να συμβεί, ώστε να αναβαθμιστεί ο νομός μας σε αυτό το κομμάτι. Ιδιαίτερη είναι η απογοήτευση του για την απάθεια των νεαρών παιδιών στο να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της ομάδας. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μελλοντικά του πλάνα, στοχεύοντας να παίξει επαγγελματικά τα επόμενα χρόνια. Με τη σειρά μας να του ευχηθούμε τα καλύτερα και να πετύχει τα όνειρα του.!
Ο Γιάννης Τοπαλίδης γεννήθηκε στις 12/1/1998. Έχει αγωνιστεί στην Α.Ε. Φιλύρου, στις ομάδες Κ20 του Ηρακλή και του Αιγινιακού, στους Ακρίτες Συκεών, στον Α.Σ. Νεάπολης και στον Αίολο(11 συμμετοχές και μια απόκρουση πέναλτι).

Η  συνέντευξη του Γιάννη Τοπαλίδη είναι η ακόλουθη:

Evrytania Sport: Γιάννη να σε καλωσορίσουμε στη σελίδα μας. Πρώτα από όλα θα θέλαμε να αναφερθείς στην πορεία σου στην ομάδα του Αιόλου.
Γιάννης Τοπαλίδης: «Αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σου στο Evrytania Sport. Όσον αφορά την παρουσία μου στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην ομάδα του Αιόλου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ομάδας, τον κ. Περικλή Πλακιά και όλα τα μέλη της διοίκησης, καθώς και τον προπονητή μου τον κ. Γουλέτα για τη συνεργασία που είχαμε καθ΄όλη τη διάρκεια της πορείας μου στον Αίολο. Ο προπονητής μου κέρδισε τον σεβασμό μου, διότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα στην ομάδα παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν και όσον αφορά σε προσωπικό επίπεδο εγώ κέρδισα πολλά από αυτόν, διότι με έμαθε να αγωνίζομαι καθημερινά τόσα ατομικά όσο και ομαδικά, ώστε να γίνομαι καλύτερος και να καταφέρω ν παίξω σε υψηλότερο επίπεδο. Τέλος με τους συμπαίχτες μου είχαμε καλές σχέσεις και προσπαθούσαμε για το καλύτερο της ομάδας. Με όλα τα παιδιά είχαμε άριστη συνεργασία και τους εύχομαι έναν-έναν ξεχωριστά ό,τι καλύτερο.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας και που πιστεύεις ότι χάθηκε ο τίτλος;
Γιάννης Τοπαλίδης: «Το πρωτάθλημα στην Ευρυτανία δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό όσο το περίμενα. Στις ομάδες δεν υπήρχε οργάνωση, πέρα από τον Αίολο και την Ποταμιά, που ήταν σε καλύτερο επίπεδο από τις άλλες. Από την άλλη, οι αγωνιστικοί χώροι δεν ήταν όλοι κατάλληλοι, ώστε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά για το που χάθηκε ο τίτλος, εγώ πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν από το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, που ηττηθήκαμε με 3-0 από την Ποταμιά, όχι επειδή χάσαμε, αλλά γιατί δεν ακολουθήσαμε το πλάνο που μας είχε δείξει ο προπονητής και ήμασταν πολύ κακοί. Οριστικά ο τίτλος χάθηκε  στο πρώτο παιχνίδι των Play Off, που ήρθαμε ισόπαλοι, αν και ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο. Εάν κερδίζαμε εκείνο το παιχνίδι θα μιλούσαμε διαφορετικά  τώρα. Έτσι δεν θα είχαν οι αντίπαλοι το πλεονέκτημα να παίζουν για δυο αποτελέσματα, ενώ εμείς για ένα.»

Evrytania Sport: Τι σε οδήγησε να πάρεις την απόφαση να μετακινηθείς στο Καρπενήσι για τον Αίολο;
Γιάννης Τοπαλίδης: «Ο λόγος που αποφάσισα να έρθω στο Καρπενήσι ήταν για μια καινούργια εμπειρία και διότι πίστευα ότι θα υπήρχε η προοπτική να εξελιχθώ και να έχω ένα καλύτερο μέλλον ποδοσφαιρικά, λόγω και του στόχου της ομάδας, που ήταν η άνοδος της στη Γ΄ Εθνική.»

Evrytania Sport: Πιστεύεις ότι δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα η Ποταμιά; Η γνώμη σου για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Γιάννης Τοπαλίδης: «Την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της Ποταμιάς δεν την θεωρώ δίκαιη, διότι πιστεύω ότι είχαμε ένα καλύτερο σύνολο ανάμεσα στις δυο ομάδες. Εμείς παίζαμε επίσης καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο οργανωμένο, ενώ ο αντίπαλος έπαιζε μόνο με μεγάλες μπαλιές. Το μοναδικό μας μειονέκτημα ήταν η έλλειψη εμπειρίας και κατά τη δική μου άποψη το πλεονέκτημα της Ποταμιάς ήταν ότι είχε έναν παίχτη, τον Γιάννη Χρυσάφη, ο οποίος έκανε τη διαφορά λόγω της εμπειρίας του. Πιστεύω ότι όλη η ομάδα του Αιόλου προσπάθησε να δώσει το 100%. Τώρα το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στην ομάδα της Ποταμιάς για τον τίτλο της. Όσον αφορά το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο, όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω θεωρώ ότι δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Η δική μου άποψη θα ήταν να γίνει μια ομάδα που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει και όχι μια ομάδα με 7-8 ομάδες, που στον δεύτερο γύρο δεν κατεβαίνουν στα παιχνίδια. Το λυπηρό της υπόθεση είναι ότι τα γήπεδα ήταν πάντα άδεια, διότι ο κόσμος δεν είχε κίνητρο να έρθει να δει ένα ωραίο ποδόσφαιρο. Ακόμη, αυτό που παρατήρησα και από την ομάδα μου είναι ότι νέα παιδιά δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, δεν έχουν όνειρα, με αποτέλεσμα οι ομάδες να έχουν παίχτες μεγαλύτερης ηλικίας, κάτι το οποίο κάποιες φορές λειτουργεί αρνητικά για το σύνολο της ομάδας.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε και θα θέλαμε να μας αποκαλύψεις τα πλάνα σου για τη συνέχεια της καριέρας σου.
Γιάννης Τοπαλίδης: «Προς το παρόν δεν έχω κλείσει σε κάποια ομάδα, ωστόσο βρίσκομαι σε συζητήσεις με ομάδες Γ΄ και Β΄ Εθνικής. Στόχος μου είναι να πάω σε έναν σύλλογο, που θα υπάρχει η προοπτική να παίξω επαγγελματικά. Τώρα προπονούμαι μόνος μου, για να βρίσκομαι στο επιθυμητό επίπεδο για τη νέα σαιζόν. Ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση στη σελίδα σου!»





Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος