Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Γ.Σ. Άτλας-Μαυρομάτι 59-52

Την άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ για 2η φορά στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Άτλας, ύστερα από το εντός έδρας 59-52 επί του Μαυροματίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έχοντας σημαντικές ελλείψεις στη θέση «5» έφτασε παλικαρίσια στην τελική επικράτηση, σημειώνοντας την 11η του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Καρπενησιώτες έφτασαν στον στόχο της ανόδου, καθώς τερμάτισαν πρώτοι σε έναν ακόμη όμιλο, εκμεταλλευόμενοι και τη δύναμη της έδρας. Πλέον στοχεύουν και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Σεριανάι με 19 πόντους και 1 3ποντο ηγήθηκε του σκοραρίσματος.
Το Μαυρομάτι του Τάσου Αρβανίτη επιχείρησε να κάνει την αντεπίθεση στην 3η περίοδο, φτάνοντας στο -2. Ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Καρπενήσι και εξέφρασε και παράπονα για τη διαιτησία. Ο Αλέξανδρος Σιαμανδούρας έβαλε 16 με δυο εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75. Οι Βοιωτοί τερμάτισαν 2οι σε τριπλή ισοβαθμία, καθώς τα Φάλαρα γνώρισαν την ήττα από τον Πρωτέα.
Οι δυο ομάδες θα δώσουν το τελευταίο τους παιχνίδι σε δυο περίπου εβδομάδες, σε ουδέτερα γήπεδα, αναμένοντας τον αντίπαλο τους. Οι Ευρυτάνες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή(Τον είχαν κατακτήσει πριν από 4 χρόνια), ενώ οι Βοιωτοί το τρίτο «εισιτήριο» της ανόδου.

Πανηγύρισαν με τον κόσμο
Για ένα ακόμη ματς οι φίλοι του Άτλαντα έδωσαν δυναμικό «παρών».



Επάνοδος στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ
Οι Καρπενησιώτες επιστρέφουν στη Β΄ κατηγορία, στην οποία συμμετείχαν την περίοδο 2015-2016, αλλά δεν κατάφεραν να παραμείνουν. 


«Ηγέτες» με διαφορά 30 ετών

 











Ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, αλλά και του αγώνα. Ο κατά 30 χρόνια μεγαλύτερος του Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία δεξιά) έβαλε 15. Οι δυο τους μάλιστα πέτυχαν από ένα εύστοχο 3ποντο. Ο Σεριανάι είναι γεννηθείς το 2003 και ο Σταλίκας το 1973.  


Χωρίς σέντερ


Με «υπηρεσιακό» 5αρι τον φόργουορντ Θωμά Χονδρό(Φωτογραφία) έπαιξαν οι νικητές, καθώς απουσίαζαν οι Χρήστος Κακαβάς και Ταξιάρχης Κουτρομάνος.

Εντυπωσιακό αήττητο
Οι Καρπενησιώτες μετρούν σε 11 παιχνίδια ισάριθμες νίκες, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία.

Εν αναμονή αντιπάλου
Ο Άτλας αναμένει τον αντίπαλο του για τον μεγάλο τελικό. Συγκεκριμένα θα είναι ο πρώτος του 1ου Ομίλου, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Το ματς αναμένεται να διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα στις 22 ή 23 Ιουνίου.

2ο το Μαυρομάτι
Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να παραμείνουν 2οι στην τριπλή ισοβαθμία με Φάλαρα και Πρωτέα, ύστερα από τη νίκη των Λαμιωτών επί των Στυλιδιωτών. Θα διεκδικήσουν την άνοδο σε αγώνα μπαράζ.

Ο Σιαμανδούρας πρώτος


Για τους Βοιωτούς ο αρχηγός Αλέξανδρος Σιαμανδούρας(Φωτογραφία) έβαλε 16 με δυο τρίποντα. Ο Χρήστος Κατσίκας σταμάτησε στους 12 με μια τρίποντη «βόμβα».


Ένταση και πάθος
Αρκετά δυνατό και με πολλές τεχνικές ποινές ήταν το ματς ανόδου μεταξύ των δυο ομάδων. Το Μαυρομάτι ήθελε νίκη με +6 και άνω, ώστε να κατακτήσει την απευθείας άνοδο.

«Φουριόζος» ο Άτλας
Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένη στο παρκέ και προηγήθηκαν των Βοιωτών στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-13. 


Ανέβασε κατά δυο
Ο Γυμναστικός μετά από ένα επιμέρους 16-14 έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 36-27, έχοντας προηγηθεί και με +16(30-14).


Αντεπίθεση Μαυροματίου
Με πολύ καλή άμυνα στην 3η περίοδο η ομάδα του Τάσου Αρβανίτη μείωσε στο -2. Έκανε ένα επιμέρους 4-11, διαμορφώνοντας το 40-38.


Καθοριστικοί πόντοι
Με κρίσιμους πόντους των: Δημήτρη Σεριανάι, Άγγελου Σαμαντά και Δημήτρη Σταλίκα ο Άτλας έφτασε στη μεγάλη νίκη με 59-52, πανηγυρίζοντας την άνοδο. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 19-14. 


Αποβολή Αρβανίτη

 
  










Οι φιλοξενούμενοι είχαν παράπονα από τη διαιτησία, με τον προπονητή τους Τάσο Αρβανίτη(Φωτογραφία αριστερά) να αποβάλλεται στο τρίτο δεκάλεπτο. 5 παραβάσεις συμπλήρωσε ο πολύτιμος Δημήτρης Λερογιάννης(Φωτογραφία δεξιά) των Καρπενησιωτών, που είχε δεχτεί και μια τεχνική ποινή. 


Τα δεκάλεπτα
20-13, 36-27, 40-38, 59-52

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 15(1), Μουστάκης, Ανδρέου, Πανόπουλος, Σεριανάι Κ., Μπουμπουρής, Κουρλός 6, Χονδρός 3, Σαμαντάς 6(1), Σεριανάι Δ. 19(1), Δροσίνης, Λερογιάννης 10(1)

Μαυρομάτι (Τάσος Αρβανίτης): Κοβός 8, Μπόκος, Δρίτσας, Μαρίνης 3, Κατσίκας 12(1), Λιαμπότης 1, Σιαμανδούρας 16(2), Λάμπρου, Νικολάου 8(1), Κόλλιας, Λάμπρου 4, Τσέλλος

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος