Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Πως θα διεξαχθεί η Γ΄ Εθνική περιόδου 2019-2020


Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παρά τα σενάρια για αύξηση των ομάδων και των ομίλων, όπως ζητούσαν αρκετές ΕΠΣ, η επιτροπή πρωταθλήματος αποφάσισε να μην γίνουν αλλαγές, τουλάχιστον από φέτος.
Συνεπώς, η Γ’ Εθνική θα απαρτίζεται από 8 ομίλους, στους οποίους θα συμμετέχουν οι 116 ομάδες που έχουν δικαίωμα. Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως τις 5 Ιουλίου. Αν η πρωταθλήτρια μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή, θα αντικατασταθεί με την ομάδα που κατετάγη δεύτερη στο ίδιο πρωτάθλημα. Αν και η δευτεραθλήτρια δεν δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα μεταβιβάζεται στην τρίτη της κατάταξης.
Στη συνέχεια θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, αν και την περασμένη σεζόν υπήρξαν παρεκκλίσεις από αυτό το σχέδιο. Η σέντρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής είναι προγραμματισμένη για τις 22/9.
Μια δεδομένη αλλαγή, σε σχέση με το φετινό πρωτάθλημα, είναι πως οι πρωταθλητές των 8 ομίλων δεν θα προβιβάζονται απευθείας στη Football League, αλλά μέσω αγώνων μπαράζ, το εισιτήριο της ανόδου θα παίρνουν 4 ομάδες.
Όλα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα, ενώ όλες λεπτομέρειες διεξαγωγής της Γ’ Εθνικής θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Πηγή: onsports.gr