Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Φάλαρα-Γ.Σ. Άτλας 46-56

Τεράστιο «βήμα» ανόδου έκανε ο Άτλας, ο οποίος επιβλήθηκε με 46-56 των Φαλάρων
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στο ΔΑΚ Λαμίας και άρχισε στις 1 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ(2η φάση).
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά γνώρισαν την τρίτη τους ήττα μέσα στη χρονιά από τον ίδιο αντίπαλο, μένοντας πίσω στη διεκδίκηση της πρωτιάς. Στα αρνητικά το γεγονός ότι κρατήθηκαν δυο δελτία αθλητών του, έχοντας παράπονα από τη διαιτησία. Ο Ανδρέας Τσουκαλάς έβαλε 16 με 4 εύστοχα 3ποντα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά κατεβαίνοντας με σύνθεση ανάγκης απέδειξε τη δυναμική του και βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του, εφόσον εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας. Για τους Καρπενησιώτες ο Δημήτρης Σεριανάι με 20 πόντους και τρία εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75 οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στη νίκη.
Η  επόμενη(2η) αγωνιστική, η οποία θα γίνει στις 1 Ιουνίου περιλαμβάνει τις συναντήσεις Άτλας-Πρωτέας Λαμίας και Μαυρομάτι-Φάλαρα.

Πλησιάζει την άνοδο
Η ομάδα του Άτλαντα έκανε σημαντικό «βήμα» ανόδου και εφόσον εκμεταλλευτεί στα εναπομείναντα δυο ματς με Πρωτέα και Μαυρομάτι την έδρα της θα πανηγυρίσει την επάνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Με τρίποντα Τσουκαλά


Για τους ηττημένους ο Ανδρέας Τσουκαλάς(Φωτογραφία) σταμάτησε στους 16 με 4 εύστοχα 3ποντα. Ο Κώστας Κωστούλας είχε 11 με δυο τρίποντα.

Αήττητος ο Γυμναστικός
Παρά το γεγονός ότι έπαιξε με πληθώρα απουσιών και μόλις 6 αθλητές να περνούν στο παρκέ ο Άτλας συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία, κάνοντας το 9 στα 9.

«Πολυβόλο» ο Δ. Σεριανάι


Με πολύ καλή εμφάνιση ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία) ηγείται και της ανδρικής ομάδας. Σημείωσε 20 πόντους με τρεις τρίποντες «βόμβες». Άξιοι συμπαραστάτες στο σκοράρισμα και οι: Θωμάς Χονδρός και Δημήτρης Σταλίκας με 15 και 13 αντίστοιχα. Ο Χονδρός σκόραρε και έξω από τα 6,75.

Κρατήθηκαν δελτία

 













Οι Στυλιδιώτες έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Μάλιστα κρατήθηκαν τα δελτία των: Κώστα Κωστούλα (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιάννη Λαΐνα (Φωτογραφία Δεξιά).

Ισόπαλο δεκάλεπτο
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο ισόπαλες με 14-14.

Διψήφιος ο Γ.Σ.Α
Μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν με 24-35. Έκαναν ένα επιμέρους 10-21.

Διεύρυνση της διαφοράς
Μεγάλο προβάδισμα νίκης πήρε στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά, όταν μετά από ένα επιμέρους 7-10 έφτασε στο 31-45(+14).

Διατήρησε το «διπλό»
Οι Καρπενησιώτες έφτασαν στο τελικό 46-56, διατηρώντας την πολύτιμη νίκη. Τα Φάλαρα έκαναν ένα επιμέρους 15-11.

Τα δεκάλεπτα
14-14, 24-35, 31-45, 46-56

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρανίκας 5, Τσουκαλάς 16(4), Δημητρίου 4(1), Κωστούλας 11(2), Τσανής 3(1), Λαΐνας Ι. 2, Λαΐνας Ε. 3, Χρυσαφόπουλος 2 

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 13, Μαντέκας 2, Χονδρός 15(1), Σαμαντάς 6(1), Σεριανάι Δ. 20(3), Ανδρέου, Σεριανάι Κ., Μουστάκης, Δροσίνης, Μπουμπουρής, Μπίκας

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος & Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Ανθή Τσιμπρικά-Νίκος Καλαντζής (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)










Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Κολλημένος, 
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής