Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Τρεις μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού στο Καρπενήσι



Τρεις σπουδαίοι πρωταθλητές(Πλην των «δικών μας» Γιάννη Αντωνίου και Σεμέλης Ζαρμακούπη βρέθηκαν στο Καρπενήσι την Παρασκευή 19 Απριλίου και μύησαν τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στις Ολυμπιακές αξίες στο πλαίσιο της εκδήλωση του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και συνδιοργανωτές τον Δήμο Καρπενησίου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Πρόκειται για τον Γιώργο Τζελίλη, τη Νίκη Γκαβέρα και τον Γιώργο Χαλκίδη.
Ο Γιώργος Τζελίλης γεννήθηκε στην Αυλώνα της Αλβανίας το 1973 και διακρίθηκε στην άρση βαρών. Έχει κατακτήσει 8 ασημένια μετάλλια και πέντε χάλκινα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κέρδισε τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Το 1996 στην Ατλάντα ήταν 4ος Ολυμπιονίκης.
Η Νίκη Γκαβέρα είναι γεννημένη το 1967 στην Αθήνα και υπήρξε πρωταθλήτρια του άλματος εις ύψος. Υπήρξε τρεις φορές Πανελληνιονίκης, ενώ ήταν ασημένια στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991.
Ο Γιώργος Χαλκίδης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1977. Διακρίθηκε στο άθλημα της χειροσφαίρισης. Αγωνίστηκε στον Αρίωνα Πτολεμαΐδας, στον Ολυμπιακό, στον Πανελλήνιο, στην Ισπανική Santander, στις Γερμανικές Meslungen και Weltzlar και στην Ελβετική Wacker Thun. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, φτάνοντας στην 6η θέση με την Εθνική στους Ολυμπιακούς του 2004 και στο Παγκόσμιο του 2005.