Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 52-76

Εντυπωσιακή και η ανδρική ομάδα του Άτλαντα, που πέρασε εύκολα από τη Λαμία, καθώς επικράτησε με 52-76 του Πρωτέα Λαμίας.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 2 Μαρτίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη μπήκε πολύ άσχημα στο παρκέ, καθώς δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τον νικητή να κρίνεται με το «καλημέρα» . Οι Λαμιώτες, που είχαν πρώτους σκόρερ τους: Ανδρέα Αραπάι και Κώστα Ροινά με 12 πόντους έχουν απολογισμό δυο νίκες και ισάριθμες ήττες, βρισκόμενοι όμως στο «κυνήγι» της πρόκρισης.  Στα αξιοσημείωτα τα 12 τρίποντα που πέτυχαν οι Φθιωτοί.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά εμφανίζεται φέτος αρκετά δυνατός, συνδυάζοντας εμπειρία και ταλέντο. Προηγήθηκε με 0-21 από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, κάνοντας εύκολο το έργο του. Οι Καρπενησιώτες, που κατέβηκαν με δωδεκάδα έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση με όμορφο μπάσκετ και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην κορυφή με το απόλυτο νικών. Ο Δημήτρης Σεριανάι ηγήθηκε και των ανδρών, σταματώντας στους 24 πόντους.
Το επόμενο παιχνίδι του Πρωτέα θα γίνει στις 16 Μαρτίου εντός έδρας με την Ακαδημία Ιστιαίας. Ο Άτλας θα επιστρέψει σε αγωνιστικύς ρυθμούς στις 23/3, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας στο ματς κορυφής τα Φάλαρα.

«Περασμένος» ο Άτλας
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με απολογισμό τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ακολουθώντας τα «χνάρια» του παιδικού τμήματος.

«Εκτελεστές» από τη γραμμή

 












Οι Ανδρεας Αραπάι(Φωτογραφία αριστερά) και Κώστας Ροινάς(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχαν από 12 πόντους ο καθένας, σκοράροντας μόνο έξω από τα 6,75.

Ντεμπούτο Μαντέκα


Την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τον Άτλαντα έκανε ο γκάρντ Γιώργος Μαντέκας(Φωτογραφία).

Ξαδέρφια εν δράσει

 












Για τους φιλοξενούμενους ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) με 24 και ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία δεξιά) με 23 πόντους ήταν εντυπωσιακοί.


Περνά ο Πρωτέας
Την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πάρουν οι τρεις πρώτοι και η ομάδα της Λαμίας είναι φαβορί για την κατάληψη της 3ης θέσης.

Εκπληκτική αρχή
Οι φιλοξενούμενοι προπορεύτηκαν στην πρώτη περίοδο με 0-21, παίζοντας εξαιρετικά σε επίθεση και άμυνα.


Διαφορά +20
Ο Άτλας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος προηγούμενος με 16-36. Η ομάδα του Νώντα Μπλούχαρη «ξεμπλόκαρε» και πέτυχε ένα επιμέρους 16-15 στη δεύτερη περίοδο. 


Ελεύθερο μπάσκετ
Ο Γυμναστικός ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο με 39-53 υπέρ του. Ο Πρωτέας έκανε επιμέρους 23-17, με τις άμυνες να πηγαίνουν..περίπατο.

Επιβεβαίωση ανωτερότητας
Το τελικό 52-76 επιβεβαίωσε την αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας το Καρπενησίου. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 13-23.



Αποβολή Μπάκα& Μαντέκα

Με πέντε ατομικά φάουλ αποχώρησαν οι Χρήστος Μπάκας των γηπεδούχων και Γιώργος Μαντέκας του Γ.Σ.Α. Ο πρώτος είναι προπονητής των τμημάτων υποδομής του Πρωτέα.

Τα δεκάλεπτα
0-21, 16-36, 39-53, 52-76

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας  Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης): Χαλλής, Στραβοσκούφης, Μαρινάκης, Ροινάς 12(4), Μπούντης 9(1), Μάλλης 5(1), Αραπάι 12(4), Μπάκας 6(1), Λούβαρης 5(1), Γαλανόπουλος 3

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 4, Μουστάκης, Ανδρέου, Κουτρομάνος 7, Σεριανάι Κ., Μπουμπουρής, Πανόπουλος 2, Χονδρός 11(1), Σαμαντάς 3(1), Μαντέκας 2, Σεριανάι Δ. 24, Οσμενάι 23

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Αναστάσιος Κανδηλάρης-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Βαγγέλης Δέδες (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής