Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Φάλαρα-Γ.Σ. Άτλας 44-51

Την εντυπωσιακή της πορεία συνεχίζει η ανδρική ομάδα του Άτλαντα, η οποία επικράτησε με 44-51 των Φαλάρων, κάνοντας το 5 στα 5.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 6 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ήταν αρκετά «κλειστός», όπως και ο αντίστοιχος του πρώτου γύρου.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά πάλεψαν το παιχνίδι αρκετά, όμως δεν βρήκαν αρκετές επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα να ηττηθούν για δεύτερη φορά από τον ίδιο αντίπαλο.  .Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων και του αγώνα ήταν ο Γιάννης Δημητρίου με 13. Οι Στυλιδιώτες έχουν απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες, προχωρώντας στη δεύτερη φάση.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά βαδίζει σ πολύ καλό δρόμο και με «όπλο» την άμυνα του πανηγύρισε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Κατάφερε στο τρίτο δεκάλεπτο να αποσπαστεί από τον αντίπαλο του, παίρνοντας μια διαφορά ασφαλείας.  Με 12 πόντους έκλεισε το ματς ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος. Οι Καρπενησιώτες έχουν 10 βαθμούς(5 νίκες-0 ήττες) και θα τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου, κάνοντας ήδη τα πλάνα τους για την επόμενη φάση του θεσμού.
Για την 8η αγωνιστική οι Στυλιδιώτες δεν έχουν παιχνίδι, καθώς η Μούτα Δομοκού δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Θα αγωνιστούν ξανά στις 20 Απριλίου για την 9η αγωνιστική με τον Πρωτέα Λαμίας. Ο Άτλαντας από την πλευρά του υποδέχεται στις 7 Απριλίου την Ακαδημία Ιστιαίας.

Καθυστέρηση μιας ώρας
Το παιχνίδι άρχισε με καθυστέρηση μιας ώρας λόγω αγώνα πετοσφαίρισης, που γινόταν στο ίδιο γήπεδο.

Πάλι ο Δημητρίου


Για τους Στυλιδιώτες ο αρχηγός Γιάννης Δημητρίου(Φωτογραφία) σταμάτησε στους 13 πόντους, ενώ τρεις λιγότερους είχε ο Κώστας Κωστούλας. Ο πρώτος πέτυχε δυο τρίποντα και ο δεύτερος ένα.

«Τρένο» ο Γυμναστικός
Ικανός για την άνοδο φαντάζει φέτος ο Άτλαντας, που έκανε το 5 στα 5 σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ολοκληρώνοντας τους αγώνες του για την πρώτη φάση εκτός Καρπενησίου.

Διψήφιος ο Κουτρομάνος


Για τους νικητές ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία) πρωταγωνίστησε με 12 πόντους, ενώ δυο λιγότερους είχε ο Δημήτρης Σεριανάι, που σκόραρε και έξω από τα 6,75.

«Έσπασε» η παράδοση
Για πρώτη φορά ο Άτλας κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τα Φάλαρα. Οι δυο ομάδες αναμένεται να συναντηθούν και στην επόμενη φάση.

Μπροστά οι γηπεδούχοι
Τα Φάλαρα προπορεύτηκαν στην πρώτη περίοδο με 13-10 των φιλοξενούμενων. 


Ανατροπή Άτλαντα
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά πήρε τα πάνω στην δεύτερη περίοδο και με ένα επιμέρους 8-13 προηγήθηκε με 21-23.

Καθοριστικό το 3ο
Διαφορά 9 πόντων πήρε ο Άτλαντας στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς με ένα επιμέρους 9-16 έφτασε στο 30-39, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση.

Διατήρησε το «διπλό»
Οι φιλοξενούμενοι κατάφερε να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Μετά από ένα επιμέρους 14-12 υπέρ των γηπεδούχων οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στο τελικό 44-51.



Selfie αποχαιρετισμού

Οι Καρπενησιώτες είναι μια οικογένεια και το αποδεικνύουν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα «αποχαιρέτησαν» τον πολύτιμο αθλητή τους Ίγκλι Οσμενάι, που μετακομίζει στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους.


Τα δεκάλεπτα
13-10, 21-23, 30-39, 44-51

Συνθέσεις Ομάδων

Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρανίκας 6, Τσουκαλάς 3(1), Κωστούλας 10(1), Δημητρίου 13(2), Καρανάιος 2, Λαΐνας Ε. 6, Χρυσαφόπουλος 4, Λαΐνας Ι., Τσανής  

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 9(1), Κουρλός 4, Κουτρομάνος 12, Χονδρός 4, Σαμαντάς 7, Σεριανάι Δ. 10(1), Οσμενάι 5, Μουστάκης, Κάππας, Πανόπουλος, Μπουμπουρής, Σεριανάι Κ.

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)










Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής