Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Έγραψε ιστορία ο Ευρυτάνας δρομέας Μάρκος ΓκούρλιαςΟ Ευρυτανικής καταγωγής Μάρκος Γκούρλιας του ΑΟ Μυκόνου κατέκτησε το χρυσό στα 10χλμ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στα χιονισμένα Τρίκαλα και έγραψε ιστορία. 
Ο σπουδαίος αθλητής κέρδισε την Κυριακή (24.2) στα 10χλμ στα χιονισμένα Τρίκαλα και έγραψε ιστορία αφού έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας - το έχει κάνει στο παρελθόν ο Χρήστος Παπαχρήστος - όλων των εποχών που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. 
Ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη διένυσε την απόσταση σε 30.53 και δεν άφησε περιθώριο στον έμπειρο - και νικητή του 2018 - Κώστα Γκελαούζο (ΠΑΟ), που ακολούθησε με 31.19. Ο Γκούρλιας με τη σημερινή του νίκη έφτασε στις επτά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Την τριάδα στους άνδρες συμπλήρωσε ο Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου) με 31.20.
"Οι συνθήκες μπορεί να ήταν δύσκολες, ωστόσο ήταν ιδανικές για αγώνα ανωμάλου. Είμαι χαρούμενος με την νίκη μου. Ευχαριστώ την ομοσπονδία για τη βοήθεια μου που μου παρέχει. Το καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, όπου όλοι θα παλέψουμε για την παραμονή της χώρας στη Σούπερ Λίγκα", είπε ο Μάρκος Γκούρλιας, που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του στο Μαρόκο

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/other-sports/stivos/article/1328447/apo-mpempis-eos-kai-andras-hrysos-o-gkoyrlias