Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Χρυσός Πανελληνιονίκης ο Ευρυτάνας Μάρκος Γκούρλιας


Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου πανηγύρισε ο Μάρκος Γκούρλιας, που κατάγεται από την Ευρυτανία(Γρανίτσα και Συγκρέλο). Ο ικανότατος δρομέας του Α.Ο. Μυκόνου τερμάτισε πρώτος στην κούρσα των 3 χιλιομέτρων με χρόνο 8:07:36, βελτιώνοντας την περυσινή του επίδοση. Ο 24χρονος έχασε για λίγα δευτερόλεπτα την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη. Αγαπημένος του φυσικά τόπος προετοιμασίας είναι ο τόπος καταγωγής του και το αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.

Η σελίδα του segas.gr αναφέρει:
Ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) μπορεί να αποφάσισε τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να ξεπεράσει τον εαυτό του.
Ο 24χρονος αθλητής παρουσιάσει εξαιρετική πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που αποδεικνύεται από τις επιδόσεις του. Σήμερα αναδείχθηκε νικητής στα 3.000 μ. με 8.07.36, επίδοση καλύτερη από το 8.08.57 που ήταν το ρεκόρ του. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός), που ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 8.09.80 και τρίτος ο περσινός νικητής Γιώργος Τάσσης (Τρίτων Χαλκίδας) με 8.18.22.
"Δεν κάναμε προπόνηση για τον κλειστό στίβο. Ο προγραμματισμός μας αφορά στον ανοιχτό και για εκεί συνεχίζουμε την προετοιμασία μας. Απλώς επιλέξαμε να κάνουμε και ένα πέρασμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο πλαίσιο της προπόνησης μας", είπε ο νικητής της σημερινής κούρσας.

Πηγή: evrytanika.gr