Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Άρης Αμφίκλειας 54-49

Στο «τρένο» του Άτλαντα κατέληξε και το ντέρμπι του ομίλου. Οι Καρπενησιώτες επιβλήθηκαν του δυνατού Άρη Αμφίκλειας με 54-49.

Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 15:30. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας το Άγγελου Σαμαντά διατήρησε το προβάδισμα που πήρε από την αρχή έως το τέλος του αγώνα και έφτασε σε ένα ακόμη «ροζ» φύλλο αγώνα, πιο δύσκολα αυτή τη φορά.. Έφεση έξω από τα 6,75 για τον Κώστα Σεριανάι, που πέτυχε 5 συνολικά, σταματώντας στους 19 πόντους. Ο Γυμναστικός πέτυχε τη 10η συνεχόμενη νίκη του και είναι φυσικά πανάξια στην κορυφή του ομίλου.

Η Αμφίκλεια του Άρη Παπαδάκη είχε περιορισμένες επιλογές, καθώς κατέβηκε με μόλις 5 αθλητές. Ωστόσο δικαιολόγησε τη βαθμολογική της θέση, διεκδικώντας το παιχνίδι έως το τέλος. Ο Άρης είχε ως πρώτο σκόρερ τον Ευθύμη Ζανιά, που πέτυχε 15 με ένα εύστοχο 3ποντο. Οι Φθιωτοί με 8 νίκες και 3 ήττες βρίσκονται σε θέση ισχύος για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης.

Για την 12η αγωνιστική το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ο Άτλαντας αντιμετωπίζει στο Καρπενήσι τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Μια ημέρα μετά ο Άρης θα παίξει ξανά στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, αυτή την φορά με την Π.Α.Κ.



Σταθερή παρουσία

Για ένα ακόμη ματς ο κόσμος του Άτλαντα βοήθησε την ομάδα να φτάσει στο επιτυχές αποτέλεσμα.





«Τρένο» ο Γυμναστικός

Ο Άτλας σημείωσε τη 10η συνεχόμενη νίκη του και «σφραγίζει» και τυπικά την πρωτιά του ομίλου.



Μόλις 5

Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με μόλις 5 καλαθοσφαιριστές.



«Τριποντάκιας» ο Κ. Σεριανάι



Ο Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία) πρωταγωνίστησε με 19 πόντους και 5 τρίποντα για τον Άτλατα. Ο Δημήτρης Σεριανάι είχε 13, ενώ με 10 και 2 εύστοχα 3ποντα έκλεισε το ματς ο Παναγιώτης Κατσαρός.



Αντίπαλος ο Παπαδάκης



Εξαιρετική δουλειά κάνει στην ομάδα της Αμφίκλειας ο προπονητής Άρης Παπαδάκης(Φωτογραφία), άλλοτε αθλητής της Α1΄.



15 για Ζανιά



Για τους ηττημένους ο Ευθύμης Ζανιάς(Φωτογραφία) πέτυχε 15 με ένα εύστοχο 3ποντο. Ο Γιάννης Στιβαχτής σημείωσε 14. 




Προκρίνονται και οι 2

Τον Άτλαντα στην επόμενη φάση αναμένεται να ακολουθήσει και ο Άρης Αμφίκλειας, καθώς έχει ευνοϊκό πρόγραμμα και υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Έσπερο Λαμίας.



Μπήκε πιο καλά

Ο Γυμναστικός προπορεύτηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με 17-10.



Ανέβασε τη διαφορά

Πολύ καλό ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο για τον Άτλαντα, που ένα επιμέρους 17-10 έφτασε στο +14(34-20). Ίδιο σκορ είχαν και οι δυο περίοδοι.



Μείωσε ο Άρης

Η ομάδα του Άρη Παπαδάκη με τη συμπλήρωση 30΄ μείωσε στο -9. Με ένα επιμέρους  8-13 στη γ΄ περίοδο διαμορφώθηκε το 42-33.



Δεν ολοκληρώθηκε η αντεπίθεση

Οι Καρπενησιώτες κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ, παρότι η Αμφίκλεια με ένα επιμέρους 12-16 μείωσε στους 5(54-49 το τελικό αποτέλεσμα).




Τα δεκάλεπτα

17-10, 34-20, 42-33, 54-49



Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 2, Κατσαρός 10(2), Μπούργος, Ανδρέου 5(1), Σεριανάι Κ. 19(5), Μανταλιός, Κάππας, Κρίκας, Σεριανάι Δ. 13, Μήτσιος 2, Δροσίνης, Μπουμπουρής 3



Άρης Αμφίκλειας (Άρης Παπαδάκης): Στιβαχτής 14, Ζανιάς 15(1), Κουρέπης 5, Στρωτός 12, Πάντος 3



Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος