Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 5-2

Με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο ο νεανικός ΠΑΟΚ νίκησε την «έμπειρη» ΑΕΚ με 5-2 στο ντέρμπι «δικεφάλων» του Καρπενησίου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(9/2) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ήταν πολύ πιο φρέσκος και αποτελεσματικός, πανηγυρίζοντας μια δίκαια νίκη. Το πρώτο μέρος έληξε 2-2, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με τον Γιώργο Μουστάκη, να έχει δοκάρι με τον Μιχάλη Νεραντζάκη και να ισοφαρίζει με τέρμα του Κώστα Ρουμελιώτη, ενώ στα τελευταία λεπτά του ημίχρονου ο πορτιέρο Άγγελος Γυφτομήτρος απέκρουσε πέναλτι. Στην επανάληψη ο Γιώργος Μουστάκης από την «άσπρη» βούλα, ο Άρης Ρέπας(Είχε και δοκάρι στη φάση του κερδισμένου πέναλτι) και ο Κώστας Ρουμελιώτης στο 90΄ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ του 5-2.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου στο πρώτο 45λεπτο έκανε καλή εμφάνιση, όμως στην επανάληψη η κόπωση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς. Ο Νίκος Κωστής και ο Χρήστος Αρκουμάνης σκόραραν για την ΑΕΚ, κάνοντας το 1-2, για να ακολουθήσει δοκάρι του Αλέκου Οικονόμου η ισοφάριση σε 2-2 στο 41΄ και το χαμένο πέναλτι του Νίκου Κωστή στο 43΄ (Μπλοκάρισμα του Άγγελου Γυφτομήτρου), που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να δεχτεί τρία τέρματα και να γνωρίσει βαριά ήττα.
Την επόμενη (11η) αγωνιστικήο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με την Ποταμιά το Σάββατο (16/2), ενώ η ΑΕΚ παίζει την Κυριακή (17/2) με τα Άγραφα. Ο ΠΑΟΚ με τη δεύτερη νίκη του παρέμεινε στην 7η θέση έχοντας όμως 4 βαθμούς(Ξεκίνησε με -3), ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στην 6η θέση με 9 βαθμούς και μένει εκτός Play Off όπως όλα δείχνουν.

Περίπου 20
Το ντέρμπι «δικεφάλων» της πόλης του Καρπενησίου έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 20 θεατών.


Διαφορετικοί μ.ο.
Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ χαμηλό μ.ο. ηλικίας, καθώς σε αυτόν αγωνίζονται φοιτητές και μαθητές. Αντίθετα η φιλοξενούμενη ΑΕΚ έχει μ.ο. ηλικίας πάνω από 35 έτη.

Στον ΠΑΟΚ τα ντέρμπι
Ο ΠΑΟΚ έκανε το 2 στα 2 στα ντέρμπι «δικεφάλου», οι οποίες είναι και οι μοναδικές νίκες της Ακαδημίας στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα είχε επικρατήσει και στον πρώτο γύρο της ΑΕΚ με 4-2 στο προπονητικό κέντρο.

Ντεμπούτο «Ντό»


Ο μέσος Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με την ΑΕΚ, αφού μεταγράφηκε πριν μερικές ομάδες στο «δικέφαλο» από τον Αίολο.

Βασικοί Γυφτομήτρος-Λάνης-Παπαροϊδάμης


Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ είχε 3 διαφοροποιήσεις στη βασική του 11αδα σε σχέση με το ματς με τα Άγραφα το περασμένο Σάββατο. Ο Άγγελος Γυφτομήτρος (Φωτογραφία Αριστερά) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ φανέλα βασικού πήραν και οι Γιώργος Λάνης (Φωτογραφία Κέντρο) και Φάνης Παπαροϊδάμης (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Λάκη Αναστασόπουλο (Απουσίαζε), Νίκο Τόλη και Στάθη Πλατανίτη (Αγωνίστηκαν ως αλλαγή).

4 αλλαγές

 












Η φιλοξενούμενη ΑΕΚ είχε 4 νέα πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το ματς της Κυριακής κόντρα στο Ραπτόπουλο.  Στο χώρο του κέντρο έπαιξαν οι: Πάνος Αρβανίτης (Φωτογραφία Αριστερά), Βασίλης Ντότσικας, Χρήστος Αρκουμάνης, ενώ στην επίθεση ξεκίνησε ο Γιάννης Μπέσσας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Παναγιώτη Ζωχάκη, Γιώργου Μπακογεώργου (Απουσίαζαν), Δημήτρη Γιαννόπουλου (Έπαιξε ως αλλαγή) και Χρήστου Καλτσή (Εκτός 18αδας/Τραυματίας).

Α΄ Μέρος

Όλα στο 2
«Χορταστικό» ήταν το πρώτο 45λεπτο, όπου η πρωτοπορία στο σκορ είχε εναλλαγές για να διαμορφωθεί το 2-2.

Γκολ στην 1η «επίσκεψη»


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ, αφού στην πρώτη του «επίσκεψη» στην περιοχή της ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Στο 10΄ ο Κυκλαδίτης Γιώργος Μουστάκης (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική κούρσα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ για το 1-0.






Γρήγορα «απάντησε»


Η ΑΕΚ 7 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε απάντησε και ισοφάρισε σε 1-1, ο Βασίλης Ντότσικας στο 17΄ «σέρβιρε» για τον Νίκο Κωστή (Φωτογραφία), που πλάσαρε στην κενή εστία αφού απέφυγε πρώτα τον Άγγελο Γυφτομήτρο ισοφαρίζοντας σε 1-1.




Ολική ανατροπή


Η ομάδα του Γιάννη Χάσκου συνέχισε την αντεπίθεση και μόλις στο 25΄ έφερε τούμπα το ματς, ο Αλέκος Οικονόμου σέντραρε από τα δεξιά και ο Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία) με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το 1-2.



Δοκάρι Α. Οικονόμου


Σπουδαία στιγμή για ένα ακόμη γκολ απώλεσε στο 29΄ η ΑΕΚ, όταν μετά την έξοχη μπαλιά του Νίκου Κωστή, ο Αλέκος Οικονόμου στο τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι.



Δοκάρι Νεραντζάκη


Στο 38΄ ο Γιώργος Λάνης τροφοδότησε τον Μιχάλη Νεραντζάκη που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Ιωάννου.



Ισοφάρισε ο «Ρούμελ»


Ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα στο 41ο λεπτό, όταν ο Γιώργος Κελεσίδης σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) από κοντά στο δεύτερο δοκάρι προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 2-2.




Χαμένο πέναλτι
Στο 43΄ ο Άντι Χότζα ανέτρεψε τον Γιάννη Μπέσσα της ΑΕΚ, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν το πέναλτι. Ο Νίκος Κωστής ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως σούταρε χαμηλά και αδύναμα στην αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Γυφτομήτρο να μπλοκάρει σωτήρια.






Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Μουστάκης έκανε κούρσα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά από πλάγια θέση με την μπάλα να καταλήγει ψηλά στην αριστερή γωνία του Ιωάννου (1-0).
11΄: Σουτ του Κωστή από τα όρια της περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Γυφτομήτρος.
16΄: Ο Αρκουμάνης βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σούταρε και ο Γυφτομήτρος απέκρουσε.
17΄: Ο Ντότσικας έβγαλε την έξοχη μπαλιά για τον Κωστή που πλάσαρε αφού απέφυγε πρώτα τον Γυφτομήτρο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
25΄: Ο Οικονόμου Α. σέντραρε από τα δεξιά και ο Αρκουμάνης μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας με σουτ στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ έκανε το 1-2.
29΄: Ο Κωστής έκανε την μπαλιά για τον Οικονόμου Α., που τετ α τετ με τον Γυφτομήτρο πλάσαρε στο δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ.
38΄: Ο Λάνης πάσαρε στον Νεραντζάκη που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
41΄: Ο Κελεσίδης σέντραρε από αριστερά και εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι προ κενής εστίας ο Ρουμελιώτης ισοφάρισε σε 2-2.
43΄: Ο Μπέσσας ανατράπηκε από τον Χότζα,κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κωστής ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως σούταρε αδύναμα και χαμηλά στην αριστερή γωνία με τον Γυφτομήτρο να μπλοκάρει.
45΄: Ο Μπακόλας έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Ντότσικα από κοντά έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Β΄ Μέρος

Μόνο… ΠΑΟΚ
Το δεύτερο μέρος άνηκε κατά κράτος στον ΠΑΟΚ, που κυριάρχησε, σκόραρε 3 φορές και έφτασε δίκαια στο τελικό 3-2.

Εύστοχος ο Μουστάκης
Ο ΠΑΟΚ στο 63΄ κέρδισε πέναλτι όταν το σουτ του Άρη Ρέπα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κώστα Ιωάννου και στη συνέχεια στο χέρι του Δημήτρη Τελώνη. Ο Γιώργος Μουστάκης εκτέλεσε ψύχραιμα την εσχάτη των ποινών και με δυνατή εκτέλεση στο κέντρο της εστίας πραγματοποίησε το 3-2. Ο Μουστάκης σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στον αγώνα.






Διαφορά ασφαλείας με Ρέπα


Διαφορά δυο τερμάτων πήραν οι «πιτσιρικάδες» του Γιώργου Χρυσαφόπουλου στο 79΄, όταν μετά την σέντρα του Κώστα Ρουμελιώτη, ο Άρης Ρέπας με πανέμορφο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κώστα Ιωάννου (4-2).




Διαστάσεις «θριάμβου»
Ο Κώστας Ρουμελιώτης έδωσε διαστάσεις «θριάμβου» στη νίκη του ΠΑΟΚ, αφού πλάσαρε στην έξοδο από πλάγια θέση τον Κώστα Ιωάννου, «γράφοντας» το τελικό 5-2. Ο Ρουμελιώτης πέτυχε δυο γκολ στον αγώνα, φτάνοντας τα τρία στο πρωτάθλημα.




Οι καλύτερες φάσεις
63΄: Σουτ του Ρέπα μέσα από την περιοχή βρήκε στο δεξί δοκάρι της ΑΕΚ και στη συνέχεια ο Τελώνης έκανε χέρι, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει πέναλτι. Ο Μουστάκης με δυνατή εκτέλεση στο κέντρο της εστίας έβαλε μπροστά την ομάδα του με 3-2.
65΄: Ο Λάνης έβγαλε τον Μουστάκη τετ α τετ με τον Ιωάννου, που μπλόκαρε το σουτ του πρώτου.
79΄: Ο Ρουμελιώτης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ρέπας με όμορφο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων για το 4-2.
81΄: Ο Κωστής έπαιξε το 1-2 με τον Γιαννόπουλο, σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Γυφτομήτρος μπλόκαρε.
90΄: Ο Ρουμελιώτης πρόλαβε στην έξοδο τον Ιωάννου από δεξιά, πλάσαρε από μακρινή απόσταση, «γράφοντας» το τελικό 5-2.

Διακριθέντες:
ΠΑΟΚ: Μουστάκης, Ρουμελιώτης, Ρέπας, Τσάρας, Γυφτομήτρος
ΑΕΚ: Μπέσσας

Κίτρινες Κάρτες
Ζιάκας, Τελώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στην ομάδα της ΑΕΚ και να συγχαρώ όλα τα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα, όπως επίσης και σε όλους τους υπόλοιπους, διοίκηση και προπόνηση, κάνουν μια φιλότιμη προσπάθεια, έχουν γίνει μια μεγάλη παρέα και στο σημερινό παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν ότι δεν το βάζουν κάτω και προσπάθησαν και γύρισαν κιόλας το παιχνίδι.  Πιστεύω πως και αυτή η ομάδα χρόνο με το χρόνο και αν κάνει και κάποιες προσθήκες σε μικρότερες ηλικίες, σίγουρα θα έχει βελτίωση. Όσον αφορά εμάς ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο 10λεπτο, προηγηθήκαμε στο σκορ, μετά είχαμε ένα μεγάλο νεκρό διάστημα, χάναμε εύκολα μονομαχίες και το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούμε πίσω στο σκορ με δυο γκολ, τα οποία δεχτήκαμε πολύ εύκολα. Καταφέραμε, ισοφαρίσαμε και στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές που ήρθαν από το πάγκο και με κάποιες εσωτερικές αλλαγές, παίξαμε αρκετά καλά, περιορίσαμε τον αντίπαλο και καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι. Να συγχαρώ τους παίκτες μου, συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με την Ποταμιά, που για εμάς είναι αρκετό δύσκολο μιας και υπάρχει αυτή η διαφορά και στην ηλικία, στην ποιότητα και την εμπειρία μεταξύ των ομάδων.»

Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): « Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για το σημερινό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, η δουλειά που κάνει ο ΠΑΟΚ με τους μικρούς φάνηκε μέσα στο γήπεδο και είναι μια ομάδα που έχει μέλλον. Εμείς αντίθετα έχουμε υψηλό μέσο όρο ηλικίας. Θα κρατήσω τον λόγο μου και θα παραμείνω στο πόστο του προπονητή της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για τη νίκη και για τη διαιτησία, που ήταν πάρα πολύ καλή σήμερα.»




Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γυφτομήτρος, Κελεσίδης, Παπαροϊδάμης(46΄ Μαστρογιάννης), Τσάρας, Μίλης(82΄ λ.τρ. Τόλης), Μουστάκης, Ρουμελιώτης, Νεραντζάκης(76΄ Πλατανίτης), Χότζα, Ρέπας(91΄ Γκορόγιας), Λάνης

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Ιωάννου, Λάππας, Μπακόλας Κ., Ζιάκας, Τελώνης(80΄ Γιαννόπουλος Δ.), Αρκουμάνης(85΄  Κολλημένος), Οικονόμου Α., Αρβανίτης(86΄ Οικονόμου Χ.), Μπέσσας Ι., Ντότσικας, Κωστής

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος