Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ 2-0

Πολύ δύσκολη ήταν επικράτηση για τον ΑΠΟΚ επί της ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο τελικό 2-0 στο τελευταίο εικοσάλεπτο.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 11 το πρωί. Ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα δεν ικανοποίησε με την απόδοση του και κρατά από το συγκεκριμένο ματς την κατάκτηση των τριών βαθμών. Χρειάστηκαν διορθωτικές αλλαγές στο ημίχρονο, ώστε να βελτιωθεί στην επανάληψη μετά το κακό πρώτο μέρος. Ο αρχηγός Βασίλης Συγκελόπουλος με εύστοχο πέναλτι στο 70΄ και με σουτ στο 94΄ ήταν ο πρωταγωνιστής και σκόρε του αγώνα. Το Βελούχι μετά την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη εδραιώθηκε στην 3η θέση και τους 18 βαθμούς.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου είχε εξαιρετική αγωνιστική παρουσία και πλησίασε στο να κάνει την «έκπληξη». Μάλιστα έχασε από μια ευκαιρία στο πρώτο μέρος, για να προηγηθεί. Παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική, δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό. Ο «δικέφαλος» έμεινε στους 6 βαθμούς και διατηρεί ελπίδες για τα μπαράζ.
Για την επόμενη(9η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ θα παίξει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου με την Ποταμιά στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Την ίδια ημέρα η ΑΕΚ υποδέχεται το Ραπτόπουλο στο προπονητικό κέντρο της πόλης.

Πρώτο πρωινό
Ο αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων ήταν ο πρώτος πρωινός της περιόδου. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι θεατές.


Διαφορετική ΑΕΚ
Πολύ καλή προσπάθεια έκανε η ομάδα της ΑΕΚ, έχοντας εξαιρετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα κατάφερε να κλείσει σημαντικά τη «ψαλίδα» του πρώτου αγώνα, όταν είχε ηττηθεί στο ίδιο γήπεδο με 0-8. Ο Παναγιώτης Ζωχάκης στην επανεμφάνιση του είχε πολύ καλή απόδοση στον χώρο της άμυνας.  

5η συνεχόμενη
Το Βελούχι σημείωσε την Πέμπτη συνεχόμενη νίκη του, αν και δεν ικανοποίησε με την απόδοση του. Καθοριστική ήταν η απόδοση του Βασίλη Συγκελόπουλου, που σκόραρε δυο φορές. 


Οι αλλαγές της ενδεκάδας

 












Στο αρχικό σχήμα του Σπύρου Κολόκα χρησιμοποιήθηκαν οι: Παυσανίας Μπορότης (Φωτογραφία Αριστερά), Βασίλης Συγκελόπουλος και Σπύρος Κωστορρίζος (Φωτογραφία Δεξιά).  Ως αλλαγή μπήκαν οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Βασίλης Τριανταφυλόπουλος

Α΄ Μέρος

Κέρδισε τις εντυπώσεις η ΑΕΚ
Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο μέρος οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Δεν κατάφερε να βρει ρυθμό ΑΠΟΚ, με την ΑΕΚ να έχει πολύ καλή παρουσία, να μην απειλείται και να φτάνει κοντά στο γκολ.

Παραλίγο 0-1-«Απάντηση» στο τέλος

 












Ο Παναγιώτης Ζωχάκης (Φωτογραφία Αριστερά) είδε την εκτέλεση φάουλ του στο 24ο λεπτό να αποκρούεται από τον Στάθη Φακίτσα σωτήρια. Το Βελούχι απείλησε μόνο στο 45΄ με το σουτ του Φώτη Ζαχαράκη (Φωτογραφία Δεξιά), το οποίο κατέληξε άουτ. 


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Κωστής δοκίμασε σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου.
24΄: Χτύπημα φάουλ του Ζωχάκη από καλή θέση απέκρουσε όμορφα στη δεξιά του γωνία ο Φακίτσας σε κόρνερ.
28΄: Ο Τσιλίκας επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, που κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.
45΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τσιλίκας έπιασε την κεφαλιά και το σουτ του Ζαχαράκη έφυγε πάνω από το τέρμα του Ιωάννου.

Β΄ Μέρος

Χάρης την εμπειρία το Βελούχι
Βελτίωσε την επιθετική απόδοση του χάρης τις αλλαγές στην επανάληψη ο ΑΠΟΚ, φτάνοντας στο 2-0 στο τελευταίο 20λεπτο. Πάλεψε και στο δεύτερο μέρος ο «δικέφαλος»

Πρόωρη «επιστράτευση»


Ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία) «προφυλάχτηκε» και πέρυσι στο γήπεδο στην ανάπαυλα, κερδίζοντας το πέναλτι. Το ίδιο συνέβη και με τον Βαγγέλη Αθανασόπουλο, ο οποίος δημιούργησε το δεύτερο γκολ.

Με γκολ-πέναλτι 


Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 69΄ σε ανατροπή εντός περιοχής του Νίκου Κωστή(Φωτογραφία) στον Άλεξ Μπακαλίδη. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε άψογα ένα λεπτό αργότερα και πέτυχε το 1-0.





Στην τελευταία φάση πάλι ο «Σύγκε»


Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Βασίλης Συγκελόπουλος(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε την άψογη μεταβίβαση του Βαγγέλη Αθανασόπουλου και με διαγώνιο πλασέ σημείωσε το 2-0. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ σημείωσε και τα δυο νικητήρια τέρματα.



Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Συνδυασμός Ζαχαράκη-Κωστορρίζου-Μπακαλίδη, ο τελευταίος σούταρε μόλις πάνω από την εστία του Ιωάννου.
56΄: ο Αρβανίτης τροφοδότησε τον Μπακογεώργο, που σούταρε από δεξιά και ο Φακίτσας απέκρουσε.
62΄: Ο Αθανασόπουλος έκανε το σουτ εκτός περιοχής, που έφυγε άουτ από αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
65΄: Σέντρα του Τσίπρα από αριστερά, πλασέ του Μπακαλίδη κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
69΄: Ο Κωστής ανέτρεψε τον Μπακαλίδη εντός περιοχής, υποπίπτοντας σε πέναλτι.
70΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε χαμηλά στη δεξιά γωνία του Ιωάννου(1-0).
78΄: Χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη από αριστερά απέκρουσε με τα πόδια ο πορτιέρο του «δικεφάλου».
79΄: Ο Τριανταφύλλου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από δεξιά, πλάσαρε και ο Ιωάννου απέκρουσε.
85΄: Πάσα του Τριανταφυλλόπουλου στον Τσίπρα, σουτ του δεύτερου έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
93΄: Σέντρα του Τσίπρα από αριστερά, πλασέ του Ζαχαράκη απέκρουσε εκ νέου ο Ιωάννου.
94΄: Ο Αθανασόπουλος τροφοδότησε τον Συγκελόπουλο, που με διαγώνιο πλασέ από αριστερά στην απέναντι γωνία της ΑΕΚ σημείωσε το 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιάμης, Τσιλίκας, Ιωάννου, Γιαννόπουλος

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Συγκελόπουλος, Μπακαλίδης, Πατρώνης
ΑΕΚ: Ζωχάκης, Λάππας, Μπακόλας, Αρβανίτης, Ιωάννου

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ): «Σήμερα έγινε ένα κακό παιχνίδι. Ήμασταν τυχεροί που βάλαμε δυο γκολ. Κοιτάζουμε για το επόμενο.»









Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι για το 2019. Είμαι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Ήταν το δεύτερο ματς που είδα τους παίχτες μου να βγάζουν τόσο ψυχή και να κρατούν τις θέσεις τους. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό. Είμαι πολύ περήφανος και τους ευχαριστώ έναν-έναν και τους 14 που ήταν στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια και θα είμαστε στις προπονήσεις. Αν η συνέχεια είναι η ανάλογη, η ΑΕΚ έχει μόνο μέλλον.»




Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Πατρώνης, Τσούκας(46΄ Αθανασόπουλος), Τσιάμης, Ίβρος, Συγκελόπουλος, Ζαχαράκης, Τσιλίκας, Κωστορρίζος(54΄ Τριανταφύλλου, 79΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μπορότης(46΄ Μπακαλίδης), Τσίπρας

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Ιωάννου, Νιαβής, Ζωχάκης, Ζιάκας, Αρβανίτης, Λάππας, Καλτσής, Μπακογεώργος, Γιαννόπουλος Δ.(55΄ λ.τρ Μπέσσας Ι.), Κωστής, Μπακόλας Κ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος