Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Κ16: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Εύβοιας 0-3

Προσπάθησε αρκετά η Ευρυτανία στο παιχνίδι των νέων, όμως η Εύβοια εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και επικράτησε με σκορ 0-3.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη 30/1 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας λίγο μετά τις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων(7ος Όμιλος), παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα συμμετείχε για ακόμη μια  φορά με αρκετές ελλείψεις και προβλήματα. Παρόλα αυτά είχε μια αρκετά ανταγωνιστική παρουσία, δυσκολεύοντας αρκετά τον ισχυρό αντίπαλο της. Είναι γεγονός πως ελάχιστοι ποδοσφαιριστές της έχουν παραστάσεις με κάποιον σύλλογο, ενώ υπήρξε λόγω των καιρικών συνθηκών και μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις. Οι «μαύροι» έμειναν χωρίς βαθμό, μαχόμενοι κάθε φορά για το καλύτερο.
Η Εύβοια του Μιχάλη Μαύρου αποτελεί τη δυνατότερη ομάδα του ομίλου, που βρίσκεται δίκαια στην κορυφή και κατάφερε να φτάσει στο τελικό σκορ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Σκόρερ χρίστηκαν κατά σειρά οι: Γιώργος Μακρής, Κώστας Πόγκας και Δημήτρης Μεταξάς, «καθαρίζοντας» το ματς σε μόλις 9 λεπτά.  Οι «κίτρινοι» τερματίζουν πρώτοι, φτάνοντας τους 13 πόντους.
Για την τελευταία(6η) αγωνιστική η Ευρυτανία θα παίξει στη Λαμία με την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Η Εύβοια δίνει την ίδια ημέρα νέο εκτός έδρας ματς με την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Χωρίς πόντο
Η Ευρυτανία έμεινε χωρίς βαθμολογική συγκομιδή και στην κατηγορία Κ16 μετά από πέντε αγωνιστικές. Ωστόσο και μόνο η συμμετοχή της στα πρωταθλήματα αποτελεί επιτυχία.

Θετική εικόνα
Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών.  Απουσίαζαν επίσης  σημαντικοί παίχτες της ομάδας και συγκεκριμένα οι: Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος, Παναγιώτης Μπίκας και Παύλος Ανδρέου.

Οι παράγοντες της ΕΠΣ
Τις προσπάθειες των μικτών παρακολούθησαν οι παράγοντες της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Δροσίνης, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Βασίλης Στασινός, Ηλίας Γκαλιμάνης, Παναγιώτης Κολλημένος και το μέλος της επιτροπής μικτών ομάδων Διονύσης Βονόρτας. 


Πρώτη και καλύτερη


Με τη νίκη της η Εύβοια εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση, παραμένοντας αήττητη. Ο εκ των εκπροσώπων της κ. Υφαντής(Φωτογραφία) μας δήλωσε: «Αγωνιστήκαμε με μια λίγο πιο αδύναμη ομάδα, όπως αυτή της Ευρυτανίας. Ο καιρός δεν ήταν τόσο καλός, αλλά σημασία έχει ότι πήγαν όλα καλά. Εύχομαι ότι καλύτερο για την Ευρυτανία και για την Εύβοια, να συνεχίσει έτσι.»

Ίδιο σκορ
Το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει επίσης με 3-0 υπέρ της Εύβοιας.

Α΄ Μέρος

Αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι
Οι Ευβοιώτες είχαν την υπεροχή, χωρίς να απειλούν, όμως ευτύχησαν μετά το 25΄ να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους και να τις μετατρέψουν σε τρία τέρματα.

Καλή η Ευρυτανία
Πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο ήταν η ομάδα της Ευρυτανίας, που δυσκόλεψε αρκετά τον αντίπαλο της.

Σε διάστημα 9΄
 

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές μέσα σε 9 λεπτά. Αρχικά στο 26΄ ο Γιώργος Μακρής(Φωτογραφία αριστερά) μετά απόκρουση του Κώστα Νικοπολίδη σε σουτ του Χρήστου Τζαφέρη «έγραψε» το 0-1. Ο αρχηγός Κώστας Πόγκας(Φωτογραφία κέντρο) στο 30΄ πέτυχε το 30΄, ενώ ο Δημήτρης Μεταξάς(Φωτογραφία δεξιά) στο 35΄ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Χρήστου Τζαφέρη και έκανε το τελικό 0-3. 









 
Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Ο Μεταξάς δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.
25΄: Σουτ του Δέδε πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
26΄: Ο Τζαφέρης σούταρε έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά ο Μακρής με πλασέ πέτυχε το 0-1.
30΄: Ο Πόγκας μετά από εκτέλεση κόρνερ και διαδοχικές κόντρες πλάσαρε εύστοχα από κοντά(0-2).
35΄: Σέντρα του Τζαφέρη από αριστερά, ο Μεταξάς με πλασέ στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη «έγραψε» το 0-3.

Β΄ Μέρος

Διατηρήθηκε το σκορ


Στην επανάληψη δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο, με το σκορ να παραμένει στο τελικό 0-3. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μια τελική, μετά από χτύπημα φάουλ του Γιάννη Τσούκα(Φωτογραφία).

«Μπλε κάρτα»

 












Για ένα ακόμη ματς ο Φθιωτός ρέφερι Νίκος Παπακωνσταντίνου(Φωτογραφία αριστερά) υπέδειξε την μπλε κάρτα του Fair Play. Ο αρχηγός των γηπεδούχων Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία δεξιά) της Ευρυτανίας ήταν αυτός που επιβραβεύτηκε.


Συστάσεις στον πάγκο
Ο διαιτητής κ. Παπακωνσταντίνου έκανε συστάσεις στο 48΄ στον πάγκο της ΕΠΣ Εύβοιας για τη συμπεριφορά ποδοσφαιριστών της ομάδας Κ14, που βρισκόταν στην κερκίδα.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Παπαδημητρίου πάσαρε στον Κικίδη, σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.
58΄: Πάσα του Αλαφάκη στον Κικίδη, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
61΄: Ο Σπύρου τροφοδότησε τον Παπαδημητρίου, που πλάσαρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ.
64΄: Χτύπημα φάουλ του Τσούκα από θέση δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Μίχος.
66΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Ρουμελιώτη από δεξιά έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Μεταξάς

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τσούκας, Κελεσίδης, Τσάρας
Εύβοια: Τζαφέρης, Πόγκας, Μεταξάς

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία): «Σήμερα παίξαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ούτως η άλλως όλες οι ομάδες στον όμιλο μας είναι σε καλύτερο επίπεδο από ότι είμαστε εμείς. Όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αθλητές, μέσα από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, έχουν υψηλό επίπεδο στα πρωταθλήματα τους και για αυτό άλλωστε βλέπουμε και τη σωματομετρική διαφορά ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές τους με τους δικούς μας παίκτες. Εμείς πέραν αυτών των προβλημάτων είχαμε και το πρόβλημα των καιρικών συνθηκών, καθώς για δυο μήνες δεν είχαμε πάει στο γήπεδο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάει η νοοτροπία και οι βασικές αρχές των ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι σήμερα τα παιδιά στάθηκαν αρκετά καλά, τα τρία γκολ που δεχτήκανε ήταν καθαρά από προσωπικά λάθη. Και σαν οργάνωση μέσα στο γήπεδο και τοποθέτηση θεωρώ ότι περιορίσαμε τη δραστηριότητα της αντίπαλης ομάδας. Δε μπορούμε να βγάζουμε πολλά συμπεράσματα, αλλά τα πράγματα με βάση αυτό το υλικό που έχουμε τα παιδιά μας τα πήγαν αρκετά καλά. Ένα βασικό θέμα που θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι στο νομό μας τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι πολύ λίγα και ο ίδιος αριθμός θα είναι και τις επόμενες δυο χρονιές. Προσπαθήσαμε φέτος όμως να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν κάποιες στρατηγικές κινήσεις, ώστε να ξαναφέρουμε αυτά τα λίγα παιδιά στους αγωνιστικούς χώρους του ποδοσφαίρο,  για να μπορέσουν να ενισχύσουν τις ομάδες μας και να τις διατηρήσουμε στα ενωσιακά πρωταθλήματα. Κάθε χρόνο σταματάνε περισσότεροι παίκτες και λιγότεροι εντάσσονται, θα πρέπει να βάλουμε δραστικά μέτρα και κάθε ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στο τοπικό να παίζει με ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνιστεί στις μικτές. Με βάση όλα τα αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει πραγματικά να γίνουν άμεσα δραστικά πράγματα από όσους ασχολούνται με ποδόσφαιρο, για να διατηρηθεί η ένωση μας, χωρίς νέα παιδιά, νέους αθλητές δεν νομίζω ότι έχουμε μέλλον. Είναι μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τις ενωσιακές ομάδες και τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι το ίδιο δύσκολα μέχρι οι αθλητές του 2008 και 2009 να έρθουν στις ενωσιακές ομάδες και αφού και αυτοί συνεχίσουν τότε να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο. Καλή επιτυχία στην Εύβοια και στην Φθιώτιδα στην επόμενη φάση. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Μιχάλη τον Μαύρο, τον κ. Μάνδαλο και τον κ. Νεοχωρίτη που πραγματικά σε όλη αυτή τη διαδικασία μας αντιμετώπισαν σαν ίσο με σεβασμό και εκτίμηση, ξέροντας όλα τα προβλήματα που έχουμε.»


Μιχάλης Μαύρος (Εύβοια): «Σήμερα το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί με νίκη κλειδώναμε την πρώτη θέση του ομίλου και παίρνουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Παίξαμε με μια καλή ομάδα και δεν το λέω μόνο για το σημερινό παιχνίδι, αλλά και για το παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Χαλκίδα. Έχει έναν πανάξιο προπονητή, ο οποίος διαχειρίζεται ένα σύνολο πολύ καλά, παρότι δεν είναι το καλύτερο δυνατό υλικό. Τα παιδιά αγαπάνε τον τόπο τους, προσφέρουνε πραγματικά , μας δυσκολέψανε πάρα πολύ στο σημερινό παιχνίδι, μέχρι το 20΄-25΄ ήταν 0-0. Μετά όταν μπήκε το γκολ τα πράγματα απλοποιήθηκαν και καταφέραμε να κάνουμε ένα σκορ ασφαλείας και έτσι τελείωσε και το παιχνίδι. Έχουμε πλέον ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα στον Βόλο, που θα δώσουμε ευκαιρίες και στα άλλα παιδιά και μετά προχωράμε στην επόμενη φάση.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία(Δημήτρης Τσιγαρίδας): Νικοπολίδης, Γιαννιώτης(48΄Παπανικολάου), Τριανταφυλλόπουλος Α., Τσάρας, Κελεσίδης, Τσούκας, Σβερώνης, Μπίκας Β., Κάππας, Καμαρέτσος, Καραντάνας(48΄ Τσιουγκρής)

Εύβοια (Μιχάλης Μαύρος): Μίχος, Μήτρου(43΄ Παπαδημητρίου), Πόγκας, Αδαμόπουλος, Ρουμελιώτης, Δέδες, Αλαφάκης Π.Θ.(43΄ Σπύρου), Κικίδης, Μακρής(43΄ Αλαφάκης Α.), Μεταξάς(43΄ Καραμπίνης), Τζαφέρης(43΄ Σταμούλος)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Δημητρίου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος