Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ολυμπιακός-Α.Ν.Ο. Γλυφάδας 11-2

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός, που επικράτησε άνετα με 11-2 της Γλυφάδας.
Ο δεύτερος ημιτελικός διεξήχθη την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στο κλειστό κολυμβητήριο «Παύλος Μπακογιάννης», ξεκινώντας στις 8.
Ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου σε ρυθμούς ρελαντί προκρίθηκε στον τελικό για έβδομη συνεχόμενη σαιζόν και θα διεκδικήσει το 20ο κύπελλο στην ιστορία του. Ο Αλέξανδρος Γούνας πρωταγωνίστησε με τέσσερα τέρματα, ενώ όλοι οι αθλητές πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Οι νικητές είχαν 2/6 στον παίχτη παραπάνω, ενώ σκόραραν τρεις φορές στην κόντρα, τέσσερις από την περιφέρεια, μια από θέση φουνταριστού και είχαν 1/1 πέναλτι.
Η Γλυφάδα του Δημήτρη Μάζη πάλεψε στο μέτρο του εφικτού το παιχνίδι, έχοντας θέσει ως στόχο να περιορίσει τον αντίπαλο κάτω από τα 10 τέρματα, κάτι που λίγο έλλειψε να το σημειώσει. Σκόραρε ένα τέρμα από την περιφέρεια, ενώ είχε 1/4 στον παίχτη παραπάνω. Η παρουσία των περυσινών φιναλίστ στο Final 4 κρίνεται επιτυχημένη, φτάνοντας σε αυτό με μεγάλες εκτός έδρας νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Υδραΐκό.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης, καθώς και κυπελλούχοι Ελλάδος(Έκαναν το «τρεμπλ» πέρυσι) θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στον τελικό τη Βουλιαγμένη στις 2.

Φίλοι του Ολυμπιακού
Μικρή μερίδα θεατών του Ολυμπιακού παρακολούθησαν την αγαπημένη τους ομάδα. Και ο δεύτερος ημιτελικός δεν είχε την αναμενόμενη προσέλευση θεατών. 

Συγχρονισμένη ενδιάμεσα
Μεταξύ των δυο ημιτελικών τα κορίτσια συγχρονισμένης κολύμβησης του Νηρέα Χαλανδρίου προσέφεραν όμορφο θέαμα.




Φαβορί ο «Θρύλος»
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι το φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ολυμπιακός και Ν.Ο.Β. συνθέτουν ζευγάρι του τελικού για 9η φορά(6 ήταν νικητής ο Ολυμπιακός και 2 η Βουλιαγμένη).

Καρέ Γούνα


Από πλευράς Ολυμπιακού ο Αλέξανδρος Γούνας(Φωτογραφία) σημείωσε τέσσερα γκολ.

Με στόχο το 20ο
Ο κάτοχος του τροπαίου Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 20ο κύπελλο της ιστορίας του, ενώ θα λάβει μέρος για 27η φορά σε τελικό και 7η συνεχόμενη.

Περυσινός τελικός
Ολυμπιακός και Γλυφάδα είχαν τεθεί αντιμέτωποι στον περυσινό τελικό της Χίου, που έληξε με 14-8 υπέρ των Πειραιωτών.

Μαχητική η Γλυφάδα
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο πρώτο 8λεπτο με 2-0, χάρης σε γκολ των: Αλέξανδρου Γούνα από την περιφέρεια και του Κροάτη Πάουλο Ομπράντοβιτς με τον ίδιο τρόπο στην εκπνοή.


Έφτασε τα 5
Ο Αλέξανδρος Γούνας στην κόντρα, ο 20χρονος Κώστας Κάκαρης από θέση φουνταριστού και ο Μανώλης Μυλωνάκης από την περιφέρεια ανέβασαν το σκορ στο 5-0, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.


Ακάθεκτος ο Ολυμπιακός
«Φορτσάτη» μπήκε και στην επανάληψη η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, φτάνοντας στο 10-0 με γκολ του Κώστα Μουρίκη στον παίχτη παραπάνω, του Γιάννη Φουντούλη στην κόντρα, δυο τέρματα του Αλέξανδρου Γούνα από την περιφέρεια και στην κόντρα, αλλά και με πέναλτι του πιτσιρικά Δημήτρη Νικολαΐδη. Ο Σπύρος Φωτόπουλος στον παίχτη παραπάνω πέτυχε το πρώτο γκολ για τον ΑΝΟΓ, «γράφοντας» το 10-1.


Από ένα γκολ
Ο Παουλο Ομπράντοβις του Ολυμπιακού στον παίχτη παραπάνω και ο Νίκος Παπασηφάκης της Γλυφάδας με λόμπα από την περιφέρεια έκαναν το τελικό 11-2. 


Δηλώσεις Προπονητών

Θοδωρής Βλάχος (Ολυμπιακός): «Ήταν δύο ημιτελικοί σχεδόν ίδιοι, χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από τους αντιπάλους της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού και από πολύ νωρίς σκεφτήκαμε την αυριανή ημέρα. Είμαστε το φαβορί, καθώς είμαστε οι πρωτθλητές Ευρώπης, όμως είναι ένας τελικός που θα είναι σε υψηλούς ρυθμούς. Πιστέυω ότι έχουμε την ποιότητα να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί αύριο, αλλά είμαι σίγουρος για την ομάδα μου και τους παίκτες μου, γιατί είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης. Κάθε φορά φτάνουμε εδώ, καθώς προχωράμε με ταπεινότητα και θα ήταν ασέβεια προς το ΝΟ Βουλιαγμένης να προδικάσουμε ένα αποτέλεσμα. Ωστόσο, το ότι είμαι σίγουρος για την ομάδα μου δεν μπορεί κανείς να μου το αφαιρέσει και θα το πιστεύω για πάντα.»

Δημήτρης Μάζης (Α.Ν.Ο. Γλυφάδας): «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, παρά την ήττα, καθώς θέλαμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό κάτω από τα 10 γκολ και βρεθήκαμε κοντά στο να τα καταφέρουμε. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα παιδιά, ακόμα και αυτά που είναι 15 και 16 χρονών, το οποίο είναι σημαντική παρακαταθήκη για το σύλλογο. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες, μετά τον Ολυμπιακό, όμως δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί αύριο.»




Τα 8λεπτα
2-0, 5-0, 10-1, 11-2

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος , Χαλυβόπουλος Α.

Α.ΝΟ. Γλυφάδας (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας, Περρόπουλος, Κουτσιαλής, Μπραΐμης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος, Αλβέρτης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 1, Παπανικολάου, Γαλάνης, Σαλτερής, Λεμπέσης, Χαλυβόπουλος Ι.

Διαιτητές: Ηλίας Δαμιανάκης& Χρήστος Κουρτίδης
Κριτές Τερμάτων: Νίκος Μπουδραμής& Γιώργος  Πολυχρονόπουλος
Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός
Παρατηρητής: Νίκος Βασιλείου























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος