Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

«Ματσάρες» στο κολυμβητήριο Καρπενησίου



Ολοκληρώνεται σήμερα(29/12) το μεσημέρι το διεθνές τουρνουά πόλο με την ονομασία «6th International NireasChristmas Cup», το οποίο διεξάγεται από τον Νηρέα Λαμίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου.
Η διοργάνωση γίνεται στο κολυμβητήριο Καρπενησίου με συμμετοχή 8 ομάδων, με τα ντέρμπι να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Δείτε φωτορεπορτάζ από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και ΠΑΟΚ.

Το ρεπορτάζ των πρωινών παιχνιδιών(http://www.aquaticsplanet.com)
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 7-6 (0-4, 3-0, 3-1, 1-1)
Ενας ΠΑΟΚ να τον πιείς στο ποτήρι ήταν η 1η περίοδος του 1ου αγώνα της σημερινής ημέρας. Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Στα επόμενα 2 οκτάλεπτα, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε ούτε 1 σφύριγμα. Τουλάχιστον 2 πέναλτι δεν δόθηκαν, ο διαιτητής έδινε συνεχώς την μπάλα στον Πανιώνιο, λες και οι παίκτες του Πανιωνίου ήταν τιραμόλα και έπαιρναν την μπάλα πηδώντας πάνω από τους αντιπάλους τους και όπως είναι φυσικό επόμενο, το ματς άλλαξε εντελώς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δόθηκαν 3 αποβολές τουλάχιστον, για να γελάς.
Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα που πήρε από την διαιτησία και πέρασε μπροστά στο σκορ 6-5 στα τελευταία δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ που προκρινόταν στα ημιτελικά ακόμα και με ήττα με 1 γκολ, κατάφερε να μειώσει στο τελικό 7-6.
Πανιώνιος: Μπουζαλάς 2, Χέλμης 1, Πετρίδης 1, Δριτσόπουλος 1, Μύριλος 2
ΠΑΟΚ: Σιδηρόπουλος 4, Μπόντιος 1, Κυριαφίνης 1

ΠΑΟ – Βουλιαγμένη 7-8 (2-2, 2-1, 1-4, 2-1)
Πολύ μεγάλο παιχνίδι έγινε ανάμεσα στις 2 ομάδες που έπαιξαν σαν να ήταν τελικός, αφού ο νικητής έπαιρνε την πρόκριση για την 4αδα και ο ηττημένος έμενε εκτός. Και οι 2 ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι ο διαιτητής να αρχίσει τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα. Στο 2-3, χωρίς ουσιαστικό λόγο, αποβάλλει τον φουνταριστό του Παναθηναικού και εξαιτίας προφανώς των διαμαρτυριών, άρχισε να τα βλέπει όλα μπλε. Η Βουλιαγμένη έπιασε πολύ καλή απόδοση για ένα τρίλπετο, εκμεταλλευόμενη την σαστιμάρα όλων στον ΠΑΟ και πήρε προβάδισμα. Οι πράσινοι, παρόλα αυτά, συνέχισαν την προσπάθεια και έφτασαν κοντά στην ισοπαλία που τους έδινε πρόκριση. Στο τελευταίο λεπτό η Βουλιαγμένη κέρδισε κόρνερ και είχε δική της και την τελευταία επίθεση. Τότε ζητήθηκε ταιμ άουτ από τον πάγκο του ΠΑΟ, το οποίο άργησε να δοθεί (είναι φυσικά πέναλτι υπέρ της Βουλιαγμένης). Ο διαιτητής αιφνιδιάστηκε και έδωσε πέναλτι μετά την παραίνεση του πάγκου, αλλά και κόκκινη κάρτα!!! Η Βουλιαγμένη κράτησε την μπάλα, δεν εκτέλεσε το πέναλτι και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 8-7. Ο ΠΑΟ είχε χάσει επίσης με κόκκινη κάρτα και τον προπονητή του περίπου 4′ πριν το τέλος ύστερα από μια απόφαση του διαιτητή για γέλια. 2 παίκτες πλακώνονταν στο μέσον του γηπέδου. Κανονικά είναι και οι 2 έξω. Ο διαιτητής έδωσε αποβολή στον παίκτη του ΠΑΟ που σε εκείνη την στιγμή του σφυρίγματος, είχε μέσα το κεφάλι. Βγάζοντας έξω το κεφάλι, πήγε να μαρκάρει και ο διαιτητής που είχε κάνει μεγάλο λάθος με το 1ο σφύριγμα, το τελειοποίησε (το λάθος του), δίνοντας πέναλτι. Τι να πεις? Εκεί έγινε το 8-6, και αποβλήθηκε με κόκκινη ο Χρονόπουλος. Το καλό είναι ότι πρόκειται για τουρνουά, όπου τα λάθη είτε τα διαιτητικά είτε τα προπονητικά είτε τα παικτικά, δεν πληρώνονται. Αντίθετα, θα έλεγα, είναι πολύ διδακτικά για όλους.
ΠΑΟ: Κωσταβάρας 3, Μαλισιόβας 2, Ορφανός 1, Δευτεραίος 1.
Βουλιαγμένη: Γκανάτσιος 4, Μπαμπανίκας 1, Παπάζογλου 1, Παπάκος 1, Χαλκιάς 1

Νηρέας Γέρακα – Π. Φάληρο 6-6 (2-0, 1-0, 1-1, 2-5)
Απίστευτη ανατροπή έγινε στην τελευταία περίοδο σε αυτό το ματς. Ο προπονητής του Νηρέα Τ. Σχίζας, μπορεί να στενοχωρήθηκε από την εξέλιξη, αλλά μετά από λίγα λεπτά ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστός, αφού ήξερε ότι πλέον οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να ξαναχάσουν τέτοια νίκη.
Ο Νηρέας μπλόκαρε όλα τα ατού του Φαλήρου και άφησε χωρίς γκολ την ομάδα του Ν. Καραμάνη για 20′. Επίσης, όλα πήγαιναν στραβά για τους Φαληριώτες που ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό τους από την 4αδα. Το ματς, 6′ πριν το τέλος του, έφτασε στο 6-1 (!), με τον Νηρέα Γέρακα να κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει και μάλιστα με άνεση. Και κάπου εκεί οι παίκτες του Σχίζα πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν. Οι Φαληριώτες μείωσαν σε 6-3 μόλις 2.38 πριν το τέλος και σε 6-4, 1.05 πριν την λήξη. Το απίστευτο είναι ότι ο Νηρέας κέρδισε αποβολή στα 53″. Επαιξε κανονικα την αποβολή αλλά έχασε το σουτ και στο ξεκίνημα της κόντρας δόθηκε αποβολή υπέρ του Φαλήρου (στα 32″). Ταιμ άουτ και σουτ στο 29″ και 6-5. Στην συνέχεια ο Νηρέας κράτησε την μπάλα. Ενας παίκτης του Φαλήρου έφυγε μπροστά, οι του Νηρέα βγήκαν 3-2, αλλά ο παίκτης που είχε την μπάλα, προτίμησε να την κρατήσει. Ο παίκτης του Φαλήρου έκανε επίθεση, και του βούλιαξε την μπάλα. Το Φάληρο σκόραρε στο 3″ αφού μπροστά ήταν αυτός 3-2.
Με το αποτέλεσμα αυτό, άλλαξε και η βαθμολογία του ομίλου. Και οι 2 ομάδες ολοκλήρωσαν χωρίς νίκη, αλλά το Φάληρο είχε 2 ισοπαλίες έναντι μιάς του Νηρέα.
Νηρέας Γέρακα: Φλαμπουράς 3, Καρυπίδης 1, Μαντζώρος 1 και Ευστρατουδάκης 1
Π. Φάληρο: Κούρκορ 2, Γαρδέρης 1, Κουράκος 1, Μυλωνάς 1, Μοσχοβέλης 1

Νηρέας Λαμίας – Παρτιζάν 9-10 (2-3, 2-1, 2-4, 3-2)
Αλλο αλλοπρόσαλλο αποτέλσμα κι αυτό. Η Παρτιζάν προκρινόταν μόνο με νίκη και παραλίγο να μην τα καταφέρει. Ο Νηρέας Λαμίας έπαιξε εξαιρετικά σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα, πλην ενός τετράλεπτου όπου οι Σέρβοι μετέτρεψαν το 4-4 σε 4-8. Κι όμως οι Λαμιώτες επέστρεψαν. Μείωσαν 3 φορές στο γκολ, χωρίς όμως να καταφέρουν να ισοφαρίσουν (7-8, 8-9, 9-10).
Νηρεας Λαμίας: Παπανικολάκος 2, Παπαδήμας 2, Τασσιόπουλος 2, Κουρκουλιώτης 2, Ζαρκαδούλας 1
Παρτιζάν: Κρίστιτς 4, Ράντιτς 3, Γκριγιάκοβιτς 2, Μπάσαριτς 1

Οι βαθμολογίες
1ος όμιλος
Βουλιαγμένη 7
Παρτιζάν 5
ΠΑΟ 4
Νηρέας Λαμίας 0

2ος όμιλος
Πανιώνιος 9
ΠΑΟΚ 4
Π. Φάληρο 2
Νηρέας Γέρακα 1

Το απογευματινό πρόγραμμα είχε ως εξής:
17.00 ΠΑΟ – Νηρέας Γέρακα (θ. 5-8)
18.15 Νηρέας Λαμίας – Π. Φάληρο (θ. 5-8)
19.30 Πανιώνιος – Παρτιζάν (1ος ημιτελικός)
20.45 Βουλιαγμένη – ΠΑΟΚ (2ος ημιτελικός)















Πηγή: http://www.aquaticsplanet.com/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1/