Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Παίδες: Π.Α.Κ.-Α.Ο. Μώλος 71-80

Πλησίασε στην πρώτη της νίκη η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, όμως ο Μώλος «απέδρασε» από το Καρπενήσι, επικρατώντας με 71-80.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 2. Ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, με τις δυο ομάδες να αποδίδουν όμορφο μπάσκετ.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν πολύ καλή και ανταγωνιστική, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, βρισκόμενη μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη δεν κατάφερε να διατηρήσει το θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την 6η της ήττα. Οι νεαροί της αθλητές ωστόσο γίνονται παιχνίδι με παιχνίδι καλύτεροι. Ο αρχηγός Γιώργος Ντότσικας σημείωσε 23 πόντους.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου έφτασε δίκαια στο πρώτο του «δίποντο», έχοντας πολύ καλή επιθετική επίδοση, σημειώνοντας συνολικά 80 πόντους. Κατάφερε να ανατρέψει το ματς στην επανάληψη. Οι Φθιωτοί είχαν σε εκπληκτική ημέρα τον Παναγιώτη Παπαλελούδη, που σταμάτησε στους 39 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα.
Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, τελευταία του πρώτου γύρου η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί εκτός έδρας το Σάββατο 24 Νοεμβρίου με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Μια ημέρα μετά ο Μώλος υποδέχεται τον Άρη Αμφίκλειας.

Λιγότεροι από άλλα
Η παρουσία του κόσμου ήταν μικρότερη συγκριτικά από προηγούμενα παιχνίδια καλαθοσφαιριστής.


Όμορφο ματς
Οι δυο ομάδες έπαιξαν ωραίο μπάσκετ χωρίς σκοπιμότητες.

Πρώτη νίκη
Ο Μώλος κέρδισε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι ισόβαθμος με 6 πόντους με την Π.Α.Κ., καθώς οι Φθιωτοί δεν είχαν κατέβει να αγωνιστούν στο παιχνίδι με τον Άτλαντα στο Καρπενήσι, στο οποίο και μηδενίστηκαν.

«Τράβηξαν» το κουπί

 












Για ένα ακόμη ματς ο Γιώργος Ντότσικας (Φωτογραφία Αριστερά) πρώτευσε στο σκοράρισμα από πλευράς Ακαδημία, έχοντας 23. Ο Βασίλης Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά) ήταν δεύτερος με 22.
Διψήφιος με 13 ήταν και ο Δημήτρης Μαυραγάνης.

Συμμετέχει στη Β΄
Η ανδρική ομάδα του Μώλου αγωνίζεται στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ υπό τις οδηγίες του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου και με βοηθό τον Δημήτρη Γαλάνη.

Την οδήγησε ο Παπαλελούδης

 












Ο Παναγιώτης Παπαλελούδης(Φωτογραφία Αριστερά) εντυπωσίασε για τον Μώλο, έχοντας 39 πόντους με 5 εύστοχα 3ποντα. Πολύ καλή παρουσία και για τον αρχηγό Γιώργο Σεβαστόπουλο(Φωτογραφία Δεξιά), που σταμάτησε στους 26 με μια τρίποντη «βόμβα».


Αποφασισμένη η Π.Α.Κ.
Πολύ καλή αρχή έκανε η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου, που προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 25-19.

Βραχεία κεφαλή
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το οριακό 43-42 υπέρ των γηπεδούχων. Το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου είχε ένα επιμέρους 18-23 στη δεύτερη περίοδο.

Γύρισε ανάποδα
Ο Μώλος κατάφερε στο τρίτο δεκάλεπτο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και κάνοντας ένα επιμέρους 13-20 προηγήθηκε με 56-62.

Διατήρησε τη νίκη
Μαχητική έως το τέλος ήταν η Π.Α.Κ., ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το «ροζ» φύλλο αγώνος. Ο Α.Ο.Μ. επικράτησε με 71-80, κάνοντας ένα επιμέρους 15-18 στην τελευταία περίοδο.

Συμπλήρωσε 5


Ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) των γηπεδούχων συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
25-19, 43-42, 56-62, 71-80

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Παλαιολόγος, Μπακατσιάς, Κουδουνάς, Σβερώνης 22, Φλωράκης, Κότσιεβ 4, Μαυραγάνης 13, Αρβανίτης, Μαραγούσιας, Ντότσικας 23, Κοτσιμπός, Μπόνιας 9(1)

Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Παπαλελούδης 39(5), Μπαμπάλης 7(1), Σεβαστόπουλος 26(1), Μουστακαλής 2, Φάσσας 2, Στουγιάννης, Γαλάνης, Κουμπούρας 4

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)




























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, 
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος, Γιάννης Σβερώνης